Αξιοκρατία σε θέση οφσάιντ

Τελειωμό δεν έχουν τα διαιτητικά εγκληματικά λάθη ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, που ακούει στο όνομα Σούπερ Λίγκα.

Δεν αποτελεί μυστικό, πάσχουμε πάρα πολύ και στον διαιτητικό τομέα. Χρειάζονται τομές, χρειάζονται πολλά πράγματα. Που θα πάει η κατάσταση αυτή; Είναι περιπτώσεις που οι διαιτητές των εθνικών κατηγοριών, δεν ξέρουν τους κανονισμούς και φαίνεται αυτό.

Είναι περιπτώσεις που αποδεικνύεται πως δεν είναι σε θέση να ορίζονται σε τέτοιες κατηγορίες. Λάθη, λάθη, λάθη. Εμείς παίρνουμε δεδομένο ότι όλα είναι ανθρώπινα λάθη, αλλά όταν βλέπει κανείς τραγικά πράγματα, δε γίνεται, νεύρα και τρέλα θα έρθουν, έτσι δεν είναι; Καταλαβαίνουμε όλοι, αρκετοί διαιτητές, έχουν φτάσει σε κατηγορίες χωρίς να το αξίζουν, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

Αυτά πληρώνονται όμως. Έρχονται ξένοι διαιτητές, σαφώς και δεν τους διαμαρτύρονται εύκολα τα μέλη των ομάδων. Για ευνόητους λόγους. Αλλά δε βλέπεις και τραγικά πράγματα από τους ξένους. Εκτός Ελλάδος, σχεδόν όλα γίνονται με σωστά κριτήρια, οπότε κάθε ρέφερι, ανεβαίνει κάθε σκαλοπάτι, μόνο όταν μπορεί μόνος του. Δεν υπάρχουν ασανσέρ εκεί! Υπομονή λοιπόν, χρειάζεται δουλειά και εδώ.

Την έχουμε όμως;

Πως θα αντιμετωπίσουμε τον… προκατειλημμένο φίλαθλο; Με έλεγχο των ξένων μελών ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ, πολλά θα βελτιωθούν. Και ήρθε η ώρα νομίζουμε, όλοι να αγαπήσουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιο πάνω από την ομάδα τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook