Ρόκα: “Δεν σκέφτηκα καθόλου να έρθω στον Πλατανιά”

Ο Μανουέλ Ρόκα παρουσιάστηκε από τον Πλατανιά και δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της παραμονής της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τον κ. Ρόκα είναι οι εξής:

«Θα μιλήσω από το τελευταίο που είπε ο πρόεδρος. Για μένα το να είμαι ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, όπως Παράσχος και Αναστασιάδης, που είναι από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές τα τελευταία χρόνια με τόση εμπειρία και τέτοια προσωπικότητα είναι τιμή. Το να αναλάβω την ομάδα μετά από έναν προπονητή όπως ο κ. Παράσχος είναι μεγάλη τιμή. Από εκεί και πέρα είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα όπως έκανα στη Φινλανδία όπου βρέθηκα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Παρέλαβα μία ομάδα στην προτελευταία θέση και που θεωρητικά πήγαινε για πρωτάθλημα! Οπως και ο Πανθρακικός που πριν από τρία χρόνια ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αν θυμάμαι ήταν στην τελευταία ή προτελευταία θέση. Τιμή όμως δεν είναι μόνο γι’ αυτά τα ονόματα των προπονητών, αλλά και ότι μου δίνεται η ευκαιρία να είμαι προπονητής στον Πλατανιά, που είναι μια σοβαρή ομάδα, την οποία ξέρω από παλιά το πώς λειτουργεί. Μια ομάδα που δίνει τις καλύτερες συνθήκες στους προπονητές για να δουλέψουν. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, νιώθω αυτή τη στήριξη. Είναι μία ομάδα που αξίζει να δουλεύεις γι’ αυτήν όλο το 24ωρο. Είναι μία επιλογή για μένα την οποία δεν σκέφτηκα καθόλου. Δεν είχα αμφιβολίες όταν μου είπαν ότι είμαι υποψήφιος για να αναλάβω την ομάδα».

Για το πώς βλέπει την ομάδα: «Αυτό που είπε πριν ο πρόεδρος. Λόγοι χημείας, οι πολλοί νέοι παίκτες που ήρθαν και ότι δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί, αυτό μερικές φορές ο προπονητής μπορεί να βρει το κουμπί σε ένα μήνα ή κάποιος άλλος σε δύο εβδομάδες ή σε τρεις μήνες. Τα αποτελέσματα είναι όμως πάντοτε εναντίον της ομάδας. Οταν έρχονται παίκτες από άλλες χώρες, έχουν άλλες νοοτροπίες και το ζήτημα είναι να ακολουθήσουν όλοι μία πορεία. Αυτό προσπαθώ. Να υπάρξει μία φιλοσοφία για ό,τι αφορά την επίθεση, την άμυνα και ο κάθε παίκτης να έχει το ρόλο που πρέπει μέσα στην ομάδα. Η εντύπωση που έχω από τους παίκτες είναι ότι υπάρχει αλλαγή στη διάθεσή τους. Στις τρεις μέρες που είμαι στην ομάδα, κάθε μέρα είναι και καλύτερα όσον αφορά την ένταση που δείχνουν στις προπονήσεις, την όρεξη που έχουν και τη μαχητικότητα που δείχνουν. Αυτό είναι το πρώτο. Χωρίς διάθεση και ψυχή δεν μπορούμε να παίξουμε».

Για το αν είναι πρόκληση ο Πλατανιάς για τον ίδιο: «Βεβαίως, είναι μεγάλη πρόκληση. Θέλω να βγάλει η ομάδα αντίδραση για το ότι δεν πάει καλά. Η ομάδα δεν ήταν ποτέ σε αυτή την κατάσταση. Μπορεί πριν 2 χρόνια να είχε κάποια ανασφάλεια αλλά δεν είχε ξαναβρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Μπορεί και παλιά να μην κέρδιζε τόσο συχνά παιχνίδια αλλά η εντύπωση που είχα ήταν ότι από αυτή την ομάδα μπορείς να πετυχαίνεις καλά πράγματα. Δεν είναι εύκολο. Και όταν είναι εύκολο δεν είναι πρόκληση. Είναι δύσκολο, γι’ αυτό και είναι μεγάλη πρόκληση. Πάντα ήταν μια δύσκολη ομάδα. Μίλησα με τους παίκτες και τους είπα πώς ένιωσα εγώ όταν ήρθα με μια άλλη ομάδα να παίξω απέναντι στον Πλατανιά. Ενιωθα ότι είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας, που πιέζει, που έχει παίκτες-μαχητές. Αυτό θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο. Αυτό που ένιωθα όταν ερχόμουν ως αντίπαλος με τον Πλατανιά θέλω να το μεταφέρω στους παίκτες για το τι είναι η ομάδα του Πλατανιά».

Για το αν πρέπει κατά την άποψή του να γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη: «Πρώτα απ’ όλα, πιστεύουμε 100% σε αυτούς τους 22 παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Εχουν την ευκαιρία κάποιοι παίκτες που δεν έχουν δείξει αυτό που περιμέναμε λόγω του ότι δεν έχουν βρει ρυθμό ή εξαιτίας τραυματισμού, να αντιδράσουν και να δείξουν ότι είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Τους έχουμε εμπιστοσύνη 100% και σε όλο το ρόστερ που έχουμε. Μετά θα είναι ευκαιρία να κρίνουμε τι παίκτες έχουμε και τι χρειαζόμαστε. Τώρα όμως εμπιστευόμαστε αυτό που έχουμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook