listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Συνάντηση Πιλάβιου με Αβραμόπουλο

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κάρτα υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, μια πρόταση την οποία η ΕΠΟ έχει υποβάλει εδώ και αρκετά χρόνια και αφορά στον προληπτικό έλεγχο των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, με στόχο την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών στα ελληνικά γήπεδα. «Η σημερινή μας συνάντηση με τον κ. Πιλάβιο, ήταν ουσιαστική και πάνω απ΄ όλα χρήσιμη για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και γενικότερα για τους αθλητές. Σήμερα, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε καταρχήν σε μία διευρυμένη συνεργασία με τη συμμετοχή και συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, έτσι ώστε να προβούμε, το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και μέσα στις προσεχείς δεκαπέντε ημέρες, στη σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα έχει σκοπό τη θέση σε εφαρμογή, ενός προγράμματος πρόληψης για τους νέους αθλητές και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Με άλλα λόγια, αυτή η κοινή πρωτοβουλία, θα οδηγήσει σε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Στο να σώζονται ζωές νέων ανθρώπων. Κάτι που δυστυχώς, δεν γινόταν στο παρελθόν και τα τελευταία χρόνια είχαμε και πολλά θύματα. Αυτό τελειώνει. Το κοινό μας πρόγραμμα θα προχωρήσει και υπολογίζουμε, ότι από τον Απρίλιο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα, σε συνεργασία βεβαίως, με την ΕΠΟ και όλες τις Ενώσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πιλάβιο, γιατί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έδωσε προτεραιότητα στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι, που είναι η υγεία, από την οποία και από τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η ευρωστία, η υγεία των νέων αθλητών και των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Ο συνολικός αριθμός των νέων παιδιών, των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, ξεπερνάει τις πεντακόσιες χιλιάδες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόγραμμα. Διότι δεν είναι απλά μια κάρτα υγείας. Είναι μια σημαντική τομή, μία μεγάλη παρέμβαση, που οδηγεί στο να σώζονται ανθρώπινες ζωές και δη, νέων αθλητών. Αισθάνομαι υπερήφανος, που το καταφέραμε αυτό, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αφού μελετήσαμε την επικαιροποιημένη πρόταση, που πριν από λίγες ημέρες μας έστειλε ο κ. Πιλάβιος. Και νοιώθω πολύ αισιόδοξος και πάνω απ΄ όλα -γονιός και εγώ- νοιώθω ότι κάνουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τις νεότερες γενεές, για τα παιδιά μας», ήταν η δήλωση μετά το τέλος της συνάντησης του κ. Αβραμόπουλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιλάβιος δήλωσε: «Καταρχήν, είμαι πάρα πολύ ευτυχής, που βρήκε η νέα πρότασή μας μεγάλη ανταπόκριση από τον κ. Υπουργό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα για όλο τον κόσμο, για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Εχουμε δει θανάτους στα γήπεδα. Είναι κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για τη δική μου θέση. Είναι ευτυχία να συνεργάζεσαι με ανθρώπους, με Υπουργούς, σαν τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος στη σύντομη αυτή συνάντηση, έδωσε το στίγμα το δικό του και το πώς θα προχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον. Και τον ευχαριστώ βαθιά γι΄ αυτό».

Τέλος, ο κ. Οικονομίδης τόνισε ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος σήμερα, διότι ενώ αγωνιζόμαστε εδώ και οκτώ έως δέκα χρόνια, για να υιοθετηθεί αυτή η κάρτα υγείας του αθλητή, βρήκαμε έναν Υπουργό, ο οποίος αποφάσισε άμεσα εντός δεκαπέντε ημερών, να υιοθετήσει αυτό το σύστημα και να το προχωρήσει άμεσα. Πιστεύω ακράδαντα, ότι εντός δεκαπέντε ημερών, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Θα δώσουμε τέλος σε ένα πρόβλημα τεράστιο, που υπήρχε στον ποδοσφαιρικό μας χώρο. Να μη βασανίζονται επιτέλους, πεντακόσιες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές».