Εναέριο Τρένο Κρήτης

Είναι θέμα χρόνου.Το εναέριο τρένο Κρήτης.Δόξα τω Θεώ,δε μας έχουν μείνει πια πολλά,εκτός από το γέλιο. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

-Για Μεσαρά επιβιβαστείτε στο …air train ν.1827. To τρένο είναι εξπρές σταματάει μόνο στις Μοίρες.

Αυτό θα ακούτε (κάποια στιγμή) στον σταθμό του εναέριου τρένου στο Ηράκλειο,που θα συνδέει όλες τις πόλεις και τα χωριά της Μεγαλονήσου.
Το μόνο που δε μας είπαν,είναι αν το τρένο θα είναι κρεμαστό ή απλά θα κάθεται πάνω στη μονή ράγα.
Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική σε στιλ γαλλικών τρένων,να είναι πάνω σε πεπιεσμένο αέρα και να μην ακουμπάει στο έδαφος.
Μιλάμε για πολύ προχώ πράγματα,που επειδή εμείς είμαστε άνθρωποι πολύ χαμηλού επιπέδου,δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε.

Γιατί όντως μας είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς μπορεί να είμαστε σε ένα μέρος που δεν έχει καν έναν δρόμο της προκοπής που να συνδέει τις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών του,που δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να μαζέψει τα σκουπίδια και τα αδέσποτα,που δεν μπορεί να σουλουπώσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του στο Ηράκλειο ή να φτιάξει έναν λοξό διάδρομο για να μπορούν να προσγειώνονται με μεγαλύτερη σιγουριά τα χιλιάδες αεροπλάνα που φτάνουν κάθε χρόνο και ξαφνικά θα μας προκύψει τρένο high tech,ιπτάμενο…

Μιλάμε δηλαδή για ιστορίες για αγρίους.
Έτσι κι αλλιώς για ημιάγριους μας περνάνε οι τοπικοί και όχι μόνο,πολιτικοί,μας κουνούν τα γυαλάκια και μας τα πουλούν για διαμάντια.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά και θα ήμασταν υπέρ ενός τρένου (και ας μην ήταν και ιπτάμενο,δεν πειράζει) προκειμένου να λύσει μια σειρά από προβλήματα στις συγκοινωνίες της Κρήτης.
Και φυσικά δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ήταν ιδιώτης αυτός που θα το έκανε.
Σε τέτοιες περιπτώσεις είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Όχι να έχει φτιάξει το κράτος το έργο και μετά να το …χαρίσει στους κολλητούς.
Είναι σαφές;