listen live
ακούτε τώρα: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 14:00 – 21:00

Athletic Live - (Μανώλης Θέμελης )

e-radio logo

Μόραλης: Ευθύνεται ο Βαλβέρδε

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, αναγνώρισε πως παίκτες και προπονητής φέρουν ακέραια την ευθύνη, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δουλειά που γίνεται από το καλοκαίρι. Παράλληλα ανέλυσε γιατί δεν έγιναν μεταγραφές, ενώ αναφέρθηκα και στη διαιτησία.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το αν υπάρχει προβληματισμός για το αποτέλεσμα: «Ο προβληματισμός, ο γενικότερος, είναι διαρκής για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σύγκριση με τα ξένα πρωταθλήματα. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Είναι μεγάλες οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πρωταθλημάτων και δεν νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί εύκολα να τις καλύψει.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό ασφαλώς είναι μια μέρα προβληματισμού. Δεν περιμέναμε μια τόσο κακή βραδιά, περιμέναμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, θα μπει πιο διαβασμένος στο παιχνίδι, οι παίκτες του θα βρεθούν σε καλύτερη μέρα και θα παίρναμε σίγουρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν συνέβη κανένα απ’ όλα αυτά και σίγουρα έχει ευθύνη ο προπονητής μετά από μία τέτοια ήττα».

Για την κριτική από τον Τύπο: «Θα ήταν ποδοσφαιρικά λογικό αυτοί που κάνουνε αυτά τα σχόλια να τα έκαναν από προχθές. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να έχουν δύο ίδιες ενδεκάδες, ούτε να έχουν τα ρόστερ των μεγάλων ξένων ομάδων που έχουν και τα αντίστοιχα έσοδα. Σίγουρα το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχει λοιπόν 25 ισάξιους ποδοσφαιριστές, δεν θα συμφωνήσω όμως και στο ότι έχει 11-12 ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχει 20 ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο και σε κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί δεν μπορεί να νικάει άνετα Μπενφίκα και Χέρτα και να χάνει από την Σεντ Ετιέν. Βρέθηκε σε μια πολλή κακή μέρα, γίνανε κάποια λάθη και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε.

Μια μεγάλη ομάδα όπως εμείς πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη και να τα ξεπερνάμε γρήγορα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε πολύ καιρό σε ένα παιχνίδι. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν καλό ποδόσφαιρο από δω και πέρα για να πείσουν τους φιλάθλους ότι ήταν μια κακή παρένθεση».

Για το ότι δεν έγιναν επενδύσεις τον Ιανουάριο: «Ο Ολυμπιακός, αν περνούσε την Σεντ Ετιέν θα έπαιζε με την Μίλαν. Έχετε την άποψη ποδοσφαιρικά ότι αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή ή πιο ακριβό θα μπορούσε να περάσει και την Μίλαν; Θα πρέπει οι φίλαθλοι λοιπόν να μπουν σε μία λογική πλέον και οικονομίας στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να δαπανά χειμώνα καλοκαίρι τεράστια ποσά όταν δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα αντίστοιχα έσοδα. Απώλεσε φέτος και τα χρήματα που θα έπαιρνε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα έσοδα λοιπόν είναι περιορισμένα. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να έχει την απαίτηση για ένα διπλό παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν να προχωρήσει μια ελληνική ομάδα σε επενδύσεις 10 εκατομμυρίων.

Θεωρούμε ότι αν παίξουμε δέκα φορές με την Σεντ Ετιέν δεν θα συμβεί αυτό που συνέβη. Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς αλλά θα μπορούσε να λήξει 2-2 και όχι 1-3. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε όλες τις στρατηγικές μας που κάναμε όλη την χρονιά γιατί θα επιβεβαιώναμε ότι είμαστε πρόχειροι. Όπως επίσης δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ότι εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας και οποιαδήποτε συζήτηση, υπονοούμενο ή σχόλιο υπάρχει εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Του έχουμε κάνει πρόταση να ανανεώσει την συνεργασία του και αυτό φυσικά θα συνεχίσει να ισχύει. Έχει μέλλον, δείχνει μια δουλειά, προσπαθεί, είναι σοβαρός και αξιοπρεπής και βάση αυτών των κριτηρίων κάναμε την ανανέωση. Ο οποιοσδήποτε δικαιούται να κάνει λάθη είτε είναι παίκτες, προπονητής, διοίκηση και φίλαθλοι».

Για το θέμα της διαιτησίας: «Νομίζω έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές. Επειδή κάποιοι συγκρίνουν την διαιτησία στην Ελλάδα με τις ξένες χώρες, να πω ότι έχουμε δει σφαγές σε αγώνες ευρωπαϊκούς οπότε μην κατηγορούμε κάθε φορά την χώρα μας κι θεοποιούμε τους έξω. Τώρα όσον αφορά την διαιτησία εδώ, έγιναν κάποιες αλλαγές με πρωτοβουλία και της Λίγκας και του νέου Συμβουλίου της ΕΠΟ. Δεν πιστεύω ότι η αλλαγή ενός προσώπου μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα σύντομα αλλά ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια νέα πνοή και λιγότερη έλλειψη αξιοπιστίας.

Τη γνώμη μας την γνωρίζετε καλά. Νομίζουμε ότι πολύ ασχολούμαστε με την διαιτησία όλες οι ομάδες στην Ελλάδα. Οι διαιτητές κάνουνε λάθη. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι λόγω κακών διαιτητών και όχι από πρόθεση να ευνοήσουν ή να αδικήσουν κάποια ομάδα. Αυτά όμως αξιοποιούνται από κάποιους για να δικαιολογήσουν αποτυχίες. Πολύ κουβέντα γίνεται και πρέπει να την μειώσουμε».

Για τα επεισόδια πριν το παιχνίδι: «Έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια είναι προφανές πλέον ότι δεν έχουμε καλά οργανωμένη αστυνομία στα ελληνικά γήπεδα. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που έχουμε πολύ μικρό αριθμό φιλοξενούμενων φιλάθλων και δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ένα σχέδιο της αστυνομίας με καλά αποτελέσματα. Ήρθαν 400 Γάλλοι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ήταν όλοι μεθυσμένοι με γυάλινα μπουκάλια μπύρας στα χέρια και άρα η  αστυνομία που τους συνόδευε από την Ομόνοια με το τρένο γνώριζε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να περάσουν την πεζογέφυρα μεταξύ σταθμού και γηπέδου, να πετάξουν τα μπουκάλια αυτά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να μπούνε σε διαφορετική θύρα από αυτή που είχε αρχικά προβλεφθεί, να επιχειρήσουν να πάρουν κάποια πανό δικά μας τα οποία τα κρεμούσαν εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να γίνει ό,τι έγινε.

Όλα αυτά τρεις ώρες πριν τον αγώνα στις 16:30, δεν έχουν καταγραφεί και ευτυχώς επενέβησαν κάποιοι άνθρωποι του σταδίου που ήταν από εκεί και λύθηκε το θέμα. Δεν νομίζω να δοθεί μεγάλη έκταση στο γεγονός όσον αφορά την UEFA. Ήταν πολύ νωρίς και δεν υπήρχε κανείς στο γήπεδο. Το μόνο που έχει καταγραφεί είναι ένα περιστατικό που έγινε μέσα στο γήπεδο με την λήξη του αγώνα όπου ένας υπεύθυνος ασφαλείας χτυπήθηκε από κάποιον ανεγκέφαλο φίλαθλο».