Χέρι… ακοή… ακούσιο!!!

Δυστυχώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε κωμικοτραγικά διαιτητικά λάθη και εγκλήματα από μερίδα Ελλήνων διαιτητών.

Οι ευθύνες πολλές, μεγάλο κεφάλαιο, δε θα το ξανά πιάσουμε, καταντά κουραστικό.

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το χέρι του Βιεϊρίνια, τι να πούμε εμείς; Απλά να σχολιάσουμε ένα… τρολάρισμα που κυκλοφόρησε έντονα στα διαιτητικά μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ στο Ηράκλειο!

Ότι το χέρι λέει του παίχτη του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ ψηλά, έτσι εμπόδιζε την ακοή του… οπότε το χέρι… λογίστηκε ως ακούσιο!!! Στο ματς του Άρη τώρα με τον Παναθηναϊκό, εδώ και αν έγινε χαμός. Ξεκινάμε με μια πολύ σημαντική διευκρίνηση.

Ο Ηρακλειώτης βοηθός ο Βασίλης Νικολακάκης, στο χέρι του Γιόχανσον, δεν είχε συμμετοχή στην απόφαση του διαιτητή. Το υπέδειξε ο ρέφερι μόνος του, αυτό είδε δηλαδή… που αποδείχτηκε πως δεν το είδε καθόλου καλά.

Γιατί απλά η μπάλα ποτέ δεν ακούμπησε στο χέρι, παρά μόνο στο σώμα του αμυντικού του Παναθηναϊκού. Όπως και στο πέναλτι εις βάρος του Άρη, στο φινάλε, που έκρινε και το τελικό σκορ. Όπως μας τόνισε άνθρωπος της Ηρακλειώτικης διαιτησίας, δέκα στους… δέκα διαιτητές, την ίδια απόφαση θα έπαιρναν.

Αν όμως υπήρχε VAR, θα άλλαζε την αρχική απόφαση του διαιτητή. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να έρθει όσο γίνεται πιο σύντομα το σύστημα αυτό και στη χώρα μας.

Ο υπεύθυνος του VAR ο Μιχάλης Κουκουλάκης, συνεχώς πηγαίνοντας ταξίδια, παρακολουθεί ανάλογα σεμινάρια και ενημερώνεται.

Και όπως λένε οι πληροφορίες μας, προς τα τέλη του πρώτου μήνα του νέου έτους, θα μπει πειραματικά σε παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων. Άντε να δούμε, το χρειαζόμαστε!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook