Πέθανε ο πρώην διαιτητής Μανόλης Ματαλιωτάκης

Πένθος στο χώρο της Ηρακλειώτικης διαιτησίας και του ποδοσφαίρου μας γενικότερα. Σε ηλικία 55 χρόνων, έφυγε αιφνιδιαστικά από κοντά μας, ο Μανόλης Ματαλιωτάκης.

Η αιτία του θανάτου του, η ανακοπή καρδιάς. Ο Ματαλιωτάκης ως μέλος του ΣΔΠΗ βρίσκονταν ενεργά στο χώρο μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990.

Ανήκε στους διαιτητές εκείνους που συνηθίζεται να τους χαρακτηρίζουμε ως καλούς και έφερναν με επιτυχία εις πέρας το έργο τους. Σφύριζε με τη σφυρίχτρα… ψυχολογίας πρώτα από όλα στα παιχνίδια του! Μιλήσαμε με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που συνυπήρξαν μαζί του εποχιακά στα γήπεδα.

Ο Μανόλης Μπινιχάκης μας τόνισε ότι ‘’ήταν καλό παιδί, δεν είχαμε προβλήματα μαζί του στο γήπεδο. Ο Βασίλης Κουβίδης (πρόεδρος Τυλίσου) μας είπε, ’’ναι ήταν καλός διαιτητής, κρίμα και άδικο που πέθανε’’.

Ο Τέλης Καρασάββας ως πρόεδρος του ΕΓΟΗ επεσήμανε, ‘’καλός διαιτητής, νομίζω έπαιξε και Β εθνική, τίμιο παιδί πάνω από όλα’’.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, είναι με τον Γιώργο Ιωαννίδη, σαν… σειρές, ας μας επιτραπεί η φράση, όπως λέμε και στο στρατό. Τελείωσε την σχολή διαιτησίας το 1976 μαζί με του. Αγωνίστηκε σε τοπικά και εθνικά πρωταθληματα μέχρι το 1992.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό, πως ενώ επί εποχής του, ήταν στα εθνικά πρωταθλήματα οι  Γιώργηδες… Κουκουλάκης, Κουναλάκης, πολλοί απαντούσαν στην ερώτηση, ποιος είναι ο καλύτερος διαιτητής; Και η απάντηση που επικρατούσε ήταν… ο Ματαλιωτάκης!

Θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του και από τη στήλη.  Η εξόδιος ακολουθία, θα γίνει σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου στις 17:00 το απόγευμα στον Ι.Ν. του Αρχάγγελου Μιχαήλ στη Θέρισο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook