Κρήτη: Άγονη γραμμή.

Η Κρήτη είναι μια άγονη γραμμή,ένα μέρος απομονωμένο και οπισθοδρομικό,που δεν το βρίσκεις ούτε στον χάρτη.Μια εσχατιά της χώρας,προφανώς της χώρας που βρίσκεται στο μυαλό του κ.Λεβέντη,που δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά του Ελλαδικού κράτους,που κατά τ’άλλα ονειρεύεται να κυβερνήσει.Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

 

Λίγες μέρες πριν και μιλώντας στη Βουλή περί ανέμων και υδάτων (ως συνήθως) ο ηγέτης Βασίλης Λεβέντης ξεδίπλωσε την επιχειρηματολογία του κατά του δημόσιου συστήματος υγείας.
“Οι γιατροί τότε που έγινε το ΕΣΥ δεν ήθελαν να πάνε στα Γρεβενά ή στην Κρήτη,ας πούμε,γιατί θα έμεναν μακριά από τις επιστημονικές εξελίξεις και δεν το ήθελαν.”

Παρακάμπτουμε το ίδιο το θέμα του δημόσιου συστήματος υγείας που είναι ένα κεκτημένο όλης της Ευρώπης (που ο κυρ Λεβέντης λατρεύει),δυτικής και ανατολικής,αγγλοσαξονικής,σλαβικής και λατινικής  και κυρίως της Γερμανίας και των γερμανικών λαών γενικότερα (Σκανδιναβοί).
Παντού η περίθαλψη είναι κατά βάση δημόσια.Εκτός απ’την Ελλάδα όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. (Διάβασε εδώ)

Στην Ελλάδα λοιπόν έχουμε το “προνόμιο” το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος να πέφτει στους πολίτες και η ιδιωτική υγεία (ειδικά προ κρίσης) να έπαιρνε και παίρνει ακόμη το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.Παρόλα αυτά ο ηγέτης της Ένωσης Κεντρώων ζητά ακόμη μεγαλύτερη περικοπή της κρατικής δαπάνης για την περίθαλψη των πολιτών της χώρας.

Παρακάμπτουμε λοιπόν το θέμα αυτό.
Είναι προφανές ότι ο κυρ Βασίλης είναι τέρμα φιλελές,κάτι που έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν,όταν οι απόψεις του σχεδόν ταυτίστηκαν με εκείνες του Ποταμιού και της ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη.
Η μόνη ίσως διαφορά του με τους αρχηγούς των δύο αυτών κοινοβουλευτικών σχηματισμών είναι ότι οι αρχηγοί τους λόγω της κρητικής καταγωγής τους,δεν κράζουν  το νησί.
Τουλάχιστον όχι δημόσια.
Σε αντίθεση με τον κύριο Λεβέντη που όπου βρει ένα χώσιμο μας το κάνει.

Και εντάξει παλιότερα που ήταν εκτός Βουλής και ως κεντρώος περίμενε μια στήριξη από την Κρήτη,που δεν την πήρε ποτέ,ίσως να είχε και μια δικαιολογία.
Τώρα όμως;Ποιος ο λόγος να συνεχίζει τις μπηχτές;
Ποιος να ξέρει;

Αυτό πάντως που κάποιος θα έπρεπε να του πει είναι ότι αφενός το νησί δεν έχει ανάγκη εισαγωγής γιατρών και επιστημόνων,έχει περισσότερους από το μέσο όρο της χώρας.
Ακόμη όμως κι αν χρειαζόταν,δεν βλέπω το λόγο κάποιος να βρισκόταν “αποκλεισμένος” σε ένα μέρος όπου υπάρχει:
Ιατρικός τουρισμός,επιστημονικά συνέδρια,πολλά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές και κυρίως ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο,με καθηγητές -κάποιοι απ’τους οποίους σημαντικοί για τα δεδομένα της χώρας,που τους προσβάλλει- όπως προσβάλλει και την κοινή λογική,παρομοιάζοντας με άγονη γραμμή μια περιφέρεια (την Κρήτη),που σε μια σειρά από δείκτες βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.
Και εννοούμε θετικούς δείκτες.
Οικονομικούς και κοινωνικούς.

Αν τέτοιοι πολιτικοί περιμένουμε να μας σώσουν.Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τα βασικά της χώρας που ονειρεύονται να κυβερνήσουν.από το τούνελ που έχουμε μπει μόνο κατά λάθος υπάρχει ελπίδα να βγούμε.

Το άρθρο θα αναδημοσιευτεί όταν θα έρθουν οι εκλογές.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=509648