listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Αθανασιάδης: Ο Άρης που θέλουμε

Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης ανφέρθηκε στα σχέδια του για τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα Goal Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη Νίκος Παπαδόπουλος.

-Μεγάλο το ποσοστό τις προτίμησης του κόσμου στις εκλογές της ΠΑΕ, μεγάλες και οι ευθύνες. Είστε έτοιμοι να αντεπεξέλθετε;

 Αθνασιάδης: «Η στήριξη που μας έδειξε ο κόσμος δημιουργεί πολύ μεγάλες υποχρεώσεις. Εχουμε στα χέρια μας την ευθύνη για τα οράματα ενός ολόκληρου λαού. Το ποσοστό ήταν σίγουρα μεγάλο, εγώ προσωπικά περίμενα μια επικράτηση που δεν θα ήταν οριακή».

-Κύριε Παπαδόπουλε, η παρουσία σας στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι είστε και πρόεδρος του Ερασιτέχνη; Παπαδόπουλος: «Οχι, καθόλου. Σύμφωνα με το νόμο τα συμβούλια των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών θα πρέπει να έχουν στη σύνθεσή τους έναν εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη».

– Ακόμα, δεν έχετε εξετάσει τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Αρης. Στην περίπτωση που είναι όλα όπως τα περιμένετε, θα υπάρχει το ίδιο μπάτζετ την επόμενη αγωνιστική περίπτωση ή είστε έτοιμοι να κάνετε την οικονομική υπέρβαση;

Αθανασιάδης: «Στόχος είναι να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των οικονομικών στοιχείων της ομάδας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια πολιτική προσέλκυσης ακόμα μεγαλύτερων εσόδων, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε το μπάτζετ στην ομάδα. Είναι λογικό να έχουμε πιο ανταγωνιστικές βλέψεις».

– Αναφερθήκατε στο μπάτζετ της ομάδας. Υπεύθυνος για τις μεταγραφικές κινήσεις θα είναι ο κ. Κόντης;

Αθανασιάδης: «Ναι, είναι ο άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους το συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα κάνει τις εισηγήσεις του μετά και τη συνεννόηση που θα κάνει με τον προπονητή της ομάδας και στη συνέχεια θα αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο».

– Υπάρχουν οι συμφωνίες που έχουν ανακοινωθεί με έξι ποδοσφαιριστές. Εχετε αποφασίσει αν θα προχωρήσετε στην υλοποίηση όλων αυτών των κινήσεων; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές;

Αθανασιάδης: «Οι μεταγραφικές κινήσεις είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Υπάρχει πραγματικά συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να ενταχθούν στον Αρη. Θα πρέπει να μελετηθούν οι λεπτομέρειες, όπως είναι η διάρκεια των συμβολαίων, οι επιπλέον όροι που θα μπουν σε αυτά, η οικονομική αποζημίωση. Ολα αυτά σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση της ομάδας. Και φυσικά, ανάλογα και με τις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα και οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στη συνάντηση που θα γίνει με τον προπονητή. Ξεκαθαρίζω, όμως, ότι οι παίκτες έχουν συμφωνήσει με τον Αρη. Δεν ήταν ένα πυροτέχνημα».

– Προπονητής του Αρη και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι ο κ. Μαζίνιο;

Παπαδόπουλος: «Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, προπονητής του Αρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι ο Ιομάρ Μαζίνιο, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο (σ.σ σήμερα) στη Θεσσαλονίκη». 

-Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο υπήρχαν κάποια χρήματα τα οποία δεν είχε δώσει η ΠΑΕ Αρης στον Ερασιτέχνη. Κύριε Παπαδόπουλε, πιστεύετε ότι με το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο θα έχετε καλύτερη συνεργασία;

Παπαδόπουλος: «Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Αρη. Αυτό, βέβαια, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, γιατί ο Αρης είναι ενιαίος, είναι ένας. Το θέμα των ποσοστών που δικαιούται ο Ερασιτέχνης είναι κάτι στο οποίο θα επέλθει συμφωνία. Δεν το θεωρούμε τόσο σοβαρό θέμα. Θέλουμε να στηρίξουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, υπάρχει νέα διοίκηση και κάποια πράγματα θα μπουν στη σωστή βάση».

-Η επόμενη ημέρα των εκλογών πώς βρίσκει τον Αρη;

Αθανασιάδης: «Οπως έχουμε πει, δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ολοι λειτουργούμε κάτω από το ίδιο σκεπτικό, αυτό του ενιαίου Αρη. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι στα σχέδιά μας για το επόμενο χρονικό διάστημα».

-Εχετε κάνει επαφές με εταιρείες, προκειμένου να μπουν χορηγίες στον Αρη και να ενισχυθούν με τον τρόπο αυτό τα ταμεία της ΠΑΕ;

Παπαδόπουλος: «Ολο αυτό το διάστημα έχουν γίνει επαφές για χορηγίες, αυτό άλλωστε υπήρχε και στον αρχικό σχεδιασμό που είχαμε κάνει. Υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από επιχειρηματίες ότι θα είναι χορηγοί στην ΠΑΕ Αρης την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Προς το παρόν έχω δεσμευτεί να μην αποκαλύψω κάτι παραπάνω. Και η αλλαγή κλίματος, πάντως, βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αθανασιάδης: «Υπάρχει πίστη και θα δουλέψουμε σκληρά, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα και οι χορηγοί σίγουρα είναι απαραίτητοι για μια ομάδα».

– Κύριε Αθανασιάδη, ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που σας ανάγκασαν, ενώ ήσασταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, να προχωρήσετε σ αυτήν την κίνηση και να θέσετε υποψηφιότητα απέναντι στον Λάμπρο Σκόρδα; Τι δεν σας άρεσε στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ;

Αθανασιάδης: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί θα ήμουν αναγκασμένος να κάνω αναφορά επί προσωπικού. Αν μιλάμε, πάντως, πιο γενικά, ήθελα να υπάρχει ένα αίσθημα αυτοκριτικής, πιο γρήγορα αντανακλαστικά σε ορισμένες αποφάσεις, γιατί το διοικείν εστίν προβλέπειν. Υπήρχε σίγουρα διαφορά στη νοοτροπία για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Σε γενικές γραμμές, σ’ αυτά τα σημεία είχα διαφωνίες και ενστάσεις με τον κ. Σκόρδα. Θεωρούσα ότι με τον διάλογο και καλή θέληση θα διευθετηθούν, όμως, τελικά δεν κατέστη δυνατόν αυτό. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις, δεν αποτελούσε προϊόν προσωπικής φιλοδοξίας το ψηφοδέλτιο που κατεβάσαμε».

– Ως νέο συμβούλιο έχετε θέσει στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Πού μπορεί να φτάσει, δηλαδή, ο Αρης;

Παπαδόπουλος: «Ο Αρης πρέπει να πρωταγωνιστεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μια θέση θα είναι καλή ή μια άλλη δεν θα είναι. Με την παρουσία της ομάδας, με το καλό ποδόσφαιρο, το θέαμα που θα προσφέρουν οι παίκτες και με την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Στόχος είναι να υπάρχει καλή ομάδα, να λειτουργεί σωστά η ΠΑΕ οικονομικά και ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας».

– Μετά την παραίτηση του κ. Σκόρδα, έχετε, κύριε Αθανασιάδη, το δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ;

Αθανασιάδης: «Θα καθαρογραφούν τα πρακτικά και από αύριο (σ.σ σήμερα) θα έχω δικαίωμα συμμετοχής, όπως και ο κ. Τσαμπάζης, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος. Ολα αυτά, βέβαια, είναι για το μεταβατικό στάδιο, μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 9 Ιουνίου».

– Εχετε αποφασίσει για το πότε θα βγάλετε τα εισιτήρια διαρκείας;

Παπαδόπουλος: «Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο και θα ανακοινώσουμε τα εισιτήρια διαρκείας».

– Υπάρχει καμία εξέλιξη στις συζητήσεις με τον κ. Θανάση Τζεβελέκη, ο οποίος είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να βοηθήσει;

Παπαδόπουλος: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στο συγκεκριμένο θέμα. Τα δεδομένα είναι τα ίδια. Βλέπουμε θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, γίνονται διεργασίες όσον αφορά τα νομικά θέματα. Σαν φιλοσοφία, σαν όραμα, ο κόσμος του Αρη θέλει να βλέπει τις διοικήσεις του ενωμένες».

– Εχετε ασχοληθεί με το θέμα των οικονομικών οφειλών προς τους παίκτες, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος για κατάθεση προσφυγών;

Αθανασιάδης: «Ο κ. Κόντης έχει μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές και τους μετέφερε ότι πλέον υπάρχει μια σταθερή οικονομική κατάσταση και ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν. Δεν πρόκειται κανείς να χάσει τα χρήματά του».

– Πότε θα γίνει ο έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ;

Παπαδόπουλος: «Θα πρέπει να γίνει έλεγχος μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες, έχουμε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο του Αρη. Και η προηγούμενη διοίκηση και ο πρόεδρός της είχε ψήφο εμπιστοσύνης. Χωρίς να θέλουμε να κατηγορήσουμε κανένα, φανταστείτε να υπάρχει κάτι μεμπτό. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται».

Αθανασιάδης: «Πρέπει να γίνει ενημέρωση στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, προκειμένου να ξέρουμε και εμείς πού μπορούμε να φτάσουμε και πόσο μπορούμε να ανοιχτούμε οικονομικά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί ένα διοικητικό συμβούλιο».