Νταμπίζας: Η ΑΕΛ είναι μία όαση

 Αρχικά, ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα με τον “Δικέφαλο του Βορρά”, λέγοντας: “Νομίζω ότι είναι αυτονόητο αυτό δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ για να δοθεί η πρέπουσα σημασία στο αυριανό παιχνίδι. Η άποψη που έχω είναι ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα χρειαστεί να πάρουμε βαθμούς για να εξασφαλίσουμε τη θέση στην πεντάδα”, ενώ παραδέχθηκε οτι: “Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, φέτος παρουσιάζει τεράστια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι ότι είναι μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, έχει πάρα πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και αυτό έχει να κάνει γενικά με τη λειτουργία της σαν ομάδα και τη φιλοσοφία που έχει ο προπονητής. Και σαφώς αυτό κάνει πιο δύσκολο το δικό μας έργο. Είναι τελείως διαφορετικό να παίξει με μια ομάδα που έχει πιο επιθετικούς προσανατολισμούς από ότι με μια ομάδα που το κύριο μέλημα της είναι να μην αφήσει πολλούς κενούς χώρους, ώστε να μη δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ευκαιρίες για να σκοράρει ο αντίπαλος. Αυτό ανεβάζει ταυτόχρονα το δείκτη δυσκολίας που θα έχουμε το Σάββατο”.

“Το να λες ότι υπάρχει εκδίκηση σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, επάρσεις ρεβανσισμού ή οτιδήποτε, είναι για μένα αστεία και δεν εκφράζουν, τουλάχιστον, την ομάδα που εγώ θέλω να είμαι μέλος. Οι εικόνες που βγαίνουν, όχι τώρα τελευταία, στους δέκτες της τηλεόρασης, στα ερτζιανά ή γενικά στα ΜΜΕ είναι τραγελαφικές. Είναι επικίνδυνες και τραγελαφικές. Εγώ θεωρώ ότι η ομάδα μας πρέπει να είναι μια όαση σε αυτή τη κόλαση που λέγεται Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτές τις εικόνες να συμβαίνουν και να είναι μαθηματικά καθαρά θέμα χρόνου να υπάρξει κάποια απώλεια ανθρώπινης ζωής και να θέλουμε εμείς να λάβουμε μέρος σε ένα παιχνίδι που θα εγκυμονεί κινδύνους”, τόνισε ο Νίκος Νταμπίζας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Λάρισας.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: “Γυρνώντας από τη Θεσσαλονίκη το πούλμαν μας έχει δεχθεί τρεις φορές επίθεση… τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Αύριο ή σήμερα ή μετά το παιχνίδι να κρυφτούνε φίλαθλοι της ΑΕΛ μέσα στα χωράφια για να σπάσουνε για αντίποινα το λεωφορείο του ΠΑΟΚ; Που μέσα στο λεωφορείο του ΠΑΟΚ όπως και σε αυτό της ΑΕΛ υπάρχουν οικογενειάρχες, υπάρχουν παιδιά… Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές με τέτοιου είδους ενέργειες. Δηλαδή επειδή τα κάνουνε πρέπει να τα κάνουμε κι εμείς; Να κυλιστούμε κι εμείς σε αυτή τη τραγελαφική κατάσταση, σε αυτό το βούρκο, σε αυτό το επικίνδυνο πράγμα που λέγεται Ελληνικό ποδόσφαιρο; Δεν το γουστάρω εγώ αυτό το πράγμα! Δεν θέλω εγώ ο φίλαθλος μου να κρυφτεί. Ο φίλαθλος της ΑΕΛ δεν είναι η θέση του να κρύβεται μέσα στα χωράφια για να πετύχει το λεωφορείο του ΠΑΟΚ και του κάθε ΠΑΟΚ. Αυτά είναι γελοιότητες και επικίνδυνα πράγματα. Πρέπει να είμαστε η όαση και ο φάρος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό το όραμα έχω εγώ για την ομάδα μου”.

Κατόπιν ανέφερε: “Για την ομάδα που είμαι μέλος και έχω και την τιμή να είμαι αρχηγός. Δεν θέλω να έχω μια επικίνδυνη ομάδα κι ας είναι επικίνδυνο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να είμαι διαφορετικός από αυτό το πράγμα που βγαίνει προς τα έξω. Δε θέλω να λαμβάνω μέρος σε κάτι τέτοιο. Κι ούτε θέλω μέσα στο Αλκαζάρ να πηγαίνει παίκτης οποιασδήποτε ομάδας, είτε του Θρασύβουλου, είτε του ΠΑΟΚ, είτε του Άρη, στο κόρνερ και να κινδυνέψει να δεχθεί είτε κέρματα είτε ότι άλλο μπορεί να τον τραυματίσει. Δεν εκφράζουν την ΑΕΛ αυτά τα πράγματα και πρέπει οι φίλαθλοι μας να το καταλάβουνε. Προσπαθούμε να κινηθούμε σε διαφορετική κατάσταση, σε διαφορετική πορεία σε αυτό το πράγμα που λέγεται αυτή τη στιγμή Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε διαφορετικοί! Θέλουμε και πρέπει να είμαστε διαφορετικοί”.

Ο Νταμπίζας έγινε ακόμα πιο σκληρός, λέγοντας: “Η ομάδα μας δεν πρέπει να έχει ξανά τέτοιες συμπεριφορές ούτε από ποδοσφαιριστές ούτε από φιλάθλους ούτε από παράγοντες ούτε από δημοσιογράφους. Δεν θέλουμε δημοσιογράφους οπαδούς ούτε οπαδικές καταστάσεις να εκφράζουν την ομάδα μας. Αγαπάμε την ομάδα μας. Γουστάρουμε την ΑΕΛ μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει με τον ιδρώτα της και την μαγκιά της την ποδοσφαιρική.  Αυτή είναι η ΑΕΛ που εγώ θέλω να είμαι μέλος. Αυτή είναι η ΑΕΛ που οραματίζομαι και πιστεύω ότι κινούμαστε στην κατάλληλα κατεύθυνση. Δε θέλω ομάδα που οι ποδοσφαιριστές της θα πουλάνε οπαδιλικί. Να φυλάνε το σήμα της ομάδας και η συμπεριφορά τους και οι πορεία τους να δείχνει άλλα. Τι να το κάνω εγώ να φιλήσω το σήμα της ομάδας και αν με αφήσει ο προπονητής στον πάγκο να τα κάνω μπάχαλο; Ή αν μείνω ενάμιση μήνα απλήρωτος να δημιουργήσω πρόβλημα; Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση. Όποιος αγαπάει και σέβεται την ομάδα λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες. Αυτή είναι η αλήθεια. Η λαϊκή κατανάλωση και το κουτόχορτο που προσπαθούν να ταΐσουν και ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι, με οπαδικά πρωτοσέλιδα, τον κόσμο είναι αυτά που κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά. Και δυστυχώς ο κόσμος είναι ο δέκτης όλων αυτών των πραγμάτων. Δεν θέλουμε ούτε οπαδούς ποδοσφαιριστές, ούτε οπαδούς δημοσιογράφους”.

Καταλήγοντας, ο αρχηγός της ΑΕΛ ανέφερε: “Δεν πρέπει να είμαστε μέρος αυτού του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να είμαστε μέρος ενός ποδοσφαίρου τελείους διαφορετικού και ξεχωριστού. Ας μας αδικήσει και ο διαιτητής, ας μας προπηλακίσουν όταν θα βγούμε εκτός από το Αλκαζάρ… το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» δεν υπάρχει στην ΑΕΛ! Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε με γνώμονα το καλό της ομάδος και αν στο τέλος είμαστε στην πεντάδα θα το έχουμε πετύχει εντός του αγωνιστικού χώρου και ούτε με προπηλακισμούς ούτε με εκβιασμούς ούτε με οτιδήποτε άλλο! Θα είναι καθαρά προϊόν μιας δουλειάς που θα έχει αρχή και τέλος αλλά πάντα με εντιμότητα και αρχές. Για αυτά που κατηγορούμε τους άλλους όταν μας τα κάνουν δεν μπορούμε να τα κάνουμε οι ίδιοι μέσα στο Αλκαζάρ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook