Συριζοτρόλλ μας διαφωτίζει

Κλασσικό συριζοτρόλλ,δηλαδή διαδικτυακός προπαγανδιστής των συριζαίικων θέσεων,προσπαθεί να μας πει ότι είναι νορμάλ οι κάτοικοι της “Βόρειας Μακεδονίας” να αποκαλούνται εθνικά Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική (και όχι “βορειομακεδόνες” και “βορειομακεδονικά” ή καλύτερα “σλαβομακεδονικά”).Βέβαια ο πεφωτισμένος έχει μπερδέψει λίγο τις έννοιες και τις μεταφράσεις νομίζοντας ότι η “εθνικότητα” αντιστοιχεί στην “ethnicity” ενώ η “υπηκοότητα” στην “nationality”.Δώσε μας το φως σου τρολλ αλλά πρώτα άναψε το να βλέπεις κι εσύ.

Εθνικότητα=nationality
Υπηκοότητα=citizenship
Το σημαντικότερο φυσικά είναι ότι τα παραδείγματα που δίνει είναι επιεικώς για γέλια.
Ο Βόρειο Κορεάτης με τον Νότιο Κορεάτη ανήκουν στην ίδια εθνότητα,που χωρίστηκε γεωγραφικά σε δύο διαφορετικά κράτη για πολιτικούς λόγους.Το ίδιο και ο κάτοικος της Ταϊβάν που είναι Κινέζος εθνοτικά αλλά πολίτης ενός άλλου κράτους που -πάλι- για πολιτικούς λόγους αποσπάστηκε από την Κίνα.
Αντίθετα το παράδειγμα της Κύπρου ταιριάζει περισσότερο με το ζήτημα της Μακεδονίας αλλά το ωραίο είναι πως το παραθέτει για να ενισχύσει το δικό του συλλογισμό.
Οι Τουρκοκύπριοι έχουν υπηκοότητα Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά εθνικά είναι Τούρκοι (εκτός κι αν αυτοπροσδιοριστούν αλλιώς).Οι Ελληνοκύπριοι έχουν υπηκοότητα Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά εθνικά είναι Έλληνες.
Οι Σκοπιανοί λοιπόν θα μπορούσαν να είναι πολίτες της Βορείου Μακεδονίας και εθνικά σλάβομακεδόνες ή κάτι άλλο που θα τους διαχώριζε από τους “ελληνομακεδόνες” της Νοτίου Μακεδονίας,από την στιγμή που εθνικά δεν είναι το ίδιο.
Εκτός κι αν είναι,οπότε καλά έκανε ο Σύριζα και τους έδωσε την μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και το επόμενο στάδιο θα είναι να ενωθούν με τους νοτιομακεδόνες με την ίδια λογική που κάποτε θα ενωθούν οι Βόρειο Κορεάτες με τους Νότιους ομοεθνείς τους ή οι Κινέζοι της Ταϊβάν με τους Κινέζους της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας.

Λεπτομέρειες θα μου πείτε.
Σανό πουλάει το παιδί,μην περιμένεις και καμιά ποιότητα.