Χουλιγκανικός τουρισμός στο Ηράκλειο [video]

Όπως λέμε “επιστημονικός τουρισμός”,”θρησκευτικός τουρισμός”, “ιατρικός τουρισμός” κτλ. Γιατί τι θα ήταν ο τουρισμός του Ηρακλείου χωρίς τα ρεμάλια των ομάδων της Αθήνας που κατεβαίνουν για να παίξουν τους τελικούς Κυπέλλου στην πόλη μας; Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

Ρεμάλια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ,καμένα χουλιγκάνια δηλαδή,αποφάσισαν να παίξουν το πατροπαράδοτο ξύλο τους,όπως το εθιμοτυπικό ορίζει,προχτές παράλληλα με τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ.
Μέχρι εδώ όλα καλά και όμορφα.Παιδιά είναι ας …πλακωθούν και λίγο.
Δουλειά δεν έχουν,λεφτά δεν έχουν,στόχους στη ζωή τους δεν έχουν,αφού τους λείπουν όλα αυτά μάλλον δε θα χουν και γυναίκες.
Άρα χωρίς γυναίκα,κάπου πρέπει κι αυτά να ξεδώσουν. Πόλεμοι δεν γίνονται πια για να ξεσπάσουν (σσ. το κείμενο είναι γραμμένο την Τρίτη 20/2/2018,επειδή οι μέρες είναι παράξενες και μπορεί να έχουμε κανένα ντου από ώρα σε ώρα).Οπότε τι τους έχει μείνει;
Καμιά διαδήλωση στην Αθήνα για να τα κάψουν ή τα ραντεβού για οπαδικό ξύλο.

Ξαναλέω όλα καλά.
Σαν κλασικός Ρωμιός κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα για ο.τιδήποτε το κακό συμβαίνει,αρκεί να συμβαίνει μακρυά από μένα.
Έλα μου όμως που ο τελευταίος τελικός Κυπέλλου (Μπάσκετ) έγινε δυστυχώς στο Ηράκλειο.
Και μαθαίνουμε ότι τα έσπασαν τα καλόπαιδα στο κέντρο της πόλης.
Αναμενόμενο.Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι θα συνέβαινε κάτι το διαφορετικό.

Βέβαια υπήρξαν κάποιοι και κάποιες που όταν άκουσαν ότι θα γίνει το “συνταρακτικό” γεγονός του Τελικού στην πόλη μας,πανηγύρισαν.
Μιλάω για τοπικούς δημοσιογράφους.
“Τεράστιο event” και “τιμή για την πόλη μας”,”να κινηθεί και η τοπική αγορά”…Καλά,κόψτε κάτι.
Σιγά μην περίμενε κοτζάμ Ηράκλειο να κινηθεί η αγορά του με χίλια χουλιγκάνια και μερικές δεκάδες χαρτογιακάδες-VIPs,που έτσι κι αλλιώς θα φάνε και θα πιουν τσάμπα,(οι VIPs εννοώ,τα χουλιγκάνια θα την βγάλουν λιτά).
Όχι μόνο δεν επρόκειτο να κινηθεί η αγορά της πόλης αλλά θα έκαναν και τα κλασικά έκτροπα,αφήνοντας πίσω τους ζημιές και τραυματίες.

Τελικά απ’ότι μαθαίνω,άφησαν μόνο υλικές ζημιές στην 25ης Αυγούστου και στα παρακείμενα μαγαζιά.
Και ρωτάω εγώ με τη σειρά μου:
Πόσο βλάκας πρέπει να είσαι για να υποστηρίζεις ότι το Ηράκλειο έχει ανάγκη από γεγονότα του τύπου “Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ” (ποιος το χ..ζει το μπάσκετ δηλαδή),ανάμεσα σε δυο ομάδες του ΠΟΚ,που πίσω τους σέρνουν τους γνωστούς κάφρους που πλακώνονται όπου βρεθούν και όπου σταθούν.
Και γιατί δηλαδή θα πρέπει να …βρεθούν και να σταθούν στο Ηράκλειο;
Άλλες πόλεις δεν υπάρχουν;
Να πάνε στο Βόλο που έχει και …τσίπουρα.Εμείς είμαστε τίγκα στον τουρισμό,δε θέλουμε άλλο.