Διαιτησία… και δωρεάν παιχνίδια

Ένα από τα θέματα συζήτησης στη Γενική Συνέλευση, αλλά και μετά το πέρας της, ήταν η πρόταση της Επιτροπής Διαιτησίας, για τις δωρεάν διαιτησίες.

Ένα από τα θέματα συζήτησης στη Γενική Συνέλευση, αλλά και μετά το πέρας της, ήταν η πρόταση της Επιτροπής Διαιτησίας, για τις δωρεάν διαιτησίες.

Προς κάθε σωματείο, σε δυο εντός έδρας παιχνίδια του φυσικά. Γιατί μπορεί η πρόταση να έγινε γνωστή από τα χείλη του προέδρου της, του Πλούταρχου Κουτεντάκη, αλλά όπως μάθαμε, η όλη πρόταση, είχε επεξεργαστεί το τελευταίο καιρό, από τα μέλη της Επιτροπής.

Συνομιλήσαμε λοιπόν με τον Κουτεντάκη. Στα δυο αυτά παιχνίδια, διαιτητές και βοηθοί, δε θα πληρωθούν. Θα καλυφτούν μόνο τα τυχών μεταφορικά έξοδα των διαιτησιών, όπως και του παρατηρητή αγώνα επίσης.

Στόχος είναι οι δυο δωρεάν διαιτησίες, να χωριστούν στους δύο γύρους των πρωταθλημάτων.

Έχει προβλεφτεί ότι εάν κάποιος διαιτητής, παίξει πάνω από δυο δωρεάν παιχνίδια, σε κάθε ένα από αυτά, το εξοδολόγιο του, θα καλύπτονται από την επιτροπή διαιτησίας.

Επιλέχτηκε η συγκέντρωση της Γ.Σ. από εκείνη της κλήρωσης των πρωταθλημάτων, για να ανακοινωθεί η πρόταση-απόφαση αυτή, για το λόγο να υπάρχει το περιθώριο να επεξεργαστεί από κάθε πλευρά.

Τώρα, από πλευράς διαιτητών, σίγουρο είναι ότι ήδη έχουν υπάρξει γκρίνια, δυσαρέσκεια, προβληματισμός. Ακούγεται πως τα… κωλύματα θα πέσουν σωρηδόν.

Έχει υπολογιστεί πως τα χρήματα που θα χαθούν από την τσέπη των διαιτητών στο σύνολο θα είναι γύρω στις 12,000 ευρώ. Αν υπάρξουν προβλήματα από πλευράς διαιτησίας, τότε θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις από την ΕΠΣΗ.

Για αυτό η άποψη μας είναι, να καθίσουν σε τραπέζι συζήτησης, με διάλογο όλα φτιάχνουν. Και επαναλαμβάνουμε, όπως φάνηκε, δεν ήταν πρόταση-φωτοβολίδα στη συνέλευση. Ήταν σχεδιασμένη από την επιτροπή εδώ και καιρό.

Η ένσταση μας είναι η εξής. Από τη στιγμή που το θέμα το παραπάνω, συζητιόταν αρκετό διάστημα, καλό θα ήταν να είχε υπάρξει η σχετική ενημέρωση προς τους διαιτητές και όχι να το πληροφορηθούν από τα σάιτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook