Κάποτε για ένα Εφετείο

Τι σου είναι η πολιτική.Τη μια να είσαι αντίπαλος και την άλλη σύμμαχος.Σαν το ποδόσφαιρο ένα πρά(γ)μα δηλαδή.
Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

Διαβάζω για τις ζυμώσεις στη Λότζια προκειμένου να μετονομαστεί η Λ.Κνωσού,μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο ,σε οδό (ή λεωφόρο;) Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μου έρχονται ιστορίες στο μυαλό από άλλες εποχές.

Τότε που ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πάλευε για τη δημιουργία Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη.
Εφετείο που υπήρχε αλλά συγχωνεύτηκε μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και έμεινε η έδρα του στα Χανιά (τότε πρωτεύουσα του νησιού).
Θυμάμαι,που λέτε τότε τον ομολογουμένως επιτυχημένο πρόεδρο του Δ.Σ.Η. κ.Λαμπρινό να δίνει τις μάχες του για το δίκαιο αίτημα της Αν.Κρήτης (2/3 του συνολικού πληθυσμού του νησιού) και να βρίσκει,όπως λέγονταν τότε στο Ηράκλειο,απέναντι του τον σκληρό πυρήνα του μηχανισμού της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά.

Μάλιστα στο τότε κόμμα της κ.Ντόρας Μπακογιάννη,το ΔΗ.ΣΥ (Δημοκρατική Συμμαχία) είχαμε και έναν -ας τον πούμε- διχασμό για το συγκεκριμένο ζήτημα.Με τον κ.Μαρκογιαννάκη να δηλώνει ότι θα παραιτούνταν αν γίνονταν το Εφετείο στο Ηράκλειο και τον κ.Αυγενάκη να δηλώνει φανατικά υπέρ της δημιουργίας του.

Στο τέλος βέβαια το δίκαιο αίτημα του Ηρακλείου έγινε πραγματικότητα αλλά του καιρού τα γυρίσματα το έφεραν έτσι και ο κ.Λαμπρινός να είναι ο δήμαρχος του Ηρακλείου που θα δώσει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε δρόμο της πόλης,κλείνοντας τα αφτιά του μάλιστα στις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου,που απ’ό,τι λέγεται δεν ήταν υπέρ αυτής της ονοματοδοσίας.

Αυτή είναι η πολιτική,θα έλεγε κάποιος.
Τα δεδομένα αλλάζουν,οι ρόλοι το ίδιο και η ζωή πάει παρακάτω.

Ο κ.Δήμαρχος ενημερώνει τους εκπροσώπους της ΝΟΔΕ Ηρακλείου 

ΛΙΝΚΣ

http://www.candianews.gr/2017/08/24/ke-kommatikes-bougades-gia-na-timithi-o-k-mitsotakis-apo-to-dimo-irakliou-pos-allaxe-i-psifoforia-meta-tin-apofasi/

http://mobile.neakriti.gr/fullarticle.php?docid=791165

http://www.cretalive.gr/isawihear/etoimh-h-mikrh-knosoy-na-ginei-konstantinoy-mhtsotakh#.WZ5uwiiE34c.facebook