Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πρόταση στην Αταλάντα για τον Μποάκιε

Και περιμένει αύριο την απάντηση του 22χρονου επιθετικού.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πρόταση στην Αταλάντα και τον Ρίτσμοντ Μποάκιε και περιμένει αύριο την απάντηση του 22χρονου επιθετικού.

Στην Ιταλία πάντως θεωρούν δεδομένη τη μετακίνηση του Γκανέζου στην Τούμπα και δίνουν μάλιστα και λεπτομέρειες για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Αυτό που γράφεται στην Ιταλία είναι ότι ο Μποάκιε θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο δανεικός στον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να αναλαμβάνει να καλύψει πλήρως τις αποδοχές που απορρέουν από το συμβόλαιο που έχει στην Αταλάντα, και ότι στη συμφωνία των δύο ομάδων θα υπάρχει και ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων τού παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι. Και τονίζουν ότι ο Αφρικανός προτίμησε τον ΠΑΟΚ από τις Ρόντα και Πεσκάρα κυρίως λόγω της συμμετοχής τού Δικεφάλου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οσα θεωρούν πάντως οι Ιταλοί οριστικά, δεν απέχουν και πολύ από όσα έχει συζητήσει ο Φρανκ Αρνεσεν και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή αλλά και με την ομάδα του.

 Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, μιλώντας με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, του εξήγησε γιατί νομοτελειακά ο πελάτης του θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, εφόσον επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα. Και το επιχείρημά του ήταν προφανές. «Η ομάδα θα αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα δώσει πολλά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν και αυτήν τη στιγμή έχει στο ρόστερ της μόλις δύο επιθετικούς περιοχής, από τους οποίους ο ένας είναι 19 χρονών» είπε ο Δανός στον εκπρόσωπο του Μποάκιε, που θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στην ομάδα που θα επιλέξει.

Σε ό,τι αφορά την Αταλάντα, η οποία έχει συμβόλαιο με τον Γκανέζο μέχρι το καλοκαίρι του 2018, το βασικό επιχείρημα του Αρνεσεν, για να πάρει δανεικό τον παίκτη, είναι μάλλον το μεγάλο μπάι άουτ που προβλέπεται να μπει στο συμβόλαιό του. Ο Δανός αφήνει στους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας το ελεύθερο να επιλέξουν αυτοί το ύψος της ρήτρας εξαγοράς, γιατί θεωρεί ότι το επόμενο καλοκαίρι θα έχει μια σαφή άποψη για την αξία του ποδοσφαιριστή και αν θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να την καλύψει ή όχι.

Από ό,τι φαίνεται ο Αρνεσεν δεν είχε απόλυτη εικόνα για τον Μποάκιε και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που προσπαθεί να τον κλείσει ως δανεικό, χωρίς να καταθέσει από τώρα πρόταση για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή. Μάλιστα, έχει μιλήσει και με τον Γκάρι Ροντρίγκες, με τον οποίο ο Γκανέζος υπήρξε συμπαίκτης στην Ελτσε.

Ο Ρίτσμοντ Μποάκιε θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η ενδέκατη και, σύμφωνα με όσα λένε οι άνθρωποι του Δικεφάλου, πιθανότατα και η τελευταία καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook