listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Σε οριακό σημείο η ΑΕΚ

Σε οριακό σημείο η ΑΕΚ μετά τη σύλληψη Δημητρέλου για χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Κίνδυνος και για άλλους προέδρους. Η στάση Ντέμη. Από τα χείλη του Βιντιάδη κρέμονται όλοι.

Ένα ακόμη πλήγμα δέχτηκε η ΑΕΚ. Μετά τη μη εξασφάλιση αδειοδότησης και την απουσία της από τα Κύπελλα Ευρώπης, μετά τη μάχη παραμονής που ακόμη δεν της έχει επιτρέψει να ανασάνει αγωνιστικά, μετά τη χειρονομία του Γιώργου Κατίδη που έγινε είδηση ανά τον κόσμο, ήρθε και εκείνη της εντολής για σύλληψη του Ανδρέα Δημητρέλου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πληρώνοντας αμαρτίες προηγούμενων διοικήσεων παραδόθηκε μόνος του στις αρχές για τα χρέη της ομάδας προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στα 170 εκατ. ευρώ προ ου άρθρου 44, αλλά στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ. Στην ΑΕΚ η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη, αλλά δεν παύει να γεννά απορίες πώς συνελήφθη ένας άνθρωπος που δεν έχει ευθύνη για τη δημιουργία των χρεών, ενώ η ΠΑΕ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται με την υπόθεση Ψωμιάδη για χρήματα που έχουν καταχραστεί σε βάρος της και με τα οποία θα μπορούσε ήδη να είχε απαλλαγεί από τα χρέη που απειλούν να την εξοντώσουν.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος πέρασε χθες τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί και πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και πρόκειται ασφαλώς για μία ακόμη κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Η υπόθεση αυτή μαρτυρά, δε, το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η «Ένωση», με τις οφειλές να αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ, τη δόση για το άρθρο 44 να μένει απλήρωτη από το Σεπτέμβριο και τον κίνδυνο το χρέος να φτάσει στα πρωτογενή επίπεδα και τον κίνδυνο μη εξασφάλισης αδειοδότησης πιο κοντά από ποτέ…

Ανάλογο κίνδυνο σύλληψης διατρέχουν και οι υπόλοιποι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΠΑΕ από το 2004, αν και μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Ο Ντέμης Νικολαΐδης φέρεται διατεθειμένος να προσέλθει αυτοβούλως στην ασφάλεια και να αποδείξει με στοιχεία πως επί προεδρίας του δεν υπήρξαν ατασθαλίες ή δεν δημιουργήθηκαν χρέη προς το Δημόσιο.

Όλες οι ελπίδες στον Βιντιάδη

Ο Δημήτρης Βιντιάδης βρίσκεται από χθες στην Αθήνα έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές με τους συνεργάτες του. Φέρεται να είχε ήδη μία πρώτη επικοινωνία με τον Πέτρο Παππά (που θα «τρέξει» το θέμα της συνάντησης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη), τους οργανωμένους, αλλά και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ηλία Μπρουσιανό.

Ο τελευταίος αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στη σημερινή γενική συνέλευση της (10:00), στην οποία πάντως δύσκολα θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις. Ακόμη κι αν προχωρήσει η πρόταση δημόσιας εγγραφής που έχουν ζητήσει μικρομέτοχοι, θεωρείται απίθανο να δώσει λύσει στο οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ, ενώ μία επόμενη γενική συνέλευση θα μπορεί να ακυρώσει αυτή την προσπάθεια ανοίγοντας το δρόμο για τον Δημήτρη Βιντιάδη.

* Φιλικό με την ομάδα Νέων θα γίνει σήμερα στις 15:00.