listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm (Γιώργος Γεωργίου)

listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm (Γιώργος Γεωργίου)

ακολουθεί: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

e-radio logo

Οι εντυπώσεις του… «Μεγαλέξανδρου»

Ο Γιώργος Κούδας, βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρώτο αγωνιστικό δείγμα γραφής του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα έδωσε αφορμή για τις πρώτες εντυπώσεις. Βέβαια, εντύπωση με … εντύπωση έχει διαφορά, κάτι που έχει να κάνει με το σε ποιόν ανήκει.

Κι όταν αυτός είναι ο Γιώργος Κούδας, τότε γίνεται κατανοητό η πολύ μεγάλη βαρύτητα που τη διέπει.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας, παρακολούθησε την αναμέτρηση και σήμερα φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis 95,5» μεταφέροντας τις εντυπώσεις του.

«Εχει αλλάξει η φυσιογνωμία της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ιβιτς. Μετά την περσινή παλινωδία με Τούντορ ο ΠΑΟΚ άλλαξε και σα φιλοσοφία και σαν τρόπο παιχνιδιού. Επανήλθε το dna του ΠΑΟΚ που το είχε χάσει. Χθες είδα – μετά από αρκετά χρόνια – τον κόσμο να χειροκροτεί σ’ οποιαδήποτε φάση. Αυτό σημαίνει κάτι. Η ομάδα χθες ήταν πραγματική ομάδα και μου θύμισε κάτι από τα παλιά. Δεν έχει σημασία ποιοι ήταν οι Σαράφης, Παρίδης, Φουντουκίδης και οι άλλοι. Χθες είδα μια πραγματική ομάδα και αυτό έχει σημασία. Με χαροποίησε ο χθεσινός ΠΑΟΚ».

Αναφορικά με τις δυνατότητες αυτής της ομάδας σχολίασε: «Κάθε φορά λέμε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει για πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε ο προπονητής έχει το μαγικό ραβδί. Εγινε το πρώτο βήμα και πλέον αρκεί στα επόμενα δύο-τρία χρόνια να φτάσουμε σ’ ένα καλό επίπεδο για το πρωτάθλημα ώστε εν συνεχεία να κάνουμε το βήμα για την Ευρώπη. Οι ενέργειες στην ομάδα δείχνουν σοβαρότητα και οι πράξεις είναι μέσα σε αυτό που θέλω να βλέπω εγώ για τον ΠΑΟΚ».

Σημείο αναφοράς γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Μπίσεσβαρ, ωστόσο για το αν μπορεί να μπει σε σύγκριση αποκρίθηκε ως εξής: «Τέτοιου είδους συγκρίσεις απαγορεύονται από τον νόμο του ποδοσφαίρου. Τα καλούπια σπάνε και δε βγαίνουν τέτοιοι παίκτες σήμερα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο βγαίνουν παίκτες σαν τον Μπισεσβαρ».

Για την δική του ενεργή παρουσία στα του ΠΑΟΚ:
«Δεν είμαι για δηλώσεις. Εκεί που πρέπει να μιλώ το κάνω και συντονίζουμε όλα αυτά τα πράγματα που γίνονται και με χαροποιούν».

Για τη μη απόκτηση επιθετικού περιοχής: «Απαξιώσαμε έναν σέντερ φορ που έχουμε και μηδενίζουμε έτσι την περιουσία μας. Εχουμε έναν φορ που έβαλε στο παρελθόν πολλά γκολ. Οταν συνέλθει θα δούμε έναν Κλάους που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Για το αν χρειαζόμαστε εναλλακτικές, ναι. Χρειαζόμαστε. Πρέπει να βρούμε όμως κάτι πολύ πιο καλύτερο. Κάτω τα χέρια από κάθε παίκτη της ομάδας. Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε κανέναν παίκτη της ομάδας. Αυτή είναι η λογική μου. Πέντε γενιές που είμαι στον ΠΑΟΚ ήρθαν παίκτες που δεν ήξεραν ποιοί ήταν και στην πορεία είδαμε τι γίνανε. Το σύνολο κρίνεις και όχι ατομικά τους παίκτες».

Για τον Πέλκα: «Οταν φορτώνουμε τους παίκτες με ταμπέλες ο νέος Κούδας κλπ δεν γίνεται. Ο κάθε παίκτης έχει την προσωπικότητα και το ταλέντο του. Εκεί πρέπει να δουλέψει κι αυτός και να παρουσιάσει αυτό που είναι σαν προσωπικότητα».