Στα πέρατα του κόσμου έφθασαν τα αίσχη της Τούμπας

Τα διεθνή μέσα σχολίασαν, καυτηρίασαν τα γεγονότα της Τούμπας και ειρωνεύτηκαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στα πέρατα του κόσμου έφθασαν τα αίσχη που έλαβαν χώρα στην Τούμπα και στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Τα διεθνή μέσα σχολίασαν, καυτηρίασαν τα γεγονότα της Τούμπας και ειρωνεύτηκαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Welcome to hell» («Καλώς ήρθατε στην κόλαση») είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της αγγλικής ΜETRO, που ασχολήθηκε με τα καπνογόνα πριν από την έναρξη του αγώνα. «Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλώς ήρθατε στην κόλαση! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιουργούν εκφοβιστική ατμόσφαιρα για τον Ολυμπιακό», αναφέρεται στο κείμενο.

Εκτενή αναφορά για τα επεισόδια κάνει και το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑFP). Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «Ο αγώνας ξεκίνησε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση. γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν φωτιά στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας”.

Το Yahoo αναφέρει: «Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός καθυστέρησε να αρχίσει 75 λεπτά εξαιτίας του γιγαντιαίου σύννεφο καπνού από φωτοβολίδες, αλλά και ψαριών που πετάχτηκαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Δεν κάνουμε πλάκα! Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ενώ τελείωσε με 15 λεπτά καθυστέρηση».

Όμως τα μαντάτα έφθασαν και στην «πράσινη» ήπειρο. Στην Αυστραλία, το Businees Insider, αναφέρει: «Αυτό είναι από τα πιο τρελά πράγματα που έχουμε δει ποτέ σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου».

Ο SB Nation είναι πιο καυστικό: Ο τίτλος: «Δαχτυλίδια φωτιάς και νεκρά ψάρια; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τρομακτικοί». Και η περιγραφή ξεκινά: «Run, Olympiakos. RUN.» («Τρέξε Ολυμπιακέ, τρέξε»).

Το γερμανικό Spiegel σχολίασε: «Οι ταραχές επισκίασαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδες καίγοντας τον πάγκο του Ολυμπιακό . Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή αρνητικά αρκετές φορές στο παρελθόν από τις πράξεις των οπαδών του. Έτσι, μετά από την τιμωρία της UEFA, έπαιξε το καλοκαίρι χωρίς κόσμο στον προκριματικό του Champions League με τη Σάλκε».

Αναμενόμενα χαρακτήρισε τα όσα έγιναν το γαλλικό Sports.fr. «Το παιχνίδι ξεκίνησε με 75 λεπτά καθυστέρηση μετά τις υπερβολές των οπαδών του ΠΑΟΚ, που πέρα από τα παραδοσιακά καπνογόνα, άφησα και εκατοντάδες ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού!».

Τα καμώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου έφθασαν μέχρι και τη Χιλή(!) με την Βiobio Chile, όπου πέρα από τις φωτοβολίδες και την καθυστέρηση του αγώνα, αναφέρεται ότι πετάχτηκαν… αντζούγιες(!) στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook