«Είναι πέναλτι. Δώσ’ στο ρέ…»

Με παρέμβαση του στον Athleticradio 104,2 o Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης κάλεσε την διοίκηση του ΟΦΗ να κάνει πάράσταση διαμαρτυρίας στον Βασσάρα και να έχει πιο δυναμική στάση στο θέμα διαιτησία.

Μια πιο δυναμική στάση της διοίκησης του ΟΦΗ στο θέμα «διαιτησία» με αφορμή το «χειρουργείο» του Αρετόπουλου, ζήτησε με τηλεφωνική του παρέμβαση στον Athleticradio 104,2 ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ και πρώην Γενικός Αρχηγός Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης. Ο τελευταίος μιλώντας στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic»  και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, αναφέρθηκε σε υψηλούς τόνους για τον τρόπο που οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ, κάλεσε την Διοίκηση του ΟΦΗ να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Βασσάρα, ενώ σχολίασε και τις διοικητικές εξελίξεις….

Αναλυτικά οι αναφορές του Π. Μυριοκεφαλιτάκη στον Athleticradio 104,2:

Για την διαιτησία στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο:
«Δεν κοιμήθηκα την Κυριακή το βράδυ από τη στεναχώρια μου. Δεν μπορεί ο ΟΦΗ να είναι ξέφραγο αμπέλι της διαιτησίας. Αν νομίζουν κάποιοι Αρετόπουλοι αλλά και κάποιοι άλλοι ότι θα κάνουν ότι θέλουν, είναι γελασμένοι. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ είναι πολύ βρώμικος. Είμαι 7 χρόνια μακριά, αλλά παρακολουθώ ανελλιπώς το τι γίνεται».
Για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει η διοίκηση του ΟΦΗ:
«Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της ομάδας, να μην αντιδράσει πιο δυναμικά. Η σημερινή διοίκηση πρέπει να αντιδράσει. Δεν γίνεται η ομάδα να σφαγιάζεται με αυτόν τον τρόπο. Ο ΟΦΗ παραδοσιακά έπρεπε πρώτα να δεχθεί γκόλ και μετά να αντιδράσει. Αυτό συνέβαινε και επί των δικών μου ημερών στην ομάδα.
Να πάνε πάνω και να βρούν εδώ και τώρα τον κ. Βασσάρα, να μιλήσουν όπως πρέπει και να μην δώσουν την αφορμή σε κάποιους άλλους να δημιουργήσουν προβλήματα στο γήπεδο μας. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της διαιτησίας. Είτε έπαιζε καλά είτε κακά.Δεν μπορεί ένας ΟΦΗ να αντιμετωπίζεται τώρα με αυτόν τον τρόπο. Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ομάδα για τέσσερα γκόλ. Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ομάδα για 0-4 όμως. Ο διαιτητής έκανε πολύ σοβαρά λάθη. Δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι και αποβάλει επίμονα τον Μάντζιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για πολλούς λόγους. Τα πράγματα είναι διαφορετικά πλέον και το γνωρίζω με τα χρηματικά πρόστιμα. Εδώ ψάχνουν να βρούν λεφτά για να αγοράσουν μια εξάδα νερά «Ρούβας» και δεν τα βρίσκουν. Δεν μπορούν να πληρώνουν πρόστιμα για αυτά. Μπορούν όμως να ζητήσουν να κάνουν μια παράσταση ευγενική και δυναμική.

Δεν μπορεί ο Αρετόπουλος να κάνει αυτά τα πράγματα. Όπως και η διαιτησία με τον Αρη ήταν σφαγιαστική. Δεν μπορεί να γίνονται αυτά σε βάρος του ΟΦΗ. Εχω να πάω στο γήπεδο 7 χρόνια, αλλά μέρα-νύχτα ο ΟΦΗ είναι στην σκέψη μου. Ο ΟΦΗ αδικήθηκε πολύ. Και κάποιοι το περνάνε στο ντούκου. Ειδικά οι απάνω. Γιατί δεν δίνει το πέναλτι. Είναι πέναλτι. Δώστο ρέ…”
Για το πώς θα χειριζόταν ο ίδιος την κατάσταση:
«Προσωπικά είχα πάντα φιλίες με τους διαιτητές. Και την διατηρώ την φιλία αυτή. Πολλές φορές στο διοικητικό συμβούλιο το δικό μου δεχόμουν κριτική από τους συναδέλφους μου για την ήπια αντιμετώπιση των διαιτητών. Και τους έλεγα. Τι θέλετε να κάνω; Να βγάλω το πιστόλι και να τον σκοτώσω; Moυ ερχόταν να τρελαθώ πολλές φορές στον πάγκο. Όμως η διαιτησία θέλει καλή συμπεριφορά. Αλλά χρειάζεται και η κατ’ ιδίαν παράσταση στα όργανα. Είδα ένα ΟΦΗ απαράδεκτο στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά και ένα ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο να παλεύει. Μην του στερείς το δικαίωμα αφού παλεύει για να πάρει το αποτέλεσμα που διεκδικεί λοιπόν.Πως θα ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν και τέτοιες διαιτησίες».
Για τις  τελευταίες διοικητικές εξελίξεις του ΟΦΗ:
«Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Η οικονομική δυσχέρεια είναι το κάτι άλλο.Θέλω να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά στα παιδιά που έχουν ανακατευτεί με την Διοικούσα Επιτροπή, που δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν διοικούσα Επιτροπή, καλή επιτυχία. Ο Μαχλάς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Εκανε τρομερές προσπάθειες, αλλά και πάρα πολλά λάθη. Πάντα λέω την αλήθεια. Ημουν και είμαι με τα Μαχλά, αλλά πρέπει να παραδεχθεί ότι έχει κάνει σοβαρά λάθη. Οποιος δουλεύει βέβαια κάνει λάθη. Αλλά εχουν γίνει σοβαρά λάθη. Είναι δυνατόν ο ΟΦΗ να χρωστάει 2 εκ. ευρώ σε προσφυγές; Και σε τελεσίδικες αποφάσεις των οργάνων; Ποιος τα έκανε αυτά; Ο Παντελής; Ο φούφουτος; Δεν γνωρίζουν ότι όταν υπογραφεί ένα συμβόλαιο και ο ποδοσφαιριστής καταφύγει, θα πληρωθεί είτε έτσι ή άλλιώς;  Δεν θέλω να κρίνω και να επικρίνω. Και εγώ τράβηξα πολλά. Εύχομαι αυτοί που διοικούν να βρουν τις οικονομικές λύσεις για να ορθοποδήσει η ομάδα. Γιατί αυτή η ομάδα είναι γωνιακό μαγαζί. Όταν διαχειριστεί κανείς τα πράγματα όπως πρέπει και όταν κρεμάς το  καλάθι  σου, όπου φτάνει το χεράκι σου, όλα θα πάνε καλά. Ο ΟΦΗ έχει ανθρώπους που πραγματικά τον αγαπούν, αλλά πολλές φορές χύνουν το γάλα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook