Ο Γιάννης Πετράκης στον Athletic Radio 104,2

O Κρητικός τεχνικός και υποψήφιος προπονητής της χρονιάς, φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και μίλησε για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και για το Κρητικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στην εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη

Για το ότι έχασε την έξοδο στην Ευρώπη λόγω της μη αδειοδότησης: “Είμαστε ευχαριστημένοι. Ήταν μία  πολύ καλή χρονιά για μας. Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν να πάμε καλά. Είναι σημαντικό για την ομάδα να τερματίσει τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Σίγουρα όταν υπάρχει κάτι που δεν σου επιτρέπει να πετύχεις τον στόχο σου σε στενοχωρεί. Η ζωή πάει μπροστά και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Μάθαμε από αυτό και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Έτσι μόνο ένα αρνητικό γεγονός γίνεται χρήσιμο”.

Για τον ίδιο και την καχυποψία που υπήρχε όταν ανέλαβε τα Γιάννενα: “Σε επίπεδο Α Εθνικής δεν είχα μεγάλο… background.  Αντικατέστησα τον Τσιώλη, υπήρχε και αυτή η αντιπαράθεση με τον ΟΦΗ – ΠΑΣ, που πρέπει να σταματήσει, και γι΄αυτό υπήρχαν αμφιβολίες. Αισθάνομαι καλά και ευχαριστώ τον κόμσο για την εκτίμηση. Κάνουμε αυτό που πιστεύουμε οτι είναι καλό”.

Το μυστικό του ΠΑΣ: “Για όλα τα πράγματα υπάρει μία σειρά. Είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα. Όλοι είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. Δεν έχουμε μεγάλο βάθος αλλά παίκτες με ποιότητα. Με δουλειά όλα γίνονται. Όλοι δούλεψαν με πάθος και κάναμε μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη. Είχαμε μία καλή και ποιοτική εικόνα. Και ο κόσμος μας έχει δυναμική και αγαπάει την ομάδα. Ο ΠΑΣ είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος”.

Για την νέα σεζόν και την παραμονή του στην ομάδα: “Υπάρχει η υπόσχεση οτι μένω στον ΠΑΣ. Είναι αυτονόητο οτι ήθελα να μείνω στην ομάδα. Η επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Πιστεύω στην ομάδα και στην δυναμική της και είμαι ευχαριστημένος. Με καλές προσθήκες θα κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική αν και θα φύγουν κάποιοι παίκτες. Στο… χέρι μας είναι να δουλέψουμε σκληρά. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που θα την απολαμβάνουμε. Και πέρυσι έφυγαν παίκτες και τα καταφέραμε. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να γίνει και φέτος”.

Για τους Μωραϊτη και Προβιδάκη από τον Ηρόδοτο που δοκίμασε τις τελευταίες μέρες: “Είδαμε κάποια παιδιά σε προπονήσεις και με ηρεμία σε λίγες μέρες θα κάνουμε την αποτίμηση να πούμε κάτι περισσότερο”.

Για τον υποβιβασμό των δύο ομάδων του Ηρακλείου: “Είναι ένα γεγονός που δεν γυρίζει πίσω. Είναι δύο σπουδαίες ομάδες και το πιο σημαντικό είναι το τι θα γίνει απο δώ και πέρα. Ο Εργοτέλης θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Γίνεται καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής. Για τον ΟΦΗ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήταν μία πολύ άσχημη στιγμή. Θα πρέπει να δοθεί ξανά η δυναμική και η αίγλη στο σωματείο που έχει μεγάλη δύναμη. Θα σχολιάσω τα διοικητικά οταν καταλήξει η προσπάθεια. Τώρα είναι νωρίς να πούμε κάτι. Φαίνεται οτι κάτι καλό μπορεί να προκύψει αλλά τώρα μιλάμε σε θεωρητική βάση”.

Για την κακή χρονιά που είχαν γενικά οι ομάδες του Ηρακλείου (Σούπερ Λιγκ, Γ’ εθνική): “Είναι ένα κακό τάϊμινγκ για το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Πολλοί παράγοντες παίξαν ρόλο για αυτό. Πάντως γενικά στις ομάδες γίνεται καλή δουλειά. Όμως όλα στην ζωή έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο θα επιστρέψει άμεσα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook