Χατζηνικολάου: “Να χτιστεί μια ομάδα από το μηδέν”

Για την επόμενη μέρα του Πλατανιά μίλησε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Χατζηνικολάου, κάνοντας λόγο για ομάδα που πρέπει να “χτιστεί” από το μηδέν.

Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει και το δικό του μέλλον αλλά και της ομάδας, αφού όλα θα κριθούν και από τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το αν “προχωρήσει” το πλάνο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Παράλληλα είχε τις κατάλληλες απαντήσεις και στο… στενό μαρκάρισμα δημοσιογράφων που ανέφεραν ότι η εικόνα του Πλατανιά τις τελευταίες αγωνιστικές θίγει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής: «Τελειώνει μια χρονιά πολύ κακή για την ομάδα του Πλατανιά, καθώς δεν κατάφερε βαθμολογικά να σωθεί. Για το σημερινό παιχνίδι (05/05) ήρθαμε γνωρίζοντας ότι παίζουμε σε μια έδρα, όπου θα έχει κατοχή σίγουρα ο ΠΑΟΚ, μία ομάδα που είχε πολύ καλή παρουσία φέτος και θα προσπαθούσαμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ. Αιφνιδιαστήκαμε γρήγορα με το γκολ που πέτυχε με αποτέλεσμα να χάσουμε λίγο τη συνοχή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά και με κάποιες αντεπιθέσεις ίσως να ήμασταν αυτοί που θα σκοράραμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν τα καταφέραμε και σε μία αδράνεια έγινε το τρίτο γκολ, βέβαια όλα είχαν κριθεί.

Θα πρέπει από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τα παιδιά που μείνανε μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως θα είδατε σήμερα (05/05) ήμασταν 13 ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να παίξουν και καταλαβαίνετε ότι σε αυτά τα παιδιά που έρχονταν από μία πολύ άσχημη χρονιά και μόνο από το γεγονός ότι κατέβηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή να είναι δίπλα στην ομάδα τους αξίζουν συγχαρητήρια, για να μπορέσει η ομάδα να είναι στο γήπεδο με κάποια αξιοπρέπεια».

Για το αν ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα: «Είναι άγνωστο ακόμα, δεν έχουμε μιλήσει καθόλου. Κάποιες φημες που ακούμε για αναδιάρθρωση δεν ξέρουμε αν γίνει και τι θα γίνει. Δεν ξέρω αν η παρούσα διοίκηση συνεχίσει στην πιο κάτω κατηγορία. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε κάποιες επαφές για να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι».

Για το γεγονός ότι πλην ενός είχε μόνο ξένους η ομάδα: «(γελάει)… Ίσως να σας έχουν μπερδέψει λίγο τα ονόματα, δηλαδή ο Ζίκο ή ο Ουές ή ο Σινγκ είναι ελληνόπουλα».

Για το μέλλον της ομάδας: «Σίγουρα κάποιων παικτών τελειώνουν τα συμβόλαια αύριο-μεθαύριο, θα έχει εκ των πραγμάτων δύσκολο έργο ό,τι κι αν γίνει, γιατί θα πρέπει να “χτιστεί” μια ομάδα από το μηδέν, σε οποιαδήποτε κατηγορία παίζει, πολύ περισσότερο βέβαια αν με την αναδιάρθρωση μείνει σε αυτό που περιμένουμε».

Για τους συχνούς τραυματισμούς παικτών στο παιχνίδι: «Ήδη κάποια παιδιά έπαιζαν με προβλήματα. Ένα παιδί (Ουές) που έχει πέσει δυο φορές κάτω πρέπει να έχει εξάρθρωση ώμου. Έπαιζε με πρόβλημα. Θα μπορούσαμε να βγάζουμε έξω παίκτες, να μέναμε με 7-8 αλλά είπαμε  μέχρι τέλους όσο αντέξουμε… Ο Ντουαλά έχει χτυπήσει στο κεφάλι, που είχε πρόβλημα. Δεν είχαμε περιθώρια αλλαγών. Κάναμε δύο αλλαγές, δεν είχαμε άλλη να κάνουμε».

Για το ότι δεν είναι εικόνα αυτή για ομάδα της Super League: «Είπαμε ότι εμείς είχαμε κάποια προβλήματα με προσφυγές και λύσεις συμβολαίων κάποιων παικτών πριν το Πάσχα και εκεί ο αριθμός περιορίστηκε».

Για το ότι έτσι θίγεται το ποδόσφαιρο: «Αν είναι να θιχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το γεγονός ότι εμείς δεν μπορούμε να έχουμε 18 παίκτες γιατί δημιουργηθήκανε κάποια προβλήματα τον τελευταίο μήνα, τότε ας κρεμάσουν τον Πλατανιά για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Αν είναι αυτή η εικόνα να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο… Καλύτερα να είναι αυτή, παρά όλα τ’ άλλα».

Για το ότι δεν είναι ωραία εικόνα αυτή: «Φυσικά δεν είναι. Αλλά αν δείτε πριν από δύο Κυριακές δεν ήμασταν έτσι. Δεν φταίμε αν τραυματίστηκαν κάποιοι παίκτες και αν δεν έχουμε άλλο αριθμό τι να κάνουμε».

athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook