Καλές οι πωλήσεις αλλά χωρίς υπέρβαση δεν υπάρχει εξέλιξη

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για τη νέα πώληση παίκτη του Εργοτέλη και για το πως έτσι χάνεται ο στόχος της υπέρβασης.

Όταν ένας σύλλογος ξεκινήσει να πουλάει παίκτες, τότε αυτομάτως μεγαλώνει και το όνομα του. Στον χώρο της αγοράς και των “πάρε – δώσε”, όταν μια ΠΑΕ ανοίγει κανάλι για πωλήσεις, τότε το όνομα της μεγαλώνει και μπαίνει σε μια διαδικασία που μόνο κερδοφόρα θα είναι.

Οικονομικά όμως. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Βέβαια, να μου πεις, στο τέλος της ημέρας όλοι σκεφτόμαστε το πόσα λεφτά έχουμε στην τσέπη μας και ο Εργοτέλης από την πλευρά του αυτό που θέλει, είναι να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του. Σεβαστό και αποδεκτό όμως από την άλλη όταν δεν υπάρξει υπέρβαση σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν θα υπάρξει και εξέλιξη.

Ο Εργοτέλης είδε τον Γιακούμπου να έρχεται το καλοκαίρι τζάμπα από την χρεωκοπημένη Λιρς, να μένει αυτούς τους έξι μήνες με ελάχιστα χρήματα και τελικά να είναι έτοιμος να καρπωθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Όμως επειδή υπάρχει ο αντίλογος, ο Εργοτέλης χάνει έναν από τους καλύτερους του παίκτες και σίγουρα τον καλύτερο αριστερό μπακ της Football League και έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα.

Έφυγε ήδη ο Κοζορώνης – για τον οποίο βέβαια δεν ευθύνεται ο Εργοτέλης, φεύγει ο Γιακούμπου και δεν ξέρουμε ακόμα ποιος άλλος θα φύγει τώρα. Και στην περίπτωση του Κοζορώνη βεβαίως δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη της υπόθεσης εάν ο Εργοτέλης είχε πρωταγωνιστικούς στόχους.

Στο τέλος της ημέρας, το ταμείο του Εργοτέλη θα είναι γεμάτο – και αυτό μετράει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όμως από την άλλη με συνεχείς αποχωρήσεις παίκτων – ενδεχομένως και να μην πετύχει ποτέ την υπέρβαση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook