listen live
ακούτε τώρα: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

listen live
ακούτε τώρα: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

ακολουθεί: 14:00-16:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

«Στην Football League 2 δεν σβήνονται τα χρέη προς τους παίκτες»

Ο νομικός Γιώργος Παναγόπουλος μιλάει για τα όσα γνωρίζει σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει για την ΑΕΚ ο υποβιβασμός σε οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» παραμονής της ομάδας στη Σούπρ Λίγκα

«Αν η ΑΕΚ πέσει ακόμα και στη Football League 2, δεν γλιτώνει τα χρέη προς παίκτες, μάνατζερ και προπονητές, μιας και η FIFΑ αναγνωρίζει ομάδες και όχι νομικά πρόσωπα». Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων στον Sentra 103,3 o γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η «Ενωση» έχει συγκεκριμένο δρόμο για να μείνει στην κατηγορία. Τι ισχυρίστηκε ο Παναγόπουλος για το πώς μπορεί να παραμείνει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα;
«Αν η ΑΕΚ καταφύγει κατά του Αρη για την προσφυγή των «κίτρινων» στα πολιτικά δικαστήρια για υπαγωγή στο άρθρο 99, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βάσει άρθρου 35 του ΚΑΠ της ΕΠΟ πέφτει και μένει αντ’ αυτού η Ενωση», υποστήριξε ο Παναγόπουλος, ο οποίος εν συνεχεία κατέστησε σαφές πως η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφανισμό τύπου Μακεδονικού.

Οπερ σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι» αν δεν βρουν λύσεις στα χρέη τους προς φυσικά πρόσωπα και η ΕΠΟ εφαρμόσει τις κυρώσεις που θα επιβάλει η FIFA, τότε η «Ενωση» κινδυνεύει με αφανισμό από τα ποδοσφαιρικά μητρώα.

Συγκεκριμένα ο νομικός Γιώργος Παναγόπουλος είπε:

Για την υπόθεση Καφέ: «Εχω την τύχη να εμπλέκομαι σε πολλές υποθέσεις της ΑΕΚ. Πρόσφατα ήμουν στην παρέμβαση Ανατολιωτάκη και Καπετανόπουλου και είμαστε σ’ αυτούς που θέλουν να σωθεί η ΑΕΚ. Ήμουν στην διαδικασία προσωρινής επιδίκασης και εγγυοδοσίας του Παντελή Καφέ κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ηταν η πρώτη δίκη, διότι έχουμε την αγωγή τον Ιούνιο και δυστυχώς είχα θλιβερό καθήκον να κάνω την πρώτη κίνηση κατά της ΑΕΚ μετά τον πρόσφατο υποβιβασμό της και την καταδικαστική απόφαση της Superleague. Ο Παντελής Καφές έχει να παίρνει χρήματα, τα επιδίκασε η πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, δεν έχουν εκτελεστότητα, θεωρούνται παράνομες και έτσι αναγκαστικά πήγα στο πρωτοδικείο, ασκώ δικαίωμα στα πολιτικά δικαστήρια υπέρ των εργαζόμενων, διότι είναι εκτελεστοί τίτλοι και ασκώ τα δικαιώματα μου και στρέφομαι κατά πρόσωπων που έχουν ευθύνη. Αν και δεν το έκανα τώρα για την ΑΕΚ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως το πράγμα για την ΑΕΚ έχει σφίξει πολύ και για τους δανειστές και για τους παίκτες, αλλά και για την ομάδα».

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποφασίσει σε δέκα μέρες να κηρύξει πτώχευση, πόσο απλά είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ: «Κατ’ αρχήν οποιαδήποτε διαδικασία και αν επιλέξει η ΑΕΚ, έχει ανάλογο κόστος. Θα θελήσει η ΑΕΚ να μπει σε διαδικασία πτώχευσης; Θα θελήσει να μην δηλώσει συμμετοχή στη Football League; Θα θελήσει να πάει στη Football League και να μη κατέβει σε τρία ματς και να αποβληθεί από το πρωτάθλημα; Η να μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης και να δουν τι θα γίνει στο μέλλον;».

Αν η ΑΕΚ δηλώσει συμμετοχή στη Football League 2, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται: «Αν θυμόσαστε, το έκανε ο Ηρακλής χωρίς να το κάνει απευθείας, όπως η Καβάλα βρέθηκαν αυτομάτως στην Δ’ Εθνική, κατέβηκαν για κάποια παιχνίδια και εν συνεχεία ήρθε απόφαση από τον Υπουργείο με την Καβάλα να «φυτεύεται» στη Football League και ο Ηρακλής με παράνομη συγχώνευση κατά FIFA και Ελληνικό Δίκαιο με την ΑΕ Ποντίων να παίζει αρχικά στη Football League 2 και με παρέμβαση και ελέω Ιωαννίδη, όλοι το παραδέχονται, βρέθηκε στη Football League. Λύση για την ΑΕΚ, λοιπόν, δεν είναι το ερασιτεχνικό, πράγμα που δεν θέλει κανείς στην ΑΕΚ. Κανείς δεν θέλει την αλλαγή του ονόματος της ΑΕΚ ούτε να γίνει Νέα ΑΕΚ ή κάτι άλλο ούτε ΑΕΚ 1821 ούτε ΑΕΚ χαμένων πατρίδων. Δεν είναι λύσεις αυτές».

Αν η ΑΕΚ μπορεί να στραφεί κατά του Αρη: «Για μένα η ΑΕΚ, που έχει νομική υπηρεσία και έναν πολύ καλό συνάδελφο, όπως είναι ο Χάρης Γρηγορίου, κακώς δεν έχει στραφεί κατά του Αρη που είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για το 99. Το άρθρο 35 του ΚΑΠ απαγορεύει τέτοια κίνηση για τις ομάδες. Εχουν τιμωρηθεί αρκετοί σύλλογοι πλην του ΟΦΗ, όπου η ομοσπονδία έκανε μικρή παρέκκλιση με την πίεση των πολιτικών. Η ΕΠΟ κατά 99% απαγορεύει ρητά την προσφυγή στα πολιτικά και της τιμωρεί αυστηρά. Η Λάρισα προ του κινδύνου τιμωρίας μετά από ανάλογη κίνηση, έκανε πίσω σε υπόθεση που χειριζόμουν εγώ, μου έστειλαν μήνυμα να φανταστείτε όντας στο τρένο. Για τον Αρη, λοιπόν, δεν ακολουθήθηκε η ίδια τακτική. Ο Αρης πήρε τρεις προσωρινές διαταγές μέσω των δικαστηρίων και περιμένει απόφαση για το άρθρο 99 ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές, έχει πάρει προσωρινή διαταγή ακόμα και για τις κυρώσεις για οφειλές προς ποδοσφαιριστές με την ΕΠΟ να το ΄χει κάνει γαργάρα. Δηλαδή ο Αρης έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία…».

Γιατί η ΑΕΚ δεν κυνηγάει την υπόθεση με τον Αρη: «Εχουμε κοινές αντιλήψεις με τον δικηγόρο Βασίλη Καπετανόπουλο που θέλει να κυνηγήσει η ΑΕΚ την υπόθεση με τον Αρη. Η ΠΑΕ, όμως, έχει συγκεκριμένη γραμμή, δεν ξέρω τι θα κάνει, τι άσσο θα βγάλει από το μανίκι ο Χάρης Γρηγορίου, τι μπορεί να βγάλει μέσω της Εφέσεων. Δεν μπορώ εγώ να μπω στο κομμάτι αυτό και να πω τι θα κάνει η ΑΕΚ. Εγώ μόνο μπορώ να κάνω παρεμβάσεις για τον κύριο Ανατολιωτάκη και της Ερασιτεχνικής σε νομικό επίπεδο. Το θέμα είναι αν η ΑΕΚ θέλει να σωθεί, διότι μπορεί να σωθεί».

Αν μπορεί η ΑΕΚ με τα εν λόγω χρέη να αντέξει στη Football League: «Σε καμία περίπτωση».

Τι θα έκανε, αν ήταν στο νομικό επιτελείο της ΑΕΚ: «Θα στρεφόμουν κατά του Αρη ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας που έχει οικονομικά προβλήματα. Θα προσπαθούσα να αδειοδοτηθώ και από κει και πέρα βάσει του μνημονίου περί των δόσεων των οφειλών π.χ. όπως στον Καφέ με 45 δόσεις, θα έφτιαχνα τις οφειλές βάσει και των εσόδων από τη Superleague και σε συνδυασμό με αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συνέχιζα στη μεγάλη κατηγορία. Διότι δεν σημαίνει ότι αν πέσει η ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό, απαλλάσσεται των χρεών».