Διασχίζοντας τις διαβάσεις (του Ηρακλείου)

Βίβερε περικολοζαμέντε και λίγα λες!Οι λευκές αυτές ρίγες πάνω στην άσφαλτο,κάτι σίγουρα θα σημαίνουν… Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Athletic and the City

Οι λευκές αυτές γραμμές πάνω στην άσφαλτο κάτι θα σημαίνουν.
Μάλλον αλλά δεν είμαι πια σίγουρος,έχουν περάσει χρόνια που δεν βλέπω να χρησιμεύουν σε κάτι.
Ας διασχίσω τον δρόμο από κει που δεν έχει ρίγες,έτσι κι αλλιώς και από τις γραμμές να πήγαινα,πάλι δε θα σταματούσε κανείς οδηγός.

Είναι ένα μυστήριο (και) αυτό με τις άσπρες γραμμές στους δρόμους του Ηρακλείου.
Κάποιος,κάπου είχε ακούσει ότι χρησιμεύουν σαν διαβάσεις πεζών,το οποίον μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι ο πεζός τις πατάει και διασχίζει τον δρόμο κάθετα.
Ακόμη και αν υπάρχει αυτοκίνητο στον δρόμο;
Ναι,ακόμη και αν υπάρχει αυτοκίνητο.
Ακούγεται ριζοσπαστικό αλλά είναι αληθινό.
Αν ο πεζούλης αποφασίσει να περάσει απέναντι και από την στιγμή που πατάει τις λευκές αυτές γραμμές,εσύ,εγώ,όλοι σταματάμε κλαρίνο και τον αφήνουμε να περάσει.
Σταματάει δηλαδή το μηχανάκι,το αυτοκίνητο,το φορτηγό και το λεωφορείο και περνάει ο τύπος με τα ποδαράκια του.

Ο τύπος που με τη σειρά του είναι υποχρεωμένος να βρει διάβαση για να περάσει,όχι να κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο και να περνάει απ’όπου του καπνίσει.
Το ξέρω ότι ακούγονται κάπως αυτά.
Ίσως να μου γίνει και μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπλάνηση κοινής γνώμης (σσ υπάρχει τέτοια κατηγορία;Ποιος ξέρει).
Αλλά είναι κάπως το να βλέπεις πατερούλη με την κορούλα του,να βγαίνουν από σουβλατζίδικο (δεν ξέρω αν ήταν και ζωόφιλος ο μπαμπάς,πολύ πιθανό),η διάβαση να είναι στα τρία μέτρα και μέσα στη νύχτα να κάνουν έξοδο του Μεσολογγίου από σημείο που δεν είχε τις λευκές γραμμές.
Χύμα.

Δηλαδή ρε φίλοι συμπολίτες,εδώ υπάρχει ολόκληρος δίσκος των Beatles,το “Αbbey Road”,με το ιστορικό εξώφυλλου των τεσσάρων “σκαθαριών”που περνούν τον δρόμο από τη διάβαση και δεν προβληματιστήκατε ποτέ σε τι χρησιμεύουν αυτές οι γραμμές;
Σώσον Κύριε τον λαόν σου….(που δεν το βλέπω).