Η πόλη μας,η πόλη της… καινοτομίας

High-tech καθαριστικά,ανακύκλωση,ημερίδες για την startup επιχειρηματικότητα,ρομποτική και δε συμμαζεύεται.
Βασικά δε μαζεύεται κανένα σκουπίδι,δεν φτιάχνεται κανένας δρόμος,δε λύνεται το πρόβλημα του πάρκινγκ ή της λειψυδρίας.Αλλά αυτά είναι πολύ δεύτερα θέματα για τη δημοτική μας Αρχή. Σπ.Αλεξ.

[Φωτ: Η καινοτόμος δράση του Δήμου Ηρακλείου έπαιξε σε όλη την Ελλάδα.Ευγε.Όμως καλό θα ήταν να κοιτούσαμε και τα “μικρά” εκτός από τα “μεγάλα”.Είναι πιο σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών.]

 

 

Δε λέω ότι είναι κάτι το αρνητικό οι άνθρωποι του δήμου Ηρακλείου να ασχολούνται με μια σειρά από προχωρημένες δράσεις και προγράμματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον των σύγχρονων κοινωνιών.
Αρκεί βέβαια να έχουμε σαν πόλη φτάσει στο σημείο να θεωρούμαστε “σύγχρονη”.

Διαφορετικά είναι τουλάχιστον γελοίο να ασχολούμαστε σαν Ηράκλειο με θέματα σαν την κυκλική οικονομία,τα πάρκα σκύλων,την startup επιχειρηματικότητα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,ωραίο μεν,άκαιρο και άκυρο για μια κοινωνία που έχει τελείως διαφορετικά προβλήματα.

Προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά πολύ έντονα,όσο κι αν  αυτά καλύπτονται πίσω από μια ψευτογκλαμουριά της κακιάς ώρας αλλά και προβλήματα της μικροκαθημερινότητας του πολίτη του Ηρακλείου.

Λειψυδρία σε αρκετές περιοχές της πόλης.Ευτυχώς όχι στα ξενοδοχεία μας των οποίων οι πισίνες είναι γεμάτες.
Ακαθαρσία και σκουπίδια παντού.Σε κέντρο και γειτονιές.
Τρωκτικά,αδέσποτα σκυλιά,κουνούπια και άλλες χαριτωμένες υπάρξεις που μας κάνουν παρέα.
Δύσκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης,που στην πραγματικότητα έχει αποκλειστεί για όσους μένουν στις γειτονιές,εκτός κι αν πληρώσουν σε κάποιο ιδιωτικό  πάρκινγκ.
Ανυπαρξία καινούργιων έργων και παρεμβάσεων (διανοίξεις δρόμων πχ) για τον εξωραϊσμό αλλά και την καλύτερη λειτουργία της πόλης.Αν εξαιρέσει κανείς τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο,με τα αποτελέσματα που θα τα δούμε σε βάθος χρόνου.
Ό,τι έργο για το Ηράκλειο,έγινε την εποχή των Ολυμπιακών και από τότε …τέλος.
Η πόλη όμως μεγαλώνει και αλλάζει.

[Ερώτηση στον αντιδήμαρχο και η απάντηση του.
Επειδή δηλαδή ο Φούχτελ μπλόκαρε τις προσλήψεις θα πρέπει να πεθάνουμε στο σκουπίδι;
Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν;]