listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Πηλαδάκης: Αν δεν με θέλουν φεύγω

O Κώστας Πηλαδάκης απείλησε με αποχώρηση από την «βυσσινί» ΠΑΕ, σε περίπτωση που αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία των φιλάθλων.

Φανερά εκνευρισμένος για τα όσα ακούστηκαν απο μερίδα του κόσμου της Λάρισας την τελευταία εβδομάδα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στους οπαδούς και την αστυνομία, ο Κώστας Πηλαδάκης. «Αν η πλειοψηφία των φιλάθλων μας, όχι αυτοί που έρχονται μόνο στα ντέρμπι, αλλά αυτοί που αποτελούν τη βάση της ομάδας μας, δεν με θέλει παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω, γιατί θα νιώθω ανεπιθύμητος. Εγώ με το ζόρι δεν πρόκειται να… κατσικοθώ σε κανέναν στην πόλη ούτε στην ομάδα. Το λέω αυτό γιατί βγήκαν διάφοροι στα ραδιόφωνα, και προτίμησα να μη βγω, και είπαν ότι εγώ κατέδωσα άτομα. Όποιος έχει τέτοια βαρύτητα και λέει τέτοιες βλακείες… αν αυτή είναι και η άποψη των υπολοίπων αύριο το πρωί φίλοι και αγαπημένοι αλλά σηκώνομαι και φεύγω. Να το ξέρετε, το τονίζω, να είμαστε ξεκάθαροι στην σχέση μας. Δεν πρόκειται με το ζόρι να με έχετε στο κεφάλι σας!», είπε φανερά εκνευρισμένος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας, ο πρόεδρος της ΑΕΛ.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τους οργανωμένους οπαδούς και την αποχή των Monsters στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Πηλαδάκης, τόνισε: «Από τον αέρα δεν πρόκειται να συζητήσω πράγματα που αφορούν την οικογένεια της ομάδας. Οι MONSTERS είναι ένα μέλος την ομάδας, είναι οι άνθρωποι που την στήριζαν και πριν έρθουμε εμείς σαν διοίκηση και θα συνεχίσουν, είμαι σίγουρος. Δεν είναι μόνο οι MONSTERS είναι και οι ΑΛΚΑΖΑΡ και οι υπόλοιποι σύνδεσμοι, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θεωρώ ενδοοικογενειακό το θέμα. Υπάρχουνε θέματα που έχουνε δίκιο και πιθανώς θα πρέπει να τα συζητήσουμε, υπάρχουνε θέματα στα οποία διαφωνώ, αλλά αυτό σε οποιαδήποτε οικογένεια η υγεία είναι να υπάρχουν διαφωνίες. Άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την σημερινή του στάση είναι  πράγματα τα οποία θα συζητήσουμε μαζί και είμαι σίγουρος ότι η αγάπη για την ομάδα είναι η επικεφαλίδα σε όλες τις ενέργειες που κάνω κι εγώ και εκείνοι. Συζητάμε και θα συζητήσουμε κι άλλα με τους οργανωμένους μας. Καλώς ή κακώς θα στεναχωρηθώ που θα είναι αυτή η κερκίδα άδεια σήμερα. Σέβομαι πάντα ανθρώπους που είτε διαφωνούν μαζί μου έχουν επιχειρήματα άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις ενέργειες που κάνουνε».   Για το θέμα του νέου γηπέδου, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, επισήμανε: «Έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες μας εδώ και πάρα πολύ καιρό και σήμερα εκδόθηκε η πρώτη οικοδομική άδεια για τις χωματουργικές εργασίες. Είναι μια σημαντική μέρα , γιατί καταλαβαίνεται πόσο πολύ προηγείται η ομάδα μας έναντι όλων των υπολοίπων που έχουνε κάνει προσπάθειες για γήπεδα. Βεβαίως, και δεν μας βρίσκει αντίθετους στο να γίνουνε νέα γήπεδα στην Ελλάδα, αλλά ολοκληρώνεται και μια τεράστια διαδικασία και από τυπικής απόψεως. Περιμένουμε να βγει και οικοδομική άδεια του γηπέδου, αφού εγκρίθηκαν και οι περιβαντολλογικοί όροι εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που δώσανε την προτεραιότητα, πάντα σύμφωνα με τον νόμο, στο να τελειώσουμε και τυπικά. Εφόσον εκδόθηκε η οικοδομική άδεια δεν ξέρω αν είναι Δευτέρα ή Κυριακή ή Σάββατο ή Παρασκευή αλλά το συντομότερο θα ξεκινήσουν οι εργασίες».

Παράλληλα, ο πρόεδρος ρωτήθηκε και για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που λήγουν, για τους οποίους τόνισε: «Παίκτης ο οποίος μας ενδιέφερε και δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε καλύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουμε να φύγει. Έχουν αξία όλοι οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω και διαφωνώ απόλυτα και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες τα τελευταία 20 χρόνια φεύγει ένα παίκτης και έρχεται ένας καλύτερος. Καλώς ή κακώς υπάρχουν συμβόλαια που λήγουνε και υπάρχουν θέσεις, οι οποίες βάση του σχεδίου που μας έχει δώσει ο προπονητής πρέπει να πληρωθούνε με αντίστοιχους παίκτες. Μπορεί ένας παίκτης να είναι άριστος σε ένα τρόπο παιχνιδιού, αλλά στον τρόπο που θέλει ο προπονητής να απαιτεί κάτι άλλο. Σας διαβεβαιώ ότι για όποιον παίκτη φύγει, θεωρώ, όπως κάναμε και τις προηγούμενες χρονιές, θα έρθει ένας καλύτερος.

Επίσης να ξέρετε ότι η ΑΕΛ δεν βασίζεται σε μονάδες. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε μέχρι σήμερα πάντα αλλάζει το ρόστερ. Πως κατάφερε λοιπόν η ομάδα με όλες αυτές τις αλλαγές να έχει τις 4 από τις 5 χρονιές επιτυχίες; Κάτι συμβαίνει και κάτι λειτουργεί σωστά. Αυτό που συμβαίνει σωστά είναι ότι ήμασταν με τα όποια εσωτερικά μας θέματα και  τις διαφωνίες του στο τέλος της ημέρας κέρδιζε η σύμπνοια, η ομόνοια με τους φιλάθλους, τη διοίκηση, τους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο. Αυτά τα τέσσερα αν υπάρχουνε οι παίκτες έρχονται και παρέρχονται. Έχω κουραστεί από τους προφήτες, οι οποίοι εδώ και πέντε χρόνια πριν δούνε καταδικάζουν καταστάσεις. Ξέρετε πόσες φορές έχει γίνει αυτός ο διάλογος; Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Δεν κρινόμαστε ούτε προφητικά ούτε από εικασίες. Και το αποτέλεσμα το έχει χειροκροτήσει όλη η Ελλάδα. Ας το σεβαστούμε λοιπόν αυτό και ας δείξουμε εμπιστοσύνη στις κινήσεις ανθρώπων που μέχρι τώρα έχουν δείξει καλά στοιχεία. Δεν γίνετε να είναι όλα υπό αμφισβήτηση, ενώ κάποιος έχει δείξει πέντε έργα. Κρίνεται αφού ολοκληρωθεί το έργο. Δεν υπάρχει χρονιά που να μην έχουμε κάνει υπερβάσεις. Όλα αυτά που συζητάμε κι όλα αυτά που ακούω πρέπει να καταλάβουνε ότι υπάρχει ένα εγχείρημα της τάξης των 45 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η υπόλοιπη Ελλάδα και ο υπόλοιπος κόσμος «κλαίει» οικονομικά. Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να μπούμε στο νέο γήπεδο ούτε με μέτριους παίκτες ούτε με ρόστερ που η ομάδα δεν θα πρωταγωνιστεί». Αναφορικά με την μεταγραφική ενίσχυση, ο Κώστας Πηλαδάκης, σχολίασε:«Ο Τσέρνατ είναι ένας από τους παίκτες με τον οποίο συζητάμε. Ο προπονητής μας έχει ζητήσει την βελτίωση του ρόστερ σε έξι συγκεκριμένες θέσεις, πράγμα και το οποίο θα κάνουμε. Στην κάθε θέση από αυτές που αναφέρουμε έχουμε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις επιλογές με προτεραιότητες. Αισιοδοξώ ότι στο τέλος της ημέρας θα αποκτηθούν από την ομάδα οι προτεραιότητες του προπονητή όσο αναφορά τα πρόσωπα και όχι οι τρίτες ή τέταρτες λύσεις. Σας διαβεβαιώ όμως επίσης ότι και οι τέσσερις περιπτώσεις που εξετάζουμε στην κάθε θέση είναι ισάξιες. Υπάρχει η δυνατότητα της ομάδας μας να δίνει τα λεφτά που ζητάνε οι παίκτες, όμως η απάντηση του παίκτη δεν περιορίζεται μόνο στα χρήματα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα.

Υπάρχουνε τέσσερις παίκτες που μας ζητάνε 500.000 συμβόλαιο. Και στους τέσσερις να απαντήσεις ναι δεν σου λένε κατευθείαν έρχομαι. Γιατί όπως καταλαβαίνεται παίκτες με τέτοιες αμοιβές έχουνε επιλογή να βρούνε ομάδα του Τσάμπιονς Λίγκ, μετά αν δεν βρούνε στο Τσάμπιονς Λίγκ να βρούνε μια που θα έχει την προοπτική του και ου το καθεξής. Όλα αυτά που σας λέω θα αλλάξουνε με το γήπεδο. Με το που θα υπάρξει το γήπεδο ο σεβασμός παικτών του εξωτερικού και του εσωτερικού θα ανέβει κατακόρυφα. Γιατί, ας είμαστε προσγειωμένοι, μπορεί εμείς να ξέρουμε την ομάδα και την ιστορία της, όμως υπάρχουνε παίκτες που αγωνίζονται στην Βραζιλία, στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού που ψάχνουνε να βρούνε μέσω του ίντερνετ ποια είναι η ομάδα και τι ρόστερ έχει. Όπως κι εμείς αντίστροφα δεν ξέρουμε όλες τις ομάδες τις Αργεντινής».

Ερωτηθείς για την περίπτωση του βραζιλιάνου μέσου Λεονάρντο του Λεβαδειακού, ο Κώστας Πηλαδάκης είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω έχουμε την ίδια τακτική από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε στην ομάδα. Οι παίκτες που μας ενδιαφέρουνε έχουνε πάρα πολλές συζητήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για μεταγραφές. Όλα όμως έχουνε το τίμημα τους και στο σωστό τίμημα ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε κάποια μεταγραφή. Αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε κι εμείς και ο παίκτης και η ομάδα που τον έχει. Το ίδιο αφορά και τον Λεονάρντο. Οι μισές από τις περιπτώσεις που σας είπα πριν και είναι πάρα πολύ ακριβές είναι πωλήσεις παικτών δεν είναι ελεύθεροι παίκτες. Ας έχουμε και κάτι στο μυαλό μας. Θέλουμε ένα γήπεδο 45 εκατομμυρίων, είναι ακριβά τα εισιτήρια, δεν πηγαίνουμε στο γήπεδο και είναι άδειο, τα έσοδα, δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό αντέχει η πόλη είναι στο 30% του συνολικού μπάτζετ… σας ξαναλέω και το τονίζω. Αν κάποιος πιστεύει ότι εδώ γίνονται θαύματα κι ότι έχουμε ένα μηχάνημα που κόβει χρήματα δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Ας ανατρέξει ο κάθε υγιής φίλαθλος και στο παρελθόν αλλά και σε άλλες ομάδες πόσοι πρόεδροι βγήκανε στα μπαλκόνια και λέγανε, και λέγανε, και λέγανε και οι μισοί είναι στη φυλακή και οι άλλοι μισοί έχουν καταστρέψει τη ζωή τους. Τέτοια πρόθεση δεν έχω ούτε για την προσωπική μου ζωή, αλλά ούτε για την ομάδα μας. Το τονίζω αυτό δεν θα φύγω ποτέ έχοντας την ομάδα καταστραμμένη. Είναι το μοναδικό πράγμα που σας διαβεβαιώ».

Τέλος, για την υπόθεση του Ηλία Κώτσιου, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει την θέση της ΠΑΕ και αρκέστηκε να πει μόνο οτι«είναι επίσης ένα οικογενειακό θέμα. Η ΠΑΕ πάντα κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και θα ενημερωθείτε κι εσείς όταν θα έρθει η ώρα και αφού πάρουμε την απολογία του παίκτη».