listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 13:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Σάντος: Δύσκολο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ

Στο μεταγραφικό πλάνο που έχει εκπονηθεί από τον ίδιο σε συνεργασία με τους Ζήση Βρύζα και Θοδωρή Ζαγοράκη επικεντρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για 2-3 μεταγραφές, για εμπλουτισμό και εξισορρόπηση του ρόστερ. Παράλληλα, έκανε έναν πρώτο απολογισμό της πορείας στο πρωτάθλημα, αλλά δεν απάντησε σε όσους πέρσι του άσκησαν αυστηρή κριτική.

Στο μεταγραφικό πλάνο που έχει εκπονηθεί από τον ίδιο σε συνεργασία με τους Ζήση Βρύζα και Θοδωρή Ζαγοράκη επικεντρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για 2-3 μεταγραφές, για εμπλουτισμό και εξισορρόπηση του ρόστερ. Παράλληλα, έκανε έναν πρώτο απολογισμό της πορείας στο πρωτάθλημα, αλλά δεν απάντησε σε όσους πέρσι του άσκησαν αυστηρή κριτική.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, είπε: «Εννοείται ότι θέλουμε τη νίκη στην πρεμιέρα του β’ γύρου για να συνεχίσουμε καλή πορεία του πρώτου. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι δύσκολο, γιατί εκτός των άλλων επιστρέφουμε από τις γιορτές και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Η ομάδα πάντως είναι καλά προετοιμασμένη, οι παίκτες έχουν κίνητρο για τη νίκη, ενώ θα έχουμε την αμέριστη στήριξη του κόσμου. Οπότε ανεξάρτητα με τις δυσκολίες θα πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει φυσικά να τρέξουμε, να δουλέψουμε και να είμαστε καλά οργανωμένοι όπως στα τελευταία εντός έδρας ματς«.

Αναφερόμενος στην απουσία του Κονσεϊσάο, εμφανίστηκε σίγουρος πως «θα τον αντικαταστήσουν επάξια οι άλλοι παίκτες που έχουμε. Άλλωστε ο τραυματισμός του δεν είναι πολύ σοβαρός. Θα μείνει εκτός για 4-5 ημέρες και λείψει μόνο από αυτό το παιχνίδι«.

Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε αναμενόμενα για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Περιμένω 2-3 μεταγραφές. Ήδη έχουμε έναν σίγουρο (σ.σ Σορλέν). Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να ισορροπήσει κάποια πράγματα στο ρόστερ του. Θεωρούσαμε ότι ο Βαγγέλης θα ήταν έτοιμος. Αλλά αυτό δεν συνέβη, ενώ ταυτόχρονα έχουμε παίκτες όπως οι Βερόν και Ίβιτς που βρίσκονται στο όριο καρτών, οι οποίοι με μια νέα κίτρινη θα μείνουν εκτός. Οπότε χρειαζόμαστε ένα παίκτη στο κέντρο. Και υπάρχουν άλλες δύο θέσεις με παρόμοια προβλήματα. Αν μπορέσουμε να τις καλύψουμε με παίκτες χρήσιμους για την ομάδα, όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον, έχει καλώς, αλλιώς συνεχίζουμε.

Ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφές μόνο αν οι παίκτες που θα έρθουν θα τον βοηθήσουν να βελτιωθεί. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές μόνο και μόνο για να πάρουμε παίκτες και αυτό από σεβασμό προς παίκτες που ήδη έχουμε και μέχρι τώρα έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι δύσκολο να αλλάξει τη φυσιογνωμία μιας ομάδας. Ή έχεις χρήματα για έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά ή διαφορετικά παίρνεις παίκτες που στις ομάδες τους δεν αγωνίζονται. Για μας είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουν οι Βιερίνια-Μούσλιμοβιτς στο 100% και σε συνδυασμό εξισορρόπηση ρόστερ πιστεύω ότι θα κάνουμε έναν β γύρο εφάμιλλο του α. Θα εξισορροπήσουμε το ρόστερ γιατί είναι απαραίτητο για να μην μειώνεται η απόδοση της ομάδας«.

Ερωτηθείς για τον Λίνο, το όνομά του οποίου έχει γραφεί κατά κόρον απέφυγε να απαντήσει και επεσήμανε απλώς ότι «εγώ δεν υπογράφω συμβόλαια, ούτε ασχολούμαι πολύ με αυτά. Μιλήσαμε με το Βρύζα και το Ζαγοράκη είπαμε τι είναι καλό για την ομάδα και είπαμε σε ποιες θέσεις έχουμε πρόβλημα, π,χ αριστερό μπακ. Όλες οι υποθέσεις συζητιούνται και με την προϋπόθεση ότι συμφωνεί ο προπονητής και μπορεί η διοίκηση, γίνεται μια μεταγραφή«.

Αναφορικά με την κατάσταση του Βιερίνια σημείωσε ότι «είναι σχεδόν έτοιμος αλλά δεν θα μπορέσει ακόμη να αγωνιστεί 90 λεπτά. Μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί». Παράλληλα ρωτήθηκε αν ο Πορτογάλος μέσος θα μείνει στον ΠΑΟΚ και σημείωσε ότι «είναι πολύ πρόωρο. Προβλήθηκε αρκετά, αλλά Αν φτάσει στο 100% θα μπορέσει να εξελιχθεί περισσότερο. Καλό θα ήταν αν ο ΠΑΟΚ μπορέσει να κρατήσει γιατί είναι ένας παίκτης με ενδιαφέροντα στοιχεία«.

Μιλώντας για τον Σορλέν, αφού αποκάλυψε πως δεν θα παίξει κόντρα στον ΟΦΗ, σχολίασε ότι «προέρχεται από τη γαλλική σχολή, μια σχολή πολύ δυνατή στην τακτική. Είναι ώριμος, έχει εμπειρίες, δεν θα έχει προβλήματα προσαρμογής και στο επόμενο ματς θα είναι κοντά στον να τον υπολογίζω«.

Όσο για τον Μουσλίμοβιτς ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Είναι όμως ένας παίκτης που θέλει να αγωνιστεί, ζει για τα παιχνίδια, θα είναι στην 11άδα και βλέπουμε πόσο θα αντέξει«.

Σε ερώτηση για τον αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα απάντησε πως «χρειάζεται πολλά χρήματα και ξέρω ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το κάνουμε«.

Κάνοντας έναν απολογισμό των ως τώρα πεπραγμένων υπογράμμισε πως «είμαστε εκεί που περίμενα ότι θα ήμασταν. Αυτό το κατορθώσαμε με ομαδική δουλειά και στο β γύρο καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία μας«.

Κλείνοντας ο Πορτογάλος προτίμησε να μην απαντήσει στους επικριτές του. «Δεν με απασχολούν αυτά. Σέβομαι οποιασδήποτε άποψη και οποιονδήποτε άνθρωπο. Είμαι πέντε χρόνια στην Ελλάδα και όλοι με γνωρίζουν. Αυτό που με απασχολεί είναι να κάνω καλά τη δουλειά και όταν ΠΑΟ σπίτι μου να κοιμάμαι ήσυχος. Οι κριτικές φυσικό επακόλουθο και πρέπει να τις δεχόμαστε. Αλλά δεν με αλλάζουν. Πιστεύω στη δουλειά που κάνω στον ΠΑΟΚ και είμαι αφοσιωμένος σ αυτή«.