listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm (Νίκος Χατζηνικολάου)

listen live
ακούτε τώρα: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm (Νίκος Χατζηνικολάου)

ακολουθεί: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι (Nίκος Μαρκάκης)

e-radio logo

Νοτιάς: Να σηκώσουμε ψηλά την ΑΕΚ

Σε όλα τα τρέχοντα θέματα της ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Νίκος Θανόπουλος, στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στα χρέη της ομάδας, στο πλάνο για την επόμενη περίοδο, στις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου, στο νέο προπονητικό κέντρο και τη δημιουργία γηπέδου, στον Δημήτρη Μελισσανίδη και σε διάφορα άλλα θέματα. Και από τον κ. Θανόπουλο και από τον κ. Νοτιά, έγινε σαφές «άνοιγμα» προς τον Δημ. Μελισσανίδη, αλλά παράλληλα τονίστηκε ότι προχωρούν και πάνω σε δικά τους πλάνα, ανεξάρτητα με την ανταπόκριση ή όχι του τελευταίου.

Ο Νίκος Νοτιάς, ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο τονίζοντας: «Όλοι περιμένετε να ακούσετε πού βρίσκεται η ΑΕΚ και πού είναι το μέλλον της. Η ΑΕΚ είναι πάνω από κάθε μέτοχο, διοίκηση και παίκτη. Είναι μια μεγάλη ΑΕΚ. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να τη σηκώσουμε ψηλά. Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό δεν μας σταματά. Έχουμε την πυγμή και τη θέληση να τη μεγαλώσουμε και να τη φέρουμε εκεί που πρέπει. Η διοίκηση παρέχει σταθερότητα. Μπήκαμε στα δύσκολα, παραμένουμε στα δύσκολα και θα πάμε την ομάδα μπροστά. Με τις ικανότητές μας και τη στήριξη του κόσμου. Αυτό που είδα τις τελευταίες αγωνιστικές, τους παίκτες μας να παίζουν έτσι με όσα τράβηξαν και ο κόσμος να τους στηρίζει, με έκανε υπερήφανο. Αυτό μας δίνει όρεξη να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακούγονται πολλές φήμες που θέλω να τις τελειώσω.

Η διοίκηση είναι εδώ και θα συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια όρεξη. Δεν σταματάμε, θα προχωρήσουμε όπως πρέπει, με τα οικονομικά που υπάρχουν σήμερα. Κάναμε μεγάλο άνοιγμα πέρυσι κι έχουμε κτίσει έναν κορμό, στον οποίο θα προσθέσουμε πράγματα. Υποστηρίζω το προπονητικό τιμ που έχουμε και θα δουλέψουμε μαζί τους. Αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον. Οι άνθρωποι είναι ΑΕΚτσήδες, μπήκαν μέσα στα δύσκολα και βοήθησαν. Με πονά πολύ που δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά η ΑΕΚ δεν σταματά. Αυτό δεν μας σκοτώνει, αλλά μας δυναμώνει. Δουλεύουμε για τον κόσμου που δίνει δύναμη στους παίκτες μας. Όλοι οι παίκτες έδειξαν την αξία τους. Του χρόνου ανοίγει μια νέα σελίδα. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και για τις υποδομές της ομάδας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος ο οποίος σημείωσε από την πλευρά του: «Θα κάνω ένα μικρό απολογισμό. Ήταν μια δύσκολη χρονιά σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε πού βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε διοικητική σταθερότητα, υπάρχει σύμπνοια μεταξύ διοικητικής ομάδας, προπονητικού τιμ και παικτών. Το μέλλον της ΑΕΚ διαγράφεται πολύ καλύτερο από το παρελθόν.

Η ΑΕΚ ήταν και φέτος ανταγωνιστική. Έφτασε να παίξει δύο τελικούς. Το ότι δεν πετύχαμε το στόχο μας δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Επενδύσαμε σημαντικά ποσά πέρυσι, κάτι που δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο. Σκοπεύουμε να δρέψουμε τους καρπούς αυτούς πέρυσι, με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού τιμ. Υπάρχει ένας πλήρης σχεδιασμός, που θα οδηγήσει την ΑΕΚ σε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το μπάτζετ είναι μια πολύ σχετική έννοια. Ο κόσμος να μην έχει καμία αμφιβολία ότι η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική και θα μπει στο νέο πρωτάθλημα με το βασικό κορμό της, θα αναδείξει νέους Έλληνες παίκτες και θα βασιστεί στη συνοχή της και τα στοιχεία που έδωσαν την αγωνιστική ανάκαμψη στο τέλος της περιόδου. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Είναι σχετικό να πούμε ένα Χ νούμερο. Είμαστε σε απόλυτη σύμπνοια με το προπονητικό τιμ για τα χρήματα που θα διατεθούν και τον τρόπο που θα διατεθούν. Καθημερινά είμαι σε διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν ή πιθανώς θα συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού. Είναι νωρίς να μιλάμε για μεταγραφικό σχεδιασμό μιας ομάδας που θα κάνει 5-6 προσθήκες που χρειάζεται. Δεν πρόκειται να αλλάξει η ομάδα ριζικά

Η σύμπνοια δεν ορίζεται με το ποιος και πόσα χρήματα βάζει. Κάποιοι μέτοχοι έχουν αποχωρήσει από τη μετοχική ομάδα και μας έχουν ενημερώσει. Δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις είναι άριστες μεταξύ των μετόχων. Σύμπνοια σημαίνει να μπορεί να παίρνονται αποφάσεις χωρίς κλυδωνισμούς. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση προς τις αποφάσεις του προέδρου και του μεγαλομετόχου. Ο κύριος Νοτιάς είναι αν όχι ο αποκλειστικός, ο βασικός χρηματοδότης. Ο κύριος Παππάς συμμετέχει κι αυτός με το δικό του τρόπο».

Θα παραμείνει ο κορμός, θα γίνουν προσθαφαιρέσεις

«Όταν λέω ότι θα παραμείνει ο κορμός, είναι σαφές πως θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις, αλλά δεν θα είναι του επιπέδου των προηγούμενων ετών. Το τεχνικό τιμ μάς έχει δώσει κατευθύνσεις και κινούμαστε σε αυτές. Οι εποχές που ζούμε επιτάσσουν ότι όλες οι εταιρίες οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που είναι πολύ σκληρά. Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι θα πρέπει από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο πρόεδρο να υπάρχει συμμετοχή στην πορεία της εταιρίας. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αμείβονται σαφέστατα όπως αξίζουν, με ένα σημαντικό πάγιο συμβόλαιο, αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συμβολαίων που να δίνει αυξημένα κίνητρα και να δένει τα κίνητρα αυτά με την πορεία της ομάδας. Ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν θα έχει ένα μεγάλο πάγιο συμβόλαιο ανεξάρτητα από το αν η εταιρία πάει καλά, αλλά θέλουμε κάθε παίκτης να έχει αυξημένα κίνητρα. Δηλαδή αυξημένα μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης στόχων, συμμετοχών, πιθανώς σε πορεία αγώνων. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, το μόνο που θα κάνουμε είναι να συσσωρεύουμε προβλήματα και ζημιές. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε εμείς σαν ΑΕΚ. Σε έναν υγιή οργανισμό όπως η ΑΕΚ είναι απόλυτα κατανοητό. Στις συζητήσεις που έχω με παίκτες ή μάνατζερ, καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μας. Δεν πρόκειται βεβαίως να επιβληθεί σε κάποιον που έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο, αλλά είναι ένα πλαίσιο όπου εκεί που μπορούμε θέλουμε να επιβάλουμε σε συνεργασία μαζί τους. Η ανανέωση του Σάχα έγινε σε αυτό το πλαίσιο και είναι το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ευημερία της ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλες πάγιες αμοιβές χωρίς ανταποδοτικότητα. Όσο είμαι πρόεδρος δεν θα επιτρέψω να δημιουργηθούν παράλογα χρέη».

Για τον Σωτήρη Κυργιάκο:

«Ο Σωτήρης είναι από τις μεγάλες επενδύσεις που έχουμε κάνει, είναι ψυχή και του έχουμε ζητήσει να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Σε αυτόν επενδύουμε πολλά πράγματα».

Τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Αυτή τη στιγμή τα χρέη της ΠΑΕ είναι τα εξής: υπάρχουν 10 εκατ. ευρώ διακανονισμένοι φόροι προς το ελληνικό κράτος μέχρι το 2017, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τις ταμιακές ροές της εταιρίας κάθε χρόνο και για τα επόμενα 8 χρόνια. Υπάρχουν άλλα 6,25 εκατ. ευρώ που είναι το μακροπρόθεσμο ομολογιακό δάνειο που έχουμε στη Morgan Stanley, που επίσης εξυπηρετείται. Υπάρχουν άλλα 4 εκατ. ευρώ δάνεια προς συγκεκριμένες τράπεζες, τα οποία ουσιαστικά έχουν πάρει οι μέτοχοι ως αντεγγύηση με λεφτά των μετόχων, ως το 2014. Όλα αυτά εξυπηρετούνται σε μια υγιή πορεία της εταιρίας. Αντιλαμβάνεστε ότι όλη η φιλολογία για τα χρέη της ΑΕΚ δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Δεν ξέρετε καμία εταιρία που να μην έχει χρέη ή δάνεια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δάνεια.

Όταν είπα πέρυσι ότι η ΑΕΚ δεν χρωστά, εννοούσα δεν χρωστά άμεσα. Αυτά είναι τα χρέη της ομάδας. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω με άλλες ομάδες, αλλά ψαχτείτε λίγο. Τα χρέη αυτά μας επιτρέπουν να τα διακανονίζουμε σε μία υγιή πορεία της εταιρίας. Είναι τα λιγότερα χρέη που θα μπορούσε να έχει μία εταιρία. Το άνοιγμα αυτή τη στιγμή της εταιρίας μέχρι το τέλος της χρήσης είναι γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα όλης της φετινής χρήσης, που ήταν η πιο επιβαρυμένη της πενταετίας ήταν 14 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο, δεν βγήκε στην Ευρώπη, δεν έπαιξε στο Champions League. Οι μέτοχοι κλήθηκαν και καλούνται ακόμη να κλείσουν αυτό το άνοιγμα. Έγκειται στην πολιτική της εταιρίας μας, της ομάδας μας, να μην δημιουργήσει ξανά ανοίγματα τέτοιου επιπέδου. Δεν μπορεί να λειτουργεί μία εταιρία με τέτοια ανοίγματα.

Η προσπάθεια στον καινούριο προϋπολογισμό είναι να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα, να εξορθολογιστούν τα έξοδα και να αυξηθούν κατά δύναμη τα έσοδα. Αν συμβεί αυτό, η ομάδα μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα. Τα χρέη είναι σε ένα επίπεδο υγιές που δεν αποτρέπει την περαιτέρω εξέλιξή της. Αυτή είναι η αλήθεια για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Το άνοιγμα δεν είναι του κύριου Νικολαΐδη. Είναι ένα άνοιγμα όλων μας, από το συναίσθημα που μας παρέσυρε για την ομάδα. Όλοι οι μέτοχοι επένδυσαν μολονότι δεν γνώριζαν αν αυτή η επένδυση θα είχε τα αποτελέσματα που περίμεναν. Κάποιοι άνθρωποι έχει περάσει μια 15ετια και δεν έχουν πανηγυρίσει έναν τίτλο, πίστεψαν πως μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Ήταν μια τρύπα που την κάλυψαν οι ίδιοι. Δεν έβαλαν χρήματα και περιμένουν να τα πάρουν πίσω. Οι μέτοχοι επενδύουν στην ΑΕΚ από την αγάπη τους στην ομάδα και όχι για να πάρουν χρήματα πίσω. Κανείς δεν μπορεί να τους ψέξει γι’αυτό. Ίσα-ίσα παρέμειναν στην ομάδα παίκτες με υπεραξία, όπως ο Μπλάνκο, ο Σκόκο, ο Τζεμπούρ, ο Μαϊστόροβιτς και ο Κυργιάκος. Μία τέτοια απόφαση, να επενδύονται κάθε χρόνο 14 εκατ. ευρώ, δεν είναι δυνατό να παίρνουμε κάθε χρόνο. Τώρα παίρνουμε την υγιή και συνειδητή επιλογή. Δεν συμβαίνει κάτι κοσμογονικό. Ο προπονητής έχει ζητήσει κάποιες προσθήκες και θα γίνουν. Αν κρατηθεί ο κορμός της ομάδας δεν θα χρειαστούν τα εκατομμύρια που δόθηκαν πέρυσι».

Ευπρόσδεκτοι οι νέοι επενδυτές

«Οι μέτοχοι μπήκαν σε μία δύσκολη περίοδο, επένδυσαν κι ακόμη επενδύουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και είναι ανοικτοί σε οποιονδήποτε θεωρεί πως μπορεί να κάνει την ΑΕΚ μεγαλύτερη από αυτή που είναι. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους για ό,τι έχουν κάνει όλο αυτό τον καιρό. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη οντότητα, είναι διαχρονική, θα υπάρχει και πέρα από όλους μας, είναι μια μεγάλη ιδέα και είναι σαφές πως ενδιαφέρει ανθρώπους που την αγαπούν και θέλουν να επενδύσουν σε αυτή. Σε αυτή την οικονομική κατάσταση, η ΑΕΚ είναι πολύ ελκυστική για έναν επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει πάνω της. Δεν αποκλείω κανένα ενδιαφέρον. Όποιος επενδύσει, θα είναι και αυτός και η ΑΕΚ ευχαριστημένη. Δεν θέλω να πω τίποτα για τον κύριο Μελισσανίδη. Ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι θέλει να κάνει και σεβόμαστε τις επιλογές του. Μακάρι να πλαισιωθούμε από οποιονδήποτε αγνό ΑΕΚτζή. Όταν ΠΑΟ και ΟΣΦΠ υιοθετούν αυτά τα μοντέλα θα ήταν παράλογο από μέρους μας να στυλώσουμε τα πόδια και να μη δεχόμαστε βοήθεια».

Σχετικά με την παραίτηση Μανωλά:

«Ο κύριος Μανωλάς δεν μου έχει δηλώσει επίσημα ότι παραιτείται, άρα συνεχίζει να είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου. Ο πρώτος που πρέπει να το ξέρει είναι ο κύριος Μπάγεβιτς και μετά η διοίκηση. Ο Στέλιος έχει εκφράσει κάποιες απορίες και ανησυχίες, αλλά του έχω πει πως είμαστε μια ομάδα και μπορούμε να λύσουμε οτιδήποτε. Όποιος μπορεί να αντέξει την πίεση, καλώς, όποιος δεν μπορεί, πάντα θα είμαστε φίλοι».

Σχετικά με τον Τσιάρτα:

«Για τον κύριο Τσιάρτα δεν υπάρχει κάτι να σας πω. Θα τα πούμε όταν σχεδιάσουμε το νέο οργανόγραμμα της ομάδας στο οργανωτικό κομμάτι».

Ότι θέλει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

«Αυτά που είπε ο κύριος Μπάγεβιτς προχθές δεν είναι κάτι καινούριο. Μου έχει εξηγήσει κάποια πράγματα, του έχω δώσει απαντήσεις και δεσμεύσεις. Δεν με εκπλήσσουν όσα είπε. Από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε μαζί τον επόμενο χρόνο και σχεδιάζουμε το μέλλον, είναι σαφές πως θα βρούμε το πλαίσιο συνεργασίας. Ξέρω πολύ καλά τι θέλει ο κύριος Μπάγεβιτς κι εκείνος τι θέλουμε εμείς και να είστε βέβαιοι ότι αυτά θα γίνουν».

Το προπονητικό κέντρο

«Δεν νοείται μεγάλη ομάδα χωρίς προπονητικό κέντρο. Τόσα χρόνια η ΑΕΚ ταλανίζεται και κανένας δεν πήρε την απόφαση να φτιάξει προπονητικό κέντρο. Προς τιμή του ο κύριος Νοτιάς πήρε πάνω του το όλο εγχείρημα και είπε πως δεν είναι δυνατό ένας μεγάλος σύλλογος να προπονείται στους Θρακομακεδόνες και παίκτες εκατομμυρίων να γυμνάζονται εκεί. Πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο. Βρήκαμε μία ιδανική έκταση, στην οποία είπαμε ότι θα ανεγείρουμε το κέντρο σε δύο ή και τρεις φάσεις. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία καθυστέρηση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ότι δεν δουλεύουμε πυρετωδώς. Έχουμε πάρει τις άδειες που χρειάζονται, είμαστε σε διαδικασία εξέτασης των προσφορών και ανά πάσα στιγμή αρχίζουν τα έργα της πρώτης φάσης. Η αρχαιολογία έχει δώσει το ΟΚ γιατί αλλιώς δεν θα είχε δοθεί η πρώτη άδεια. Έχουμε πάρει τις απαραίτητες άδειες και η ένταξη του έργου βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Από την επόμενη ίσως εβδομάδα, πιθανώς και αυτή, τα έργα θα ξεκινήσουν σε ρυθμό πυρετώδη. Φιλοδοξώ ότι η καθυστέρηση θα μας φέρει να χρησιμοποιήσουμε το κέντρο γύρω στο Νοέμβριο. Η βασική φιλοσοφία της σύμβασης είναι απλή. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμβάλλεται με εταιρία του Νίκου Νοτιά, ο οποίος δεσμεύεται ότι ο σύλλογος δεν θα επιβαρύνεται επιπλέον για να προπονείται στο νέο προπονητικό κέντρο. Αυτό θα αποτυπώνεται στη σύμβαση που θα περάσει από τη γενική συνέλευση και να είστε βέβαιοι πως θα ψηφιστεί από το 100%. Όταν η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο θα περάσουμε στη δεύτερη φάση των έργων».

Υπόθεση Κατσουράνη

«Από τη στιγμή που υπάρχει συναλλαγή για μεταγραφή του σε ελληνική ομάδα, υπάρχει σύμβαση που προβλέπει ρήτρα 5 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ. Οποιαδήποτε προσπάθεια να απεμπλακεί η Μπενφίκα από αυτή τη διαδικασία, μας οδηγεί να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και να είστε βέβαιοι πως δεν θα αφήσουμε το θέμα νομικά. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα νικήσουμε ή θα χάσουμε. Η ΑΕΚ δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους».

Ότι ζητήσει ο προπονητής

«Πέρυσι ολοκληρώθηκαν πέντε μεταγραφές το Μάιο. Είναι σαφές πως δεν περιμένω να πουληθούν παίκτες για να κάνουμε μεταγραφές. Τη μεγάλη επένδυση η ΑΕΚ την έκανε πέρυσι. Ό,τι ζητήσει ο προπονητής, αυτό θα πάμε να πραγματοποιήσουμε».

Οι στόχοι της νέας σεζόν

«Η μη κατάκτηση ενός τίτλου και σίγουρα η μη είσοδος στους ομίλους του UEFA Europa League θα συνιστούν αποτυχία. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στα σαλόνια της Ευρώπης και σε μία αναβαθμισμένη διοργάνωση. Είναι σαφές πως αν δεν κατακτήσουμε κάποιον τίτλο, η χρονιά θα είναι αποτυχημένη. Μας λείπουν οι τίτλοι κι αυτό μας πονά. Είναι αποτυχία ότι δεν προχωρήσαμε με το γήπεδο και ότι δεν κατακτήσαμε τίτλο. Όμως η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη μοίρα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα είναι πάντα κοντά της γιατί εκτιμά ό,τι γίνεται με ειλικρίνεια και συναίσθημα. Είμαστε υπηρέτες της ΑΕΚ και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τη σημαία ψηλά».

Το γήπεδο

«Η ΑΕΚ είναι ελκυστική για κάποιον που θα ήθελε να συνδυάσει την αγάπη του για την ομάδα με κάποια άλλα πράγματα. Το προπονητικό κέντρο θα είναι σημείο αναφοράς για κάθε ΑΕΚτζη, γιατί τώρα δεν έχουμε ένα σπίτι να συναντιόμαστε. Στο θέμα του γηπέδου δεν έχουμε πάει καλά, για να μην πω ότι έχουμε αποτύχει. Οι οικονομικές συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε στο σχέδιό μας. Δεν νοείται μία ομάδα να μην έχει τη σύμπνοια όλων για το γήπεδο. Θεωρήσαμε ιστορική μας ευθύνη να δώσουμε μία τελευταία ευκαιρία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ηθικό μας χρέος, παρότι ξεκινάμε από το μηδέν καθώς όλοι οι νόμοι δεν έχουν ισχύ πλέον. Παρ’όλα αυτά κάνουμε μία προσπάθεια με την Ερασιτεχνική, συνεργαζόμαστε με δικηγόρους και πολεοδόμους. Η ΠΑΕ θα υπογράψει οτιδήποτε χρειάζεται, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν θα σέρνεται το θέμα για πολύ. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει γήπεδο και στο μυαλό μας υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

Αισιοδοξία για τα διαρκείας

«Ο κόσμος έχει αποδείξει πως είναι δίπλα στην ομάδα και αυτό είναι συγκινητικό. Θέλω να πιστεύω όταν έρθει η ώρα των διαρκείας ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Έχουμε δώσει κίνητρα στους κατόχους διαρκείας. Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη, αλλά είμαι αισιόδοξος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φτιάξουμε ένα ποιοτικό σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Για μας τα διαρκείας είναι ένα κριτήριο υγείας που θα δείξει αν ο κόσμος μάς εμπιστεύεται ή όχι. Είμαι αισιόδοξος ότι την ώρα εκείνη και βλέποντας ότι γίνεται μία ειλικρινής προσπάθεια, θα σταθεί δίπλα μας».

Σκεφτόμαστε το άνοιγμα στον κόσμο

«Είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς πως ο κόσμος της ΑΕΚ παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει την ομάδα. Είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει, αλλά πρέπει να το δούμε οργανωμένα στο μέλλον. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της. Δεν είναι κάτι που είναι εκτός των σκέψεων».

Αναπροσαρμογές συμβολαίων

«Δεν θα πάρω το κεφάλι κανενός παίκτη. Είναι επαγγελματίες και έχουν συμβόλαια. Αλλά ελπίζω να βρω κατανόηση, αλλά και αν δεν βρω δεν έγινε και κάτι. Ο καθένας προασπίζει τα συμφέροντά του. Ο προπονητής είναι ο πρώτος που μου άνοιξε το μυαλό για το πώς θα πρέπει να πριμοδοτείται ένας παίκτης για να έχει κίνητρα. Η νοοτροπία αυτή θέλει χρόνο για να παγιωθεί».

«Δεν πωλείται ο Μπλάνκο»

«Είπα ότι ο Μπλάνκο δεν πωλείται. Είναι ένας παίκτης που τιμά τη φανέλα μας και έχει δεθεί με την ομάδα μας. Στέκομαι σε αυτό που λέω. Με τον προπονητή ξέρουμε σε πρώτη φάση ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές των οποίων την παραχώρηση μπορούμε να συζητήσουμε και ποιοι θεωρούνται απαραίτητοι».