Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός την πάτησε από το ταβάνι που έβαλε

Η απόφαση για την απόλυση του Γιώργου Πετράκη και ο δρόμος που χάνεται για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Λίγες εβδομάδες πριν από την περασμένη Κυριακή, η διοίκηση του Χανιώτικου συλλόγου είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία έλεγε δημόσια ότι δεν είχε τεθεί θέμα προπονητή, ούτε επρόκειτο να θέσει στο μέλλον.

Μετά την ήττα – σοκ από τον Αιγινιακό, το ίδιο βράδυ μάλιστα, ο Ροκάκης αποφάσισε την αποχώρηση του Γιώργου Πετράκη που έγινε ο πρώτος προπονητής επί δικής του προεδρίας που αποχωρεί στα μέσα της χρονιάς.

Τι άλλαξε όμως στην πορεία και ήρθε αυτή η απόφαση; Είναι προφανές ότι το φετινό καλοκαίρι μπήκε ψηλά ο πήχης μετά την περσινή, εξαιρετική πορεία του ΑΟΧ/Κισσαμικού και η διοίκηση κοιτούσε ψηλά με φόντο μια πολυπόθητη άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Μπορεί δημόσια να μην λεγόταν έτσι φωναχτά όμως στα Χανιά το γνώριζαν όλοι πως ο ΑΟΧ/Κισσαμικός κοιτούσε ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα.

Όμως, για μια ομάδα που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια και η οποία προερχόταν από ένα εξαιρετικό μοντέλο με πολλούς, νέους, παίκτες δεν μπορούσε να κοιτάξει ψηλά από την δεύτερη σεζόν. Η υπομονή που έπρεπε να δείξει και η στήριξη προς τον προπονητή ήταν τα επόμενα βήματα.

Ο Πετράκης κατάφερε, όχι μόνο να δώσει ταυτότητα στον ΑΟΧ/Κισσαμικό αλλά και να εξελίξει ποδοσφαιριστές. Μαζί του, νέα και άσημα παιδιά όπως ο Ξύδας και ο Λεό κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς την Σούπερ Λιγκ. Εκεί που δεν τους γνώριζε κανένας, μέσα από την δουλειά στην προπόνηση και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν ως ποδοσφαιριστές, βρήκαν το μονοπάτι προς την μεγάλη κατηγορία έχοντας ήδη σκοράρει και τα πρώτα τους γκολ.

Ο Πετράκης διαχειρίστηκε και τις περσινές κρίσεις, όπως μετά την ήττα από τον Εργοτέλη, όπως έπρεπε να την διαχειριστεί και φανέρωσε ένα σύνολο που ήταν εναρμονισμένο με τις δικές του αρχές. Τόσο προπονητικά – όσο και προσωπικά.

Εάν ο ΑΟΧ/Κισσαμικός κοιτάζει ψηλά φέτος αυτό συμβαίνει (και) εξαιτίας του Πετράκη και όφειλε να στηριχθεί μέχρι εκεί που δεν πάει. Εκτός και αν στην διοίκηση πίστεψαν ότι χάνεται το τρένο της ανόδου και ήθελα να τον διώξουν για να φέρουν καλύτερον.

Υπάρχει όμως; Εδώ είναι το θέμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook