Χατζηνικολάου: “Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι πρέπει να παλεύεις”

Την δυσκολία που παρουσιάζει, πια, για τον Πλατανιά το εγχείρημα της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ παραδέχτηκε ο νέος τεχνικός της Χανιώτικης ομάδα μετά το 1-1 με τον Απόλλωνα.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά εφόσον έχει κερδηθεί το παιχνίδι σε βάρος του Απόλλωνα.

Μεταξύ άλλων, ο 53χρονος τεχνικός ρωτήθηκε και για την επιστροφή του στον Πλατανιά, αποφεύγοντας πάντως να πει πολλά κι αυτό που αρκέστηκε να τονίσει ήταν ότι ένιωθε υποχρεωμένος να δεχτεί την πρόταση που του έγινε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι η εξής:

«Είναι μια δύσκολη πάλι μέρα για τον Πλατανιά. Θέλαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να έχουμε την ελπίδα της παραμονής όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν ήρθαν οι τρεις βαθμοί και παραμένουμε στην ίδια θέση και απόσταση από τον Απόλλωνα. Εγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές. Χωρίς να πιεστούμε ιδιαίτερα, μετά από μια στημένη φάση, δεχτήκαμε, δυστυχώς, το γκολ. Στο β’ ημίχρονο πιστεύω ότι τα παίξαμε όλα για όλα. Παίξαμε με πολύ ρίσκο και τα παιδιά κατέβαλαν μία τεράστια προσπάθεια και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Είχαν μία πάρα πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και μακάρι να είχαν την ίδια εικόνα και σε άλλα προηγούμενα παιχνίδια και δεν θα ήμασταν τώρα εδώ… Η πραγματικότητα όμως λέει ότι πήραμε μονάχα έναν βαθμό. Είχαμε μεγάλο ψυχολογικό στρες, το οποίο κουβαλάει όλο αυτό το διάστημα η ομάδα επειδή βρίσκεται στην τελευταία θέση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο των Χανίων για τη μεγάλη του παρουσία και παρότρυνση μέχρι το 90’. Αν ήμασταν λίγο, πιο τυχεροί να το πω, αν είχαμε λίγο περισσότερο καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά με την πίεση που ασκούσαμε, ίσως να παίρναμε και το τρίποντο».

Για το λόγο που ο Πλατανιάς δεν πίεσε περισσότερο όσο το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0 και το έκανε μετά που δέχτηκε το γκολ: «Οταν είσαι σε αυτή την κατάσταση πρωταρχικός στόχος είναι ένα μη δεχθείς γκολ. Εάν δεχθείς γκολ, είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις. Γνωρίζοντας τον σχηματισμό που θα έπαιζε ο Απόλλων, ο στόχος μας ήταν να χτυπήσουμε στους ανοιχτούς χώρους. Στην αρχή δεν μας βγήκε, μετά αλλάξαμε το σχηματισμό μας, αλλά ουσιαστικά δεν κινδυνεύσαμε ποτέ. Εάν δείτε την εικόνα των φάσεων σε αυτό το παιχνίδι και σε κάποια προηγούμενα, θα δείτε ότι όλες οι ομάδες που είχαν έρθει εδώ, έκαναν πολύ εύκολα φάσεις. Θα έπρεπε να παίξουμε με πολύ μεγαλύτερο ρίσκο μετά. Δε θυμάμαι ο Πλατανιάς να κινδύνευσε σε κάποιες συγκεκριμένες φάσεις. Από ένα στημένο δεχτήκαμε δυστυχώς το γκολ. Μετά τα παίζεις όλα για όλα, είναι ρίσκο. Παίξαμε με πολύ ρίσκο, παίξαμε με 4-5 επιθετικούς».

Για το αν “γυρίζει” η κατάσταση και για την επιστροφή του στον Πλατανιά: «Δε χρειάζεται να μιλήσω για την επιστροφή μου. Δέχθηκα μία πρόταση και δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά στη φάση που βρίσκεται η ομάδα. Θα έπρεπε έστω κι εγώ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι να έρθουν κοντά. Σήμερα είδα κιόλας και κάποιους άλλους που δεν έρχονταν καθόλου και ήρθαν στο γήπεδο, ήταν κοντά στην ομάδα. Ετσι ήρθα κι εγώ. Σίγουρα, η θέση μας είναι πολύ δύσκολη, δεν το συζητάμε. Το ότι βρίσκεσαι στην τελευταία θέση και αγκομαχείς να πάρεις ένα τρίποντο, καταλαβαίνετε τα πόδια των ποδοσφαιριστών γίνονται ακόμη πιο βαριά. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τώρα αν είχε έρθει το τρίποντο… Είναι πολύ δύσκολο, αλλά μέχρι τελευταίο παιχνίδι πρέπει να παλεύεις…».

Πηγή: athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook