Η ΕΠΟ ηθική αυτουργός της βίας

Και αυτή τη φορά δεν είναι ένας τελικός κεκλεισμένων των Θυρών. Είναι οι γονείς που σκέφτονται σοβαρά να τραβήξουν τα παιδιά τους μακριά από το ποδόσφαιρο! Γράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο to10.gr

Ο κουραστικός και βαρετός πια καταμερισμός ευθυνών.

Ποιοι οπλίζουν τα χέρια των χούλιγκαν;

Ποιοι στέλνουν τους «γνωστούς-αγνώστους» στα δολοφονικά ραντεβού;

Ποιοι διαλύουν τον αθλητισμό ισοπεδώνοντας κάθε έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι»;

Γνωστή η λίστα.

Άγνωστη όμως, η τιμωρία.

Φταίνε οι διαιτητές;

Φταίνε οι παράγοντες;

Φταίνε τα στρατευμένα μέσα (αν)ενημέρωσης;

Φταίει το κράτος;

Φταίνε οι διωκτικές αρχές και η ανοχή τους που μοιάζει να τεντώνεται πέρα από κάθε λογικό όριο όταν πρόκειται για περιστατικά στον αθλητισμό;

Ολα τα παραπάνω κι άλλα τόσα;

Στη λίστα των ηθικών αυτουργών των διαρκώς αυξανόμενων κρουσμάτων βίας προστίθεται εσχάτως και η διοίκηση της ΕΠΟ. Χωρίς «μα» και «μου».

Η επίθεση μασκοφόρων χουλιγκάνων σε 15χρονα παιδιά στη Θεσσαλονίκη επειδή «τόλμησαν» να φορέσουν φανέλα του «μισητού» προς αυτούς αντιπάλου δεν ήταν (δυστυχώς) πρωτοφανής.

Εχει ξανασυμβεί.

Στην ίδια πόλη, με της ίδιας προέλευσης στενόμυαλους χουλιγκάνους.

Και ποια ήταν η αντίδραση των ποδοσφαιρικών αρχών; Σχεδόν καμία.

Μια ανακοίνωση 39 λέξεων της ΕΠΣ Μακεδονίας με κεντρικό νόημα «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…

Η ΕΠΟ της εξυγίανσης, απούσα.

Η ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, σιωπηλή, προφανώς περιμένοντας εντολές άνωθεν για να δείξει τα όποια αντανακλαστικά της.

Οι μέρες πέρασαν όμως και το κακό έγινε.

Και πλέον η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες της ανύπαρκτης ομοσπονδίας και των ανυπόληπτων στελεχών της.

Το μήνυμα της «μη αντίδρασης» έχει σταλεί πια, σε όλη την κοινωνία των περιθωριακών του αθλητισμού, ανεξαρτήτου χρώματος και ποδοσφαιρικής «θρησκείας».

Πλέον υπάρχει… γήπεδο για αυτούς.

Τι κι αν πρόκειται για αγώνες μικρών παιδιών;

Αφήνοντας ένα κρούσμα να περάσει στο «ντούκου» ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου.

Και το δυστύχημα είναι ότι γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες μικρών παιδιών υπάρχουν σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Οι ανίκανοι της ΕΠΟ δεν μπορούν καν να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να αποτελεί τη σπίθα για να ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος μεταξύ των χούλιγκαν.

Ποδοσφαιρικές ακαδημίες έχουν όλες οι μεγάλες ομάδες σε όλη την επικράτεια της χώρας και πλέον η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τη σημερινή της διοίκηση (;) θέτει σε κίνδυνο ακόμη κι αυτήν την όποια παραγωγική διαδικασία του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνοντας μακριά από το άθλημα οικογένειες και παιδιά.

Βέβαια ελάχιστοι πέφτουν απ’ τα σύννεφα.

Πρόκειται για τους ίδιους υποτακτικούς και απόλυτα εξαρτώμενους παραγοντίσκους που χαρακτήριζαν τους πρόσφατους ντροπιαστικούς τελικούς κυπέλλου ως «γιορτή του ποδοσφαίρου».

Μιλάμε για τους τελικούς που σημαδεύτηκαν από πρωτοφανή επεισόδια ακόμη κι όταν διοργανώθηκαν κεκλεισμένων των θυρών!

Η ΕΠΟ είναι συνένοχη στο διαρκές φαινόμενο της βίας δείχνοντας διαρκώς την αδυναμία της να πάρει μέτρα, ακόμη και να βγάλει μια ανακοίνωση μην τυχόν και στεναχωρήσει τους «χορηγούς» της…