listen live
ακούτε τώρα: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

listen live
ακούτε τώρα: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

ακολουθεί: 19:00-20:00

"Κορίτσια για Μπάλα" - Αντζελίνα Μαυράκη και Ειρήνη Άγα

e-radio logo

Μαναρώλης: «Δεν γίνεται να ισοπεδώνουμε τα πάντα»

Ο Χανιώτης τεχνικός διευθυντής αναφέρει σε επιστολή του τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με το μεταγραφικό σχεδιασμό του Πλατανιά.

Με δήλωση που αποστέλλει στο athlitiko, ο Νίκος Μαναρώλης αναφέρει τις δικές απόψεις για το τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με το μεταγραφικό σχεδιασμό του Πλατανιά.

Οπως τονίζει, αυτό το κάνει αφού η ομάδα στην οποία εργαζόταν, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λιγκ.

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Μαναρώλης τονίζει ότι κανείς από τους παίκτες για λογαριασμό των οποίων βρέθηκε στο εξωτερικό για να τους παρακολουθήσει και που πρότεινε στον Πλατανιά, δεν αποκτήθηκε.

«Για την ομάδα προτιμήθηκε η λύση παικτών που ο τελικός έλεγχος τους γίνονταν από αυτόν που τελικά αποφάσιζε μόνο μέσω videο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ν. Μαναρώλης, «φωτογραφίζοντας» τον Γ. Παράσχο.

Αναλυτικά, όλα όσα αναφέρει στην επιστολή του είναι τα εξής:

«Σεβόμενος την προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα της Super League, περίμενα να ολοκληρωθεί και η τελευταία αγωνιστική, ώστε να προχωρήσω σε μια ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσω κάποια γεγονότα σε σχέση με την ενασχόληση μου με την ομάδα του Πλατανιά.

Το καλοκαίρι η ομάδα αποφάσισε να με στείλει σε ταξίδια στο εξωτερικό για να αξιολογήσει από κοντά ποδοσφαιριστές που είχαν προταθεί, προκειμένου να γίνει όσο γίνεται πιο ασφαλής η απόφαση να αποκτηθούν ή όχι, εφόσον θα υπήρχε ζωντανή εικόνα και όχι μόνο το video (σημείο κλειδί κατά την προσωπική μου άποψη).

Μετά την επιστροφή μου έκανα την εισήγησή μου σε αυτούς που έπρεπε. Πρότεινα 5 ποδοσφαιριστές για την βασική ενδεκάδα, από τους οποίους όλοι πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί (χρήματα, ηλικία, θέση) και μόνο για έναν θα έπρεπε να γίνει μια μικρή υπέρβαση στο οικονομικό. Αλλά ακόμη και γι’ αυτή την περίπτωση υπήρχε μεγάλη πιθανότητα αυτός ο παίκτης στην πορεία να είχε αξία μεταπώλησης, με οικονομικά οφέλη για την ΠΑΕ. Στη συνέχεια πρότεινα την πρόωρη ανανέωση ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που προέρχονταν από την Κ20, διότι σε αυτά τα δυο χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα, έδειχνε ότι είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχειό για τον Πλατανιά.

Η απόφαση των υπεύθυνων για τις μεταγραφές ήταν να απορρίψουν όλους τους παραπάνω. Όσο για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αποτελεί ήδη παρελθόν και φοβάμαι ότι πολύ θα μετανιώσουμε γι’ αυτό στο μέλλον. Από όλα τα παραπάνω έγινε σαφές ότι η συμμετοχή μου στην ομάδα είχε να κάνει μόνο με την προπονητική διαδικασία και όχι με την κατάρτιση του ρόστερ. Για την ομάδα προτιμήθηκε η λύση παικτών που ο τελικός έλεγχος τους γίνονταν από αυτόν που τελικά αποφάσιζε μόνο μέσω video… 

Ολα τα παραπάνω μπορούν να αποδειχθούν γραπτά, με ημερομηνίες και ονόματα και όποιος θέλει να τα αμφισβητήσει είμαι στην διάθεσή του. Σίγουρα όποιος δουλεύει κάνει και λάθη και όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Δεν γίνεται όμως να ισοπεδώνουμε τα πάντα επειδή κάποιοι έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να περνάνε προς τα έξω την δική τους γραμμή με σκοπό να αποποιηθούν των τεράστιων ευθυνών τους…

Στον αθλητισμό υπάρχει δυστυχώς και η αποτυχία και ο Πλατανιάς, όπως και όλοι μας, θα πρέπει να μάθει από τα λάθη που έγιναν φέτος ώστε να μην επαναληφθούν και η ομάδα να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο δυνατή, για να κάνει μια καινούρια προσπάθεια να ξαναβρεθεί στα σαλόνια της Super League.

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέλιο Βαρουξάκη και την τότε διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στην ομάδα του Πλατανιά αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Μαθιουλάκη και την τωρινή διοίκηση που συνέχισε αυτή την συνεργασία και με προώθησε στην πρώτη ομάδα καθώς και στα στελέχη από τα γραφεία για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: athlitiko.gr