Ο Κούδας μίλησε για το… ξεφούσκωμα του φετινού ΠΑΟΚ

Που άρχισε με βλέψεις κατάκτησης του τίτλου.

Πως εξήγησε ο Γιώργος Κούδας το ξεφούσκωμα του φετινού ΠΑΟΚ που άρχισε με βλέψεις κατάκτησης του τίτλου.

Ο Γιώργος Κούδας τοποθετήθηκε για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και την δική του πορεία στο ποδόσφαιρο μέσα από την εκπομπή “Καρντάσιανς” του ANT1.

“Πάντα υπάρχουν κάποιες κάμψεις των ομάδων και αυτές συμβαίνουν συνήθως μετά τις γιορτές, όπου υπάρχει μία μικρή διακοπή. Νομίζω το μεγάλο λάθος που γίνεται πάντα στο ποδόσφαιρο, όταν κερδίζεις έναν Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη και νομίζεις ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έγιναν πολλά λάθη σε αυτό το ποδόσφαιρο, ήρθαν μετά και τα άτυχα αποτελέσματα. Αυτό που χτίσαμε και έδωσα συγχαρητήρια για την καλή πορεία που είχε μέχρι τότε στον Άγγελο Αναστασιάδη. Όμως οι ομάδες δεν χτίζονται σε έξι μήνες ή έναν χρόνο. Οι ομάδες χτίζονται σε 2-3 χρόνια, με σωστή τακτική, με μεταγραφές καλές και έναν προπονητή. Οι προπονητές έρχονται για κάποιους μήνες ή έναν χρόνο. Ο προπονητής πρέπει να μένει για να βγάλει το πρόγραμμά του, να έχει τα κατάλληλα εργαλεία. Να έχει τον Κούδα, αλλά δίπλα από τον Κούδα πρέπει να έχει και τους κατάλληλους παίκτες” , είπε σε ότι αφορά στην αποτυχία του ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Για την απόφασή του να μην γίνει προπονητής: “Συμφωνώ με τον Χατζηπαναγή, δεν ταιριάζει η λογική μας, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία μας με το σήμερα. Το καλύτερο είναι να μένεις εκτός από το ποδόσφαιρο. Και με την πολιτική μου είπαν να ασχοληθώ. Ξέρεις τι άκουσα, όταν ήταν πολύ φίλοι ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Τσιτσάνη και του έκανε πρόταση και του απάντησε ο Τσιτσάνης: “Κοίταξε να δεις, εμένα αυτή τη στιγμή με αγαπάνε χίλιοι, αν κατέβω στην πολιτική, θα με αγαπούν πεντακόσιοι. Γιατί να το κάνω αυτό;”. Δηλαδή, ένας άνθρωπος δεν ταιριάζει σε αυτή τη φιλοσοφία γιατί να το κάνει”.

Για την άποψη που έχει για την διαιτησία: “Σήμερα γίνονται πταίσματα στην διαιτησία. Την εποχή που έπαιζα εγώ γινόντουσαν εγκλήματα. Παίζουμε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε κάποια στιγμή έχω φτάσει να είναι τρεις συμπαίκτες μου χτυπημένοι και να πηγαίνω να βγάζω τη φανέλα, την πέταξα στους επισήμους που ήταν η χούντα και μου έλεγαν τα παιδιά ότι θα μας στείλουν στη Γιάρο. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, να μην δικαιολογείς το ανθρώπινο το σημείο, δεν μπορείς να κάνεις την πάπια”.

Για το τι απαντά στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο: “Δεν θα σου απαντήσω, αλλά θα σου πω ότι κάποτε μου έκαναν την αντίστοιχη ερώτηση για τον Μαραντόνα ή τον Πελέ. Και απάντησε Πελέ. Γιατί δεν τελειώνει το προϊόν. Ο ένας ήταν κύριος, με όλη τη σημασία, και ο άλλος ήταν κάτι άλλο. Δεν μου άρεσε το προφίλ του. Μου άρεσε το “πακέτο” σε κάποιους παίκτες. Όταν είσαι στη δημοσιότητα πρέπει να δίνεις και μαθήματα συμπεριφοράς”.

Για τον ΠΑΟΚ της εποχής του: “Σε όλη τη ζωή μου αυτό το μήνυμα περνούσα. Ο Κούδας ήταν ένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με άλλους δέκα. Αν δεν υπάρχει όλη αυτή η αρμονία. Λένε κάποιοι για οικογένεια. Εμείς ήμασταν πραγματικά. Αρχηγός ήμουν εγώ και περνούσα αυτό το μήνυμα. Αν δεν συνεργαστούμε, αν δεν υπάρχει αυτό στον άνθρωπο. Να μιλάμε, να συνεργαζόμαστε και να βοηθάει ο ένας τον άλλο ποτέ δεν μπορείς να πετύχεις. Χωριστά είναι οι πολιτικοί και μας φέρνουν τον έναν απέναντι στον άλλον. Γιατί δεν κάθονται όλοι μαζί να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν τους Ευρωπαίους. Αν δεν υπάρχει ο Άρης, ο Ηρακλής, δεν θα υπάρχει και ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες ομάδες. Πού είναι αυτές οι ομάδες. Πού είναι η Θεσσαλονίκη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook