Επιτέλους νίκη!

Ο Πλατανιάς είχε να κερδίσει από τις 23 Σεπεμβρίου και μετά από 12 (!) σερί ήττες πήρε οξυγόνο επικρατώντας για πρώτη φορά φέτος στα Περβόλια με 1-0 του Λεβαδειακού.

Υπάρχει ζωή στον Πλατανιά! Οι Κρητικοί νίκησαν για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο  επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού και ελπίζουν για παραμονή.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 79’, όταν ο Φαβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε προσπάθεια του Πετρόπουλου να σκοράρει.

Έτσι, οι Κρητικοί έφθασαν τους εννέα πόντους, αλλά παραμένουν στην τελευταία θέση, ενώ οι Βοιωτοί διατηρήθηκαν στους 21 πόντους και κινδυνεύουν να χάσουν αρκετές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Με καλό σχετικά ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι ο Πλατανιάς προσπάθησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση και να φτιάξει φάσεις, καθώς το «τρίποντο» αποτελούσε μονόδρομο για αυτόν, έχοντας μόλις έξι βαθμούς πριν από το πρώτο σφύριγμα.

Ωστόσο, παρά την πίεση που άσκησε στα πρώτα λεπτά, ουσιαστικά δεν έγινε επικίνδυνος, αλλά ήταν… φλύαρος σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δειλά-δειλά από την περιοχή τους και έγιναν απειλητικοί (κυρίως) μέσω αντεπιθέσεων. 

Λίγο έλειψε μάλιστα -με δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο- να ανοίξουν το σκορ, με τον Γιακουμάκη (8’) να μην εκμεταλλεύεται το τετ-α-τετ με τον Κλάγιτς και τον Σουμπίνιο να αστοχεί δευτερόλεπτα μετά με συρτό σουτ.

Ενδιάμεσα, ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, σε μια φάση που συνήθως την «έχει». Συνολικά, στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν λίγες τελικές, αλλά, παράλληλα και καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Οι περισσότερες ήταν για τους γηπεδούχους, οι πιο επικίνδυνες στιγμές έγιναν από πλευράς φιλοξενούμενων, που στο 18’ είχαν δοκάρι με τον Γιουσούφ που μετά το σουτ που έκανε εκτός περιοχής, είδε την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Κλάγιτς.

Από εκεί και πέρα, λοιπόν, οι φάσεις που ξεχώρισαν ήταν άλλη μια προσπάθεια του Πετρόπουλου -που γενικότερα ήταν πολύ δραστήριος- που δεν καρποφόρησε λόγω της αδράνειας του Κασάλιτσα. Στο 42’ ο Μαρκόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση. Οριακή η φάση, αλλά σωστή η απόφαση.

Αρκετά πιο φτωχό σε θέαμα και γενικότερα σε καλές στιγμές ήταν το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να… ξεμένουν από ιδέες και οι όποιες ευκαιρίες έγιναν, σημειώθηκαν στο δεύτερο μισό του δεύτερου μέρους. Ο Λεβαδειακός έδειχνε το πόσο πολύ τον βόλευε η ισοπαλία και έπαιξε αρκετά σφιχτά, καθώς, πλέον, δεν είχε τα ίδια χρονικά περιθώρια να αντιστρέψει την κατάσταση σε περίπτωση που… στράβωνε το παιχνίδι. Ο Πλατανιάς τα έπαιξε όλα για όλα μετά τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και μέσα σε ένα τετράλεπτο πλησίασε δύο φορές στο γκολ. Αρχικά, με την κεφαλιά του Ντουαλά στο 66’ και στο 69΄ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Εμπασί έδιωξε το σουτ του με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Δημούτσος κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία με τον αντίπαλο πορτιέρε να είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένος. 

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι μετά από ώρα στο 75’, όταν ο Γιακουμάκης νικήθηκε -μετά από λάθος των Χανιωτών- και πάλι από τον Κλάγιτς σε τετ-α-τετ. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 81’, σε μια φάση που αρχικά κανείς δεν κατάλαβε πώς μπήκε το γκολ, το οποίο δεν σημείωσε ο Πετρόπουλος που πρωταγωνίστησε στη φάση. Μετά το κοντρόλ που έκανε και ενώ είχε… οπλίσει, ο Φαβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Εμπασί που μπερδεύτηκε από την πορεία της δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι τέλους με σχετική ευκολία.

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook