Ο Γιούχτας επένδυσε στον προπονητή του

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για την πρωτόγνωρη κίνηση του Γιούχτα για τα δεδομένα συλλόγου Γ’ Εθνικής.

Είναι ασυνήθιστο για ομάδα όχι επίπεδου Σούπερ Λιγκ να ανανεώνει το συμβόλαιο του προπονητή, έξι μήνες πριν την λέξη του – πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για έναν σύλλογο Γ’ Εθνικής. Και όμως αυτό το έκανε ο Γιούχτας πριν από μια εβδομάδα δείχνοντας ότι βαδίζει συνετά και ορθολογιστικά στην δημιουργία της φετινής ομάδας.

Προχώρησε στην πρόωρη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το καλοκαίρι του 2020 δείχνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Γιούχτας επενδύει στην παρουσία του προπονητή του. Για έναν σύλλογο όπως ο Γιούχτας, μπορεί και να μην αποτελεί έκπληξη η είδηση – εάν δεν αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική – και ο λόγος είναι ότι οι Αρχανιώτες ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο οργανωμένα σωματεία στο Ηράκλειο.

Με δικές τους εγκαταστάσεις, με μια ισχυρή περιοχή να τον στηρίζει, ο Γιούχτας ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα επιβίωσης όπως συνέβη με άλλες ομάδες του Ηρακλείου που είχαν τα πάνω τους, αλλά και τα κάτω τους.

Μετά και την αλλαγή σκυτάλης το περασμένο καλοκαίρι με το Νίκο Μπουνάκη να αναλαμβάνει την προεδρία του Γιούχτα, το επόμενο βήμα καθιέρωσης του ήταν η πρόωρη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αυτό λέει πολλά γιατί ο Γιούχτας δείχνει ότι θέλει να επενδύσει πάνω στον προπονητή του. Του δείχνει εμπράκτως την εμπιστοσύνη, με πράξεις και όχι με λόγια αφού βεβαίως προχώρησε και το περασμένο καλοκαίρι σε μια γενναία μεταγραφική ενίσχυση. Όμως, τώρα η διοίκηση έκρινε (ορθώς) ότι πρέπει να επενδύσει στο μέλλον πάνω στον προπονητή που έχει δημιουργήσει αυτήν την ομάδα.

Ο Γιούχτας δεν επένδυσε σε παίκτες ή μεταγραφές μιας και βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο. Έκρινε ότι πρέπει να το κάνει στον προπονητή του που έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση της ομάδας από το τοπικό πρωτάθλημα μέχρι και την φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Πίτσος γνωρίζοντας το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά και την πορεία – θαύμα με τον ΠΑΟΚ που παραλίγο να τον σώσει, ενώ ήταν πεσμένος από τον Γενάρη, ξέρει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει προκειμένου ο Γιούχτας να αποτελέσει μια σημαντική δύναμη στο Κρητικό ποδόσφαιρο.

Όλα τα υπόλοιπα τα έχει, μόνο η σταθερότητα στις εθνικές κατηγορίες του λείπει και με μια πιθανή αναδιάρθρωση γιατί να χαθεί μια χρυσή ευκαιρία;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook