Γκαγκάτσης: «Θα πρέπει να αλλάξει η ΚΕΔ»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, αν δεν αλλάξει πρώτα η ΚΕΔ.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, αν δεν αλλάξει πρώτα η ΚΕΔ. Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις της Nova, καθώς επίσης και στην επικείμενη μετεγγραφή του Ρόμπερτ Μακ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Γκαγκάτσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την θετική άποψη που έχουν στον ΠΑΟΚ για τις αλλαγές που προτείνει η Nova στη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας: «Όσον αφορά τη συμμετοχή του πρώτου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα πλέι οφ, είναι ένας από τους πέντε άξονες που έχει θέσει η Nova για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται κάτι τέτοιο.

Το θεωρώ δίκαιο αυτό, αφού σε χώρες του εξωτερικού όταν διεξάγονται πλέι οφ συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όπως είπα και πριν, δεν υπάρχει κάποιο πρωτάθλημα σε όλον τον κόσμο που να γίνονται τα πλέι οφ μεταξύ 2ου και 5ου.

Έκανε μία πολύ σωστή πρόταση ο κ. Κούγιας, ότι το σωστό είναι να παίζουν όλες οι ομάδες πλέι οφ και πλέι άουτ. Αυτό μη σας φαίνεται παράξενο. Και στο Βέλγιο γίνεται κάτι ανάλογο. Ο κ. Γιαννίκος είπε πως στην Πορτογαλία και την Τουρκία δεν υπάρχουν πλέι οφ στα πρωταθλήματά τους.

Προσωπικά, το σύστημα της βαθμολογίας όπως είναι τώρα δια πέντε, και δια τρία παλιότερα, είναι κάπως άδικο για τις ομάδες που έχουν τερματίσει στις πιο ψηλές θέσεις. Εμείς για παράδειγμα που τερματίσαμε με δέκα βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό κερδίσαμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Είναι σωστό να συζητηθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή η διαφορά των ομάδων. Θα μπορούσε αν η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική είχε διαφορά “χ” βαθμών από τον δεύτερο, να μη συμμετέχει στα πλέι οφ.

Είμαστε υπέρ να συμμετάσχει η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου, και ακόμη περισσότερο να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα για τους υπόλοιπους συλλόγους.

Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει μία μεγάλη μελέτη για τα πλέι οφ για τις θέσεις στην Ευρώπη και τα πλέι άουτ και προκαλεί μεγάλη συζήτηση, και μπορεί και του χρόνου να μην έχει γίνει το παραμικρό. Θα ήμασταν υπέρ να συμμετάσχει ο πρώτος από την επόμενη κιόλας αγωνιστική. Ήμασταν εμείς με τον Παναθηναϊκό υπέρ, αλλά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό το θέμα».

Για το πότε θα παρθούν αποφάσεις για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα: «Είπε κάτι σωστό ο κ. Σπανός, και χθες μίλησε στον σταθμό σας, με βάση τη μελέτη της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που έχουμε παραγγείλει σαν Δ.Σ. της Λίγκας και θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, πως θα μπορέσουμε τότε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα. Ως το τέλος του 2016 θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το πρωτάθλημα της σεζόν 2017/18».

Για την πρόταση της Nova για ομάδες με 14 ή και 12 ομάδες: «Όσον αφορά τις 12 είναι αρκετά πρώιμο αυτό. Για τις 14 μπορούμε με κάποιο πλάνο ή με μελέτη να το συζητήσουμε υπό προϋποθέσεις. Αν και η μελέτη δείξει ότι η πρώτη κατηγορία δεν χωράει περισσότερες από 14 ομάδες, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε. Η Nova είναι ο κύριος και μοναδικός χρηματοδότης και θα πρέπει να τη δούμε ως συνεργάτη και όχι ως αντίπαλο που θέλει να μειώσει τις ομάδες. Η Nova πρώτα από όλους θέλει να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν που προβάλει από τη συχνότητά της».

Για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΚΕΔ: «Δε θα ξεκινήσει έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα, αν η συγκεκριμένη ΚΕΔ κάνει τους πίνακες διαιτησίας. Η ΚΕΔ που έχει οριστεί από αυτό το Δ.Σ. της ΕΠΟ, την οποία δεν αναγνωρίζουμε έπειτα από όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Εμείς θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Υπάρχουν αρκετά μέλη της Ομοσπονδίας που κατηγορούνται σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Εξετάζουμε με τους νομικούς πώς θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εάν μπορέσουμε, είναι στις προτεραιότητές μας να ζητήσουμε να εκπέσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Ομοσπονδία. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη ΚΕΔ. Δεν είμαστε η μόνη ομάδα. Υπάρχει μία συζήτηση με τους “12”, υπάρχει μία συζήτηση με το προεδρείο της ΕΠΟ. Τώρα ακούγονται διάφορα πράγματα, να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο και είμαστε γενικότερα εν αναμονή εξελίξεων».

Για το αν μπορεί να βρεθεί κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στα δύο «μέτωπα»: «Πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα, αλλά είναι πολύ μικρή αυτή. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν για διάφορους λόγους. Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν δίνω πολλές πιθανότητες».

Για το αν υπάρχουν επαφές στους 4 «μεγάλους» μετά την ακύρωση της συνάντησής τους στην Κρήτη: «Αυτή την περίοδο όχι, δεν υπάρχουν επαφές μετά την αρνητική τροπή που πήρε».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Σίγουρα. Θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Οι μεταγραφές μας το δείχνουν αυτό. Την Τρίτη παίζουμε στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ και γυρίζουμε έξι χρόνια πίσω, όταν είχαμε αποκλειστεί με πικρό τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία του Άγιαξ, μία φανέλα τεράστια στην Ευρώπη. Ήταν στους ισχυρούς, εμείς ήμασταν στους αδύναμους της κλήρωσης. Έχουμε αποδείξει όμως ότι στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς είμαστε παρόντες και το αποδείξαμε και πέρσι με το “διπλό” στην έδρα της Ντόρτμουντ».

Για την πώληση του Ρόμπερτ Μακ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: «Πάντα πρέπει όλες οι ομάδες να μάθουν να πωλούν. Τα τελευταία χρόνια είχαμε μάθει να αγοράζουμε και πρέπει να μπούμε στην επόμενη διαδικασία. Μακάρι ο Μακ να πάει στη Ζενίτ, αν και δεν ξέρω αν έχει υπογράψει, και να πετύχει ακόμα περισσότερα στην καριέρα του σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει την τελευταία διετία από την ομάδα μας. Είναι ένας παίκτης που έχει αγοραστεί με 300 χιλιάδες ευρώ και τώρα θα τον πουλήσουμε με πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Νομίζω ότι το ρόστερ έχει κλείσει στον μεγαλύτερο βαθμό, αν και αυτά είναι θέματα του προέδρου (Μίχελ) με τον προπονητή μας (ίβιτς)».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook