O ΟΦΗ του σήμερα και του αύριο

Είμαι ένας φίλαθλος του ΟΦΗ, που παρακολουθεί την ομάδα από μικρό παιδάκι εδώ και 52 χρόνια. Από το 1968. Αρθρογραφεί στο athleticradio.gr ο φίλαθλος του ΟΦΗ Γιώργος Αλεξάκης.

Εντός έδρας, σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια του, πολλές προπονήσεις, συνελεύσεις, πορείες, πανηγυρισμούς, θαλασσοταραχές, κρύο, βροχές κ.λ.π.. Έχω ζήσει πάρα πολλές χαρές αλλά και κάποιες λύπες. Με χαρά μου βλέπω τον τελευταίο καιρό, στήνεται κάτι πολύ μεγάλο για την πολυταλαιπωριμένη ομάδα μου Κάτι που μου θυμίζει κατά πολύ την «χρυσή εποχή Γκέραρντ». Δείχνει τον τελευταίο καιρό επί τέλους , να οργανώνεται να μπαίνουν βάσεις για ένα καλό αύριο και όχι μόνο. Επίσης βλέπω ότι έρχεται η πρόοδος γιατί υιοθετούνται πρότυπα «ποδοσφαιρικά προοδευμένων χωρών» (π.χ. Ολλανδίας) και δεν συνεχίζονται αποτυχημένες συνταγές. Μου αρέσει φυσικά και εμένα η παράδοση, την οποία πρέπει να σεβόμαστε και να συμβουλευόμαστε. ΄Όμως πρέπει από αυτήν (παράδοση), πρέπει κανείς να μεταφέρει στο σήμερα τα καλώς κείμενα και όχι τις παθογένειες. Οι απόψεις τύπου: «εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει να ακολουθούμε αυτό που ισχύει εδώ και διαιωνίζεται», εμένα προσωπικά με βρίσκει αντίθετο, αφού το ποδόσφαιρο έχει μείνει πίσω. Οι απόψεις αυτές έχουν «πεθάνει» εδώ και χρόνια.

Το πλάνο που φαίνεται ότι πάει να στήσει η νέα διοίκηση δείχνει να έχει ορίζοντα το αύριο και όχι, «άντε να την βολέψουμε και φέτος και για του χρόνου βλέπουμε». Αυτή η νοοτροπία έχει ημερομηνία λήξεως. Ας μην γυρίσουμε την ομάδα σε πρόσφατες εποχές, που ερχόταν ο κάθε χ , ψ αλλοδαπός ποδοσφαιριστής (που πριν έλθει δεν γνώριζε που πέφτει η Κρήτη), πρόσφερε από λίγα έως τίποτα, «καθόταν» πάνω στο συμβόλαιό του και μετά από λίγο διάστημα έκανε προσφυγή και έτρεχαν οι διοικούντες να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα (υπήρχαν βέβαια και άλλοι που τιμούσαν τη φανέλα που φορούσαν-όμως ήταν οι εξαιρέσεις του κανόνα). Ας μην γυρίσουμε στις εποχές που η ομάδα χρωστούσε σε υπαλλήλους, ΔΕΗ, μεταφορικές εταιρείες, μέχρι ξενοδοχεία και δεν συμμαζεύεται. Μια ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μια ομάδα παντελώς απαξιωμένη στην Ελλάδα (για την Ευρώπη, ούτε καν λόγος), και πολλά άλλα. Τώρα η ομάδα εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς. Σε αυτό το πρόγραμμα ταιριάζει πιστεύω ένας προπονητής τύπου Γιώργος Σίμος και όχι προπονητής άλλου «τύπου» π.χ σαν αυτόν που θα πάει στον ΄Αρη, μετά την απομάκρυνση του ΄Ενινγκ. Του ΄Ενινγκ που έβγαλε τον ΄Αρη στην Ευρώπη, παραλίγο να τον πάει τελικό κυπέλλου Ελλάδας, που στα «playoffs», είχε μείνει με 13 παίχτες και όμως έκανε ότι έκανε. Τι αχαριστία Θεέ μου. Στην πρώτη στραβή, τέλος πάντων. Αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Σαφώς και δεν πρέπει ο σύλλογος να επιτίθεται στην διαιτησία μετά από κάποια αδικία εις βάρος της, παρά μόνο αν αυτή είναι οφθαλμοφανής και πολύ σοβαρή. Σαφώς και πρέπει ο προπονητής δημοσίως να εξυμνεί τους παίχτες του (ακόμα κι αν δεν έχουν παίξει καλά), γιατί αυτοί θα είναι που σε επόμενο παιχνίδι και θα παίξουν και καλά και θα κάνουν το καθήκον τους. Αν τώρα κάποιοι παίχτες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα συνεχώς, το βλέπει αυτό ο προπονητής και όλο το τεχνικό επιτελείο (αυτή είναι η δουλειά του) και δεν περιμένει να του το πει ο φίλαθλος. Ο φίλαθλος θα σχολιάσει θα κριτικάρει, θα γκρινιάξει (και αυτά πιστεύω τα λαμβάνουν υπ ‘οψιν τους στην ομάδα). Όχι όμως αφορισμούς, καταστροφολογία, μηδενισμούς, σενάρια συνομωσίας και δεν συμμαζεύεται. Σχόλια τα οποία βαφτίζονται «κριτική» από ορισμένους (ευτυχώς πολύ λίγους). Λίγους που αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η πλειοψηφία του κόσμου του ΟΦΗ συμφωνεί με όσα γίνονται στην ομάδα. Αυτοί που καταστροφολογούν και όχι μόνο, αποτελούν «βαρίδια» στο άρμα που λέγεται ΟΦΗ. ΄Αρμα το οποίο ξεκίνησε για πορεία μπροστά, δυνατά και οργανωμένα. Σε όλους τους υγιώς σκεφτόμενους ομιλίτες, που είναι πάνω σε αυτό το άρμα και συναντούν τέτοια «βαρίδια» (επαναλαμβάνω τους καταστροφολόγους, υβριστές, μηδενιστές ), έχουν κατά την γνώμη μου 2 επιλογές. Η μία είναι να προσπαθήσουν να τους αλλάξουν γνώμη και αν αυτό δεν είναι εφικτό , το δεύτερο είναι να κάνουν ότι μπορούν για να τους αποβιβάσουν. Δεν χρειάζεται το άρμα αυτό τέτοιου είδους «βαρίδια» Ο ΟΦΗ του 2020 πρέπει και θα πάει μπροστά, έχοντας στο πλάϊ του χιλιάδες υγιείς ομιλίτες και θα αποκτά στην πορεία και χιλιάδες άλλους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook