Ας μιλήσουμε καλύτερα για τον ΟΦΗ, γιατί Παναθηναϊκός δεν υπήρξε

Ο ΟΦΗ αξίζει να του αφιερώσει πέντε γραμμές παραπάνω κάποιος. Γιατί εκείνος ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Και η μοναδική ομάδα που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ.

Η Κρητική λεβεντιά, για την οποία έχουμε ακούσει τόσα και τόσα, εμφανίστηκε ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Τέτοια ψυχή και τόσο πάθος είχαμε καιρό να δούμε από ομάδα. Ο ΟΦΗ ήρθε στην Αθήνα για να παίξει για τη ζωή του και γυρίζει στην Κρήτη ζωντανός και όρθιος.

Κέρδισε έναν Παναθηναϊκό που απλά δεν υπήρξε ποτέ στο γήπεδο. Κέρδισε γιατί πίεσε ψηλά τους πράσινους, γιατί είδε πως αμυντικά ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα και αν πιεζόταν θα έκανε λάθη. Έτσι και έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κρητικοί ανέβασαν τις γραμμές τους, έκλεβαν μπάλες, έβγαναν μπροστά με ταχύτητα και σημείωσαν τρία γκολ σε μισή ώρα. Τρία γκολ που τους οδήγουν πλέον στο να κρατάνε την τύχη της παραμονής στα χέρια τους.

Ο ΟΦΗ έπαιξε ένα ματς παραμονής όπως πρέπει να παίζει μια ομάδα αγώνες παραμονής. Έπαιξε ένα ματς για τη… ζωή του, όπως πρέπει να παίζουν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Σε σεμινάριο «τελικών» το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είχε περίοπτη θέση. Με όλους τους παίκτες στους διακριθέντες, με καθαρό μυαλό ακόμα και όταν το παιχνίδι του στράβωσε, με χαρακτήρα που δε συναντάς κάθε μέρα.

Αυτή η προσπάθεια που κάνουν στην Κρήτη για την παραμονή της ομάδας και για την επιστροφή της στις παλιές χρυσές εποχές, θα έχει ως κορωνίδα τη νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν, μπορούν να κοιτάζουν αυτό το ματς και να προχωρούν για τη μεγάλη τους επιστροφή. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη ομάδες όπως ο ΟΦΗ, με τον πιστό του κόσμο, με τη σοβαρή διοίκησή του, με τη φανέλα και την ιστορία που κουβαλά.

Και με παράγοντες όπως τον Πουρσανίδη και τον Σαμαρά, που είναι κύριοι με το «Κ» κεφαλαίο, που θέλουν να φέρουν μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τους αξίζουν όλα τα μπράβο, όλα τα συγχαρητήρια και όλες οι λέξεις που θα γραφτούν για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε σε αυτό εμφανίστηκε μία ομάδα κι αυτοί ήταν οι Κρητικοί. Για τον Παναθηναϊκό… από αύριο. Σήμερα δεν υπήρξε Παναθηναϊκός…

to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook