Ήταν (μ)πέναλτι;

Τεράστιο το φιλοσοφικό ερώτημα αυτό,που απασχολεί δεκαετίες τους φίλους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.Γιατί στον βασιλιά των σπορ που είναι το ποδόσφαιρο οι κανόνες να είναι τόσο φλου και να εξαρτώνται από το πώς “είδε” ο διαιτητής την κάθε φάση; Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Το έχουμε ξαναγράψει,το ξαναγράφουμε και θα το ξαναγράψουμε αν χρειαστεί,που θα χρειαστεί σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον.
Το ποδόσφαιρο λόγω της δημοφιλίας του και του ότι ασχολούνται με αυτό τεράστιες μάζες ανθρώπων παγκοσμίως έχει τους πιο συγκεχυμένους κανόνες.

Μάλλον να το πούμε πιο σωστά:
Οι κανόνες του δεν είναι συγκεχυμένοι αλλά δίνεται μεγάλη ευχέρεια στον διαιτητή να αποφασίσει τι είδε.
Ήταν το χέρι ακούσιο ή εκούσιο;
Ήταν παθητικό το οφσάιντ ή ο εκτεθειμένος παίκτης επηρέαζε τη φάση;
-Εγώ το είδα έτσι και σφύριξα ανάλογα.

Είναι φτιαγμένο έτσι το άθλημα με τους κανόνες του που σε συνδυασμό και με τη δυσκολία που υπάρχει στο σκοράρισμα,δίνει τεράστια εξουσία στον διαιτητή.Άρα στην Ομοσπονδία που είναι πίσω από τον ορισμό του.

Δεν είναι  μπάσκετ το ποδόσφαιρο,να γίνονται εκατό επιθέσεις σε κάθε ματς και να μπαίνουν πενήντα-εξήντα-εβδομήντα καλάθια.
Ούτε βόλεϋ να άλλους τόσος πόντους  το κάθε παιχνίδι.
Στο ποδόσφαιρο το σκοράρισμα είναι δύσκολο και ο διαιτητής έχει τη δύναμη με ένα σφύριγμα να χαρίσει ένα γκολ στη μία από τις δύο ομάδες.
Αλλοιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα.

Ήταν ακούσιο ή εκούσιο λοιπόν το χέρι του Βιεϊρίνια σήμερα στη Λαμία;
Ήταν πέναλτι αυτά που σφυρίχτηκαν εχτές στο Χαριλάου και διαμόρφωσαν το σκορ;
Μπορούμε να συζητάμε στην αιωνιότητα για τα φαλτσοσφυρίγματα γιατί έτσι είναι φτιαγμένοι οι κανόνες του ποδοσφαίρου και σ’όποιον αρέσει.