Πόσους θα εκθέσει το VAR;

Η βοήθεια της τεχνολογίας έχει συμβάλει στην απονομή δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα… Γράφει ο Mιχάλης Μορφωνιός.

– Speedbet: Τοποθέτηση επιλογής σε μόλις 2″

Ούτε που το καταλάβαμε ότι μπήκε στη ζωή μας το VAR!

Το χρησιμοποίησε όμως ο Τσβάιερ στον τελικό του Κυπέλλου για να τσεκάρει τη φάση που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κάνιας για να αποφανθεί ότι δεν υπήρχε παράβαση, άσχετα αν η ΑΕΚ επιμένει για πέναλτι.

Γίνεται σαφές ότι στην Ελλάδα η κουβέντα για τις αποφάσεις των διαιτητών δεν θα σταματήσει ακόμη και με τη χρήση της τεχνολογίας. Ξέρετε κάτι; Η όλη διαδικασία του VAR παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας λίγες ημέρες μετά τον περσινό αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Και για τη φάση που προκάλεσε ακόμη και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο οι χειριστές του μηχανήματος ξεκαθάρισαν στο ακροατήριο ότι είναι από αυτές που δεν μπορεί να δώσει τη λύση ούτε το VAR. Ο λόγος; Ο Μαουρίσιο ήταν ξεκάθαρα μπροστά από τη γραμμή της εστίας τη στιγμή που η κεφαλιά του Βαρέλα έδινε πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ήταν αυτός που θα έπρεπε να αποφασίσει αν επηρέαζε ή όχι τον Μπάρκα.

Η υπόδειξη του βοηθού Ποντίκη υποχρέωσε τον Κομίνη να μη μετρήσει τελικά το γκολ, αν και οι μισοί διαιτητές έχουν την άποψη ότι δεν συμμετείχε στη φάση ο παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ οι υπόλοιποι εκτιμούν ότι δεν είναι δυνατόν να μη ληφθεί υπόψη η παρουσία ενός παίκτη σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Συνεπώς, ο διαιτητής θα είναι αυτός που θα αποφασίσει και πάλι, μόνον που τούτη τη φορά αν δεν αναγνωρίσει το λάθος του θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο. Κι εντάξει, αν πέσει στην περίπτωση όπως αυτή της Τούμπας, τι να κάνουμε, το μόνο που θα του απομένει θα είναι να παίξει και τζόκερ. Από την άλλη, δεν μπορεί να δει ξανά τη φάση της ανατροπής του Αλμπάνη έξω από την περιοχή του Ατρόμητου ο Σιδηρόπουλος και να πει πάλι πέναλτι, έτσι δεν είναι; Ούτε και ο Τσαμούρης μπορεί να δει το χέρι του Βιεϊρίνια στο ματς με την Λαμία και να θεωρήσει ότι δεν έγινε και τίποτα.

Όλα αυτά με τον αστερίσκο ότι θα εφαρμοστεί πράγματι η μέθοδος του VAR στο επόμενο πρωτάθλημα, όπως το ζητάει άλλωστε και ο ΠΑΟΚ.

Αν όμως το έβλεπε ο Σκουλάς για το πέναλτι που έδωσε στο φινάλε της δεύτερης αναμέτρησης του Κυπέλλου στην Τούμπα με τον Πανιώνιο, τότε πραγματικά είμαστε περίεργοι αν θα επέμενε να δώσει πέναλτι στην απόκρουση του Μανθάτη!

Πηγή:  to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook