listen live
ακούτε τώρα: 18.00-20.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

listen live
ακούτε τώρα: 18.00-20.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

ακολουθεί: 20:00-22:00

Θύρα 8 - (Μανώλης Σαρρής)

e-radio logo

Άρης: Δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/1) η ΠΑΕ Αρης
μετά τη «δολοφονική επίθεση» – όπως τη χαρακτηρίζει – που έγινε στη
περιοχή του Χαριλάου. Οι «κίτρινοι» αναφέρονται ξεκάθαρα σε εγκληματικά
στοιχεία με ασπρόμαυρα κασκόλ και διακριτικά του ΠΑΟΚ, βάσει των
μαρτυριών και καυτηριάζουν την στάση της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι δεν
θα πάρουν μέρος σε καμία σύσκεψη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους
γεγονότων που επιζητά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/1) η ΠΑΕ Αρης μετά τη «δολοφονική επίθεση» – όπως τη χαρακτηρίζει – που έγινε στη περιοχή του Χαριλάου. Οι «κίτρινοι» αναφέρονται ξεκάθαρα σε εγκληματικά στοιχεία με ασπρόμαυρα κασκόλ και διακριτικά του ΠΑΟΚ, βάσει των μαρτυριών και καυτηριάζουν την στάση της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι δεν θα πάρουν μέρος σε καμία σύσκεψη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους γεγονότων που επιζητά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. «Εχει περάσει ένα 24ωρο μετά τη χτεσινή δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου από εγκληματικά στοιχεία με ασπρόμαυρα κασκόλ και διακριτικά του ΠΑΟΚ (υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες, αλλά και πειστήρια στα χέρια της ασφάλειας και της πυροσβεστικής που το καταδεικνύουν). Καταστροφές σε καταστήματα, αυτοκίνητα, εμπρησμοί με βόμβες μολότοφ, επιθέσεις σε ανύποπτους κατοίκους της περιοχής με τσεκούρια!!!, πιστόλια, μαχαίρια σε ανυποψίαστους θαμώνες καφετεριών και εστιατορίων με τραυματισμούς αθώων. Παρά λοιπόν τους τραυματισμούς και τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι συμπολίτες μας, παρά τις ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σήμερα ένα 24ωρο μετά δεν υπάρχει μία σύλληψη κάποιων από τα δολοφονικά αυτά στοιχεία που ανεπηρέαστα επιδίδονται συνέχεια σε τέτοιου είδους επιθέσεις σε όλη την πόλη.

Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά από τα ΜΜΕ και καταδίκη των κατ’ ευφημισμό φιλάθλων, των οποίων η δραστηριότητα αυτή συγχωρείται στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων. Δεν υπάρχει μία ανακοίνωση της αστυνομίας που να καταδεικνύει τους ενόχους καθώς επανειλημμένα η αστυνομία έχει εκτεθεί από τη δράση τους και δεν έχει καταφέρει να συλλάβει ούτε έναν. ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπάρχει προσπάθεια της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης να γίνει σύσκεψη των ΠΑΕ της πόλης για να ‘κατευναστούν τα πνεύματα’.

Δεν αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα τέτοιων συσκέψεων που γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Δεν θα συμμετάσχουμε σε ανούσιες συσκέψεις που θα ξεπεραστούν μετά από λίγο καιρό από τα γεγονότα. Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά δίνοντας της τον μανδύα του αθλητισμού. ΕΜΕΙΣ καταδικάζουμε δημόσια την αηδιαστική αυτή αντίληψη. Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού και την ανάληψη των ευθυνών του. Μήπως πρέπει να ζητήσουν οι καταστηματάρχες της περιοχής τις 10.000 ευρώ αποζημίωση που έδινε η κυβέρνηση σε όσους πριν από λίγες μέρες καταστράφηκαν από τους ‘γνωστούς αγνώστους’ όπως θέλετε όλοι να τους κατονομάσετε; Εδώ κύριοι οι άγνωστοι είναι γνωστοί.

Απαιτούμε από αρχές, πολιτικές και αθλητικές, από τα ΜΜΕ, να τους κατονομάσετε και να τους καταδείξετε. Απαιτούμε να πάψετε να τροφοδοτείτε την εγκληματική τους αυτή αντίληψη με την ένοχη σιωπή σας. Η κάλυψη αυτή τρέφει αυτή τη συμπεριφορά . Εμείς την καταδικάζουμε απερίφραστα, ακόμη κι αν προέρχεται από οπαδούς μας, στους οποίους δηλώνουμε ότι δεν θα τους καλύψουμε σιωπώντας ένοχα, αν δεν το αντιλαμβάνονται και τους καλούμε να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα αντίδρασης ακόμη κι αν αισθάνονται ανυπεράσπιστοι.

Εχουμε από καιρού αναλάβει τις ευθύνες μας και δίνουμε αγώνα με τη βοήθεια των οπαδών μας να απομακρύνουμε όποιον διανοείται να θεωρεί τον εαυτό του μέλος της ομάδας μας και ταυτόχρονα να εγκληματεί στο όνομα των θρυλικών μας χρωμάτων. Γι΄ αυτό εδώ και τρία χρόνια το γήπεδό μας, αλλά και κάθε γήπεδο που παίζει ο Αρης παρουσία αντιπάλων οπαδών είναι χώρος χαράς και όχι τρόμου. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι.

Τότε κύριοι θα πάρουμε μέρος σε συσκέψεις. Μέχρι τότε θέλουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τα ΜΜΕ και συλλήψεις και καταδίκη των εγκληματιών Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθείτε όλοι σας.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης.