Ανήλιαγα στενά του Ηρακλείου

Πεζοδρομούμε τους μεγάλους δρόμους και αφήνουμε τα ανήλιαγα στενά για τα αυτοκίνητα.Μετά συμβαίνουν περιστατικά σαν το παρακάτω. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

Βράδυ Σαββάτου,που λέει και το γνωστό άσμα και εγώ κατευθύνομαι από το στενό της Θεοτοκοπούλου για να βγω στην παραλιακή.
Στο σημείο που διασταυρώνεται η Θεοτοκοπούλου με την οδό Θαλήτα (είναι ένα στενάκι απέναντι από τον χώρο πάρκινγκ),ένας κύριος με αποφασιστικότητα πρέπει να παραδεχτώ,μου κάνει σήμα με τα χέρια του για να σταματήσω.
Το ίδιο κάνει και σε άλλους οδηγούς που έρχονται από τον κάθετο δρόμο την οδό Λόρδου Βύρωνα.
Τι είχε συμβεί;
Ένα αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να βγει από το στενό,(οδό Θαλήτα) και να στρίψει αριστερά για να μπει στο πάρκινγκ,φράκαρε!

Φράκαρε κυριολεκτικά και με μανούβρες μπρος,μανούβρες πίσω προσπαθούσε ο οδηγός του να πάρει την στροφή και να μπει αντίθετα στον δρόμο της Θεοτοκοπούλου για να φτάσει στην είσοδο του πάρκινγκ.
Η όλη ιστορία κράτησε κανένα τέταρτο,με τους οδηγούς που δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί να κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα τους και να πλησιάζουν για να δουν τι έγινε.
Μποτιλιάρισμα μέσα στα μεσάνυχτα,από πού κι ως πού;

Και μιλάμε για αρκετό κόσμο.
Ήταν Σάββατο βράδυ,κέντρο καταλαβαίνετε.
Τελικά ο άτυχος οδηγός κατάφερε να ξεμπλοκάρει το αυτοκίνητο του και έχοντας “πάρει” όλη την αριστερή του πόρτα να μπαίνει τελικά στο πάρκινγκ,όπου μετά δεν ξέρω τι έγινε γιατί απλούστατα έφυγα από εκεί,αφού ακόμη και αν ήθελα να μείνω για να δω,θα κινδύνευα από τους εξαγριωμένους οδηγούς που κόρναραν ομαδικά και με ρυθμό 3/4.

Ερώτημα.
Πεζοδρομούμε τους κεντρικούς δρόμους και αφήνουμε τα ανήλιαγα στενά;
Το ίδιο είχε γίνει και στην προηγούμενη πεζοδρόμηση του κέντρου,επί δημαρχίας Κουράκη.
Κλείναμε την 25ης Αυγούστου για τα αυτοκίνητα και αφήναμε τα γύρω στενά.
Αντί να γίνει το αντίθετο.
Να κλείσουμε τους δρόμους που δεν μπορούν να αντέξουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και να αφήσουμε τις κύριες οδικές αρτηρίες ελεύθερες.

Λέω τίποτα το παράλογο;

Απάντηση