Μικρά διακριτικά λεωφορεία στο Ηράκλειο

Τα βλέπεις να κλείνουν τους στενούς δρόμους του Ηρακλείου και σκέφτεσαι: Μα καλά δεν μπορούσαν να βρουν ακόμη…μεγαλύτερα;
Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Έβλεπα πριν από ένα-δυο χρόνια τα νέα υπερλεωφορεία που έχουν σχεδιάσει οι Κινέζοι και που είναι τόσο ψηλά ώστε να περνούν πάνω από τα κανονικά αυτοκίνητα και να παρακάμπτουν έτσι την κυκλοφορία.
Θα ήταν τέλεια και για το Ηράκλειο,στη θεωρητική περίπτωση που θα χωρούσαν στους μικρούς και φιδίσιους δρόμους της πόλης μας.Έτσι ούτε τα λεωφορεία θα καθυστερούσαν,ούτε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα βλαστημούσαμε την ώρα και την στιγμή που πετυχαίνουμε μπροστά μας αυτά τα μεγάλα μπλε πούλμαν.

Εντάξει για λεωφορειόδρομους δεν κάνουμε καν συζήτηση,δεν υπάρχει ο χώρος δηλαδή ούτε για αστείο.
Όχι μόνο στο κέντρο αλλά παντού.
Το κέντρο που θέλουν να το πεζοδρομήσουν όλο για συγκοινωνιακούς λόγους,λες και η υπόλοιπη πόλη έχει μεγάλους δρόμους για να απορροφήσουν την κυκλοφορία αλλά τέλος πάντων.

Πέρα από την πλάκα η κατάσταση είναι άθλια και στο θέμα αυτό.
Το ξέρω ότι η δημοτική μας αρχή δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με θέματα της μικροκαθημερινότητας του πολίτη.
Μόνο με μακρόπνοα σχέδια και high-tech-glamorous projects που θα τραβήξουν την προσοχή στα αθηναϊκά ΜΜΕ για να της πουν “μπράβο”.
Πού να καταδεχθεί τώρα να ασχοληθεί με το ζήτημα των λεωφορείων που κλείνουν ολόκληρη την κυκλοφορία και μπλοκάρουν την κίνηση.Ας είμαστε σοβαροί.

Εξάλλου γιατί παίρνεις το αυτοκίνητο σου;
Ας πάρεις τα ποδαράκια σου από τη…Φορτέτσα,την Αλικαρνασσό,τον Άη Γιάννη,την Αμμουδάρα και το Γάζι και τόσες άλλες γειτονιές για να πας στο κέντρο.Μου θέλεις και αυτοκίνητο,μαλθακέ Ηρακλειώτη!