Αλληλοβοήθεια και συνεργασία

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για στην υποδειγματική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις ομάδες του Ηρακλείου, όταν κλείσει ένα γήπεδο.

Και την φετινή χρονιά βλέπουμε στα Γήπεδα του Ηρακλείου να γίνονται έργα μεσούσης της περιόδου.

Αλλάζει ο πλαστικός τάπητας ή γίνεται επανασπορά στον χλοοτάπητα, γίνονται παρεμβάσεις στα  αποδυτήρια ή οικοδομικές εργασίες ή οτιδήποτε άλλο που είναι απαραίτητο για το καλό του γηπέδου, των ομάδων, των παικτών και των φιλάθλων. Ή κλείνει ένα γήπεδο για καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην προσωρινή στέγη της εκάστοτε ομάδας, μέχρι να ξανά μπει στο… “σπίτι” της.

Πρόβλημα; Στο Ηράκλειο ευτυχώς όχι, γιατί υπάρχει “Αλληλοβοήθεια και συνεργασία” ανάμεσα στις ομάδες, ακόμα και αν βρίσκονται στην ίδια κατηγορία.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός ενδοιασμός για να πουν “όχι” ή να θυσιάσουν την καλή σχέση μεταξύ τους στον στείρο ανταγωνισμό. 

Τα παραδείγματα και φέτος είναι πάμπολλα. Θα αδικήσουμε ομάδες αν ξεχάσουμε κάποιες αλλά το γεγονός οτι π.χ γίνονται έργα στο Γήπεδο του ΠΟΑ και του Ηροδότου, στο γήπεδο της ΑΕΚατσαμπά, πάντα θα υπάρχει κάποια ομάδα να…  τείνει χείρα βοήθειας.

Ο ΠΟΑ ευχαριστεί τον Εργοτέλη, ο Ηρόδοτος τον Δήμο για το Παγκρήτιο, η ΑΕΚ την Μινωϊκή και τον Ρωμανό, το ΠΟΑ για την παραχώρηση του παλιού τάπητα και έπεται συνέχεια. 

Μπράβο στις ομάδες, στον Δήμο και σε όσους συμβάλουν ώστε να υπάρχει ομαλότητα και όχι αναβολές.

Η ταλαιπωρία, ταλαιπωρία βέβαια αλλά είναι προσωρινή και γίνεται για το καλό. 

Οι ομάδες είναι κοντά, συνεργάζονται και δεν βάζουν… τρικλοποδιές.

Άλλωστε ισχύει και το “εκεί που είσαι ήμουνα και κει που ήμουν θα΄ρθεις”. Μπορεί και η ομάδα που βοηθάει τώρα να χρειαστεί βοήθεια αργότερα. 

Αν κλείσει την πόρτα η ίδια, ενδεχομένως να βρει μπροστά της όταν χρειαστεί βοήθεια κλειστή πόρτα.

Αλλά ευτυχώς στο Ηράκλειο έχουν πεταχθεί τα… κλειδιά! 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook