Ο ξενομπάντης οδηγός (part 2)

Στους ξενομπάντηδες οδηγούς πρέπει να προσθέσουμε και τους Ελλαδίτες τουρίστες.Προσοχή γιατί είναι ακόμη εδώ. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

Ο ξενομπάντης οδηγός είναι εδώ.Συγκεκριμένα ο τουρίστας-ξενομπάντης είναι εδώ.
Αναρίθμητα οχήματα με ξένες -όχι ηρακλειώτικες δηλαδή- πινακίδες κυκλοφορούν στην περιοχή,προς τις θάλασσες,στην Εθνική Οδό και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Όσον αφορά την οδήγηση μέσα στην πόλη δεν είναι τόσο επικίνδυνη.Το μόνο σπαστικό είναι ότι επειδή οδηγούν σαν χ..σμένοι δημιουργούν κάποια θέματα στους υπόλοιπους.
Το πολύ-πολύ όμως να χάσεις κανένα φανάρι,να σου κλείσουν τον δρόμο γιατί πηγαίνουν στη μέση και δεν καταλαβαίνουν ότι ο καθένας πρέπει να πηγαίνει στη λωρίδα του και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως με τους Έλληνες τουρίστες οδηγούς είναι όταν τους συναντάς στην Εθνική στην περιοχή του Ηρακλείου.
Εκεί θέλει προσοχή.
Γιαυτούς δεν υπάρχει ΛΕΑ (λωρίδα εκτάκτου ανάγκης),η γραμμούλα στα δεξιά του δρόμου σηματοδοτεί τον χώρο όπου μπορείς να πηγαίνεις με μικρή ταχύτητα και να μιλάς στο κινητό.Σαν τον χτεσινό συμπαθή μακάκα με τη φάτσα από την Αθήνα,που πέτυχα γυρνώντας από τη θάλασσα και παραλίγο να μας κάνει όλους να γίνουμε ένα,λίγο πριν την έξοδο του αεροδρομίου γυρνώντας προς Ηράκλειο.

Οι άνθρωποι είναι όντως επικίνδυνοι,χειρότεροι από εμάς τους Κρητικούς,που στην περιοχή του Ηρακλείου αυτό που κάνουμε λάθος είναι το παρκάρισμα αλλά στα υπόλοιπα δεν είμαστε τόσο τραγικοί όσο μας λένε οι διάφοροι Ιαβέρηδες.
Οι οποίοι βέβαια προσμετρούν στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα στο νησί ό,τι συμβαίνει εδώ από όποιον κι αν συμβαίνει.
Τι κι αν έφταιγε τουρίστας,τι κι αν έφταιγε ξενομπάντης.Ό,τι κι αν γίνει στην Κρήτη,φταίνε οι Κρητικοί.

Όπως και να χει,προσέχουμε όσο τους έχουμε για τουρισμό,γιατί οδηγούν τελείως άναρχα.
Βέβαια και μετά την τουριστική σεζόν συνεχίζουν πολλοί από τους ξενομπάντηδες να ζουν στο νησί αλλά αυτοί ως μόνιμοι κάτοικοι,έχουν μελετήσει λίγο καλύτερα τους δρόμους και είναι λιγότερο επικίνδυνοι.

 

http://www.topontiki.gr/article/202038/iaveris-stin-kriti-yparhei-mia-diahyti-magkia-stoys-dromoys