Ο Μπεργκ μίλησε για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού

Επί των Βέλγων της Μπριζ με 2-1.

Ήταν, είναι και θα είναι το πολυτιμότερο “χαρτί” στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης του Τριφυλλιού την τελευταία διετία μπορεί να έχασε ένα πέναλτι στο παιχνίδι με την Μπριζ αλλά λίγα λεπτά αργότερα ρέφαρε, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά. Έδειξε με το καλημέρα «καυτός», αφού όσο καλά έκλεισε την περασμένη σεζόν (σκόραρε 22 γκολ), άλλο τόσο καλά ξεκίνησε το εφετινό καλοκαίρι ανοίγοντας λογαριασμό από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς.

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε στο pamesports για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί των Βέλγων, τον τρόπο που αυτή ήρθε παρά τις αντιξοότητες, αλλά και τη δύσκολη στιγμή του χαμένου πέναλτι. Αναφέρθηκε ωστόσο στη στήριξη των οπαδών του Τριφυλλιού που τον βοήθησε να ανακάμψει…

Προετοιμαζόσασταν και το λέγατε όλες τις ημέρες ότι θέλατε το μηδέν στην άμυνα, κι όμως δεχθήκατε ένα γκολ στο 10’ που άλλαξε αμέσως οτιδήποτε ετοιμάζατε…

«Ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε πολύ νωρίς το γκολ. Δείξαμε όμως ότι πιστεύαμε στη νίκη. Δεν τα παρατήσαμε, δεν απογοητευτήκαμε. Έχασα το πέναλτι κάτι που ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για εμένα και την ομάδα, αλλά ευτυχώς γρήγορα πέτυχα το γκολ της ισοφάρισης. Και πάλι όμως, λίγο αργότερα ήρθε η κόκκινη κάρτα που μας έφερε ξανά σε δύσκολη θέση».

Βρέθηκαν πολλά εμπόδια στο δρόμο σας… Πώς το αντιμετωπίσατε;

«Σίγουρα είχαμε μια δύσκολη κατάσταση μπροστά μας αλλά αλλάξαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο. Γνωρίζαμε ότι είχαμε τουλάχιστον μια ευκαιρία για να σκοράρουμε και αυτή μας ήρθε με το εύστοχο πέναλτι του Καρέλη. Θεωρώ ότι συνολικά έγινε μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια από μέρους μας. Πιστεύαμε στη νίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς».

Πώς ένιωσες ακούγοντας τον κόσμο να σε αποθεώνει αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι;

«Σίγουρα ήταν μια δύσκολη κατάσταση για εμένα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που με βοήθησαν πολύ. Πραγματικά το εκτιμώ ότι φώναξαν το όνομά μου και με στήριξαν σε μια δύσκολη στιγμή. Αυτό με βοήθησε να παραμείνω προσηλωμένος, να μην απογοητευτώ και να συνεχίσω δυνατά».

Έχοντας στο μυαλό σου και την αντίστοιχη εικόνα του περυσινού αγώνα με τη Σταντάρ και τον τρόπο που διαχειριστήκατε εκείνο το ματς, θεωρείς ότι η αντίδραση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπριζ δείχνει ότι η ομάδα έχει ωριμάσει;

«Ναι ισχύει αυτό. Αν και το πρώτο γκολ ήταν μια απογοήτευση, παρόλα αυτά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Επίσης θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει αμέσως μετά. Εκεί ήμασταν τυχεροί αλλά σε γενικές γραμμές δείξαμε ωριμότητα ως ομάδα και μεγάλη θέληση».

Το 2-1 είναι μεν μια νίκη αλλά θεωρείται και δύσκολα διαχειρίσιμο σκορ. Είσαι αισιόδοξος για την πρόκριση;

«Σίγουρα είναι περίεργο σκορ. Δεν νομίζω όμως ότι θα ανοιχτούν πολύ από τη στιγμή που τους αρκεί το 1-0. Είμαι όμως 100% βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες τις οποίες αν εκμεταλλευτούμε και σκοράρουμε, αυτό θα μας δώσει ακόμη περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση. Νομίζω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία για να προκριθούμε μπορούμε να το καταφέρουμε αν έχουμε το ίδιο πνεύμα στο παιχνίδι μας».

Αντιμετωπίζοντας πλέον την Μπριζ και στο γήπεδο, θεωρείς ότι έχει αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στη ρεβάνς;

«Σίγουρα έχουν αδυναμίες για τις οποίες όμως δεν θα μιλήσω (γέλια). Το γνωρίζαμε, το είδαμε και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα έχουμε τις ευκαιρίες μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook