Ξεχωρίζει το ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Τρία ματς θα γίνουν σήμερα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεκδικήσουν σήμερα στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ και Ολυμπιακός (19:30, Cosmote 1) μετά το 0-0 του πρώτου ματς.

Η «Ένωση» προέρχεται από μία σπουδαία νίκη απέναντι στους Πειραιώτες, και θέλει σήμερα να επαναλάβει τον θρίαμβο της προηγούμενης Κυριακής, αυτή τη φορά μπροστά στον κόσμο της που περιμένει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Το μοναδικό πρόβλημα για τον Ισπανό είναι ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από τον αγώνα στο Φαληρικό γήπεδο και δεν υπολογίζεται και για το αποψινό ματς.

Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες, με τον Μπακασέτα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Λόπες και ο Λάζαρος, με τον Αραούχο στην κορυφή.

Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν δεν τα πηγαίνουν καλά με την «Ένωση», καθώς σε τρεις αγώνες έχουν μία ισοπαλία και δύο ήττες, όμως απόψε θέλουν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μέσα στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας εκείνοι την πρόκριση.

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν προτίθεται να κάνει καμία αλλαγή, ενώ σκοπεύει να διορθώσει τα λάθη του και να ρίξει από την αρχή τους Ανσαριφάρντ και Μάριν, ενώ εκτός είναι ο Μποτία και στη θέση του θα παίξει ο ταλαντούχος Νικολάου.

Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Προτό. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Νικολάου και Κούτρης.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Ρομαό και ο Ζιλέ, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν ο Μάριν και Μιραλάς, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα είναι στην κορυφή.

Ραντεβού με την ιστορία ο Πανιώνιος

Την πρώτη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας μετά από 19 χρόνια(1999-2000) θέλει να σφραγίσει απόψε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες φιλοξενούνται στη Φθιώτιδα από τη Λαμία και θέλουν να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα, από το γκολ του Μασούρα.

Εκτός πλάνων του Μιχάλη Γρηγορίου είναι οι Σιώπης, Νόβακ, Τασουλής και Γεσίλ. 

Από την άλλη η Λαμία θα κυνηγήσει την ανατροπή του εις βάρος της 1-0 και να διεκδικήσει την υπέρβαση σε έναν θεσμό που δεν αποτελεί την πρώτη της προτεραιότητα. Ο Μπάμπης Τεννές δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπουτνικ.

Η αναμέτρηση ξεκινά στις 21.45 με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmotesport 2.

Στο χέρι της ΑΕΛ η πρόκριση

Με υποθήκη το 2-1 στους Ζωσιμάδες η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στην «AEL FC Arena»και θέλει να τελειώσει τη δουλειά..Άλλωστε η πρόκριση στα ημιτελικά είναι μέσα στους στόχους των βυσσινί που έχουν πάντα ως στόχο τη διάκριση στο Κύπελλο. Ο Ηλίας Φυντάνης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ρέντζα και Ντέλετιτς.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα αναζητά μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα μια νίκη που θα του τονώσει τη ψυχολογία. Αν προκύψει και η πρόκριση τότε θα είναι ακόμη καλύτερα…

Στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη δεν βρίσκονται οι τραυματίες Βελλίδης, Λίλα και ο τιμωρημένος Μπουκουβάλας.

Η αναμέτρηση ξεκινά στις 17.15 με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmotesport 2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των ρεβάνς:

7 Φεβρουαρίου

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19:30)

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)

4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Λαμία – Πανιώνιος (21:45)

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

 

8 Φεβρουαρίου

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (19:30)

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook