Καρυπίδης: “Οι ομάδες… μεγαλώνουν μέσα από τις επιτυχίες”

Ο έμπειρος αμυντικός του Πλατανιά, Χρήστος Καρυπίδης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για φετινή ξέφρενη πορεία της ομάδας του, τα Ευρωπαϊκά όνειρα που κάνει, τον Γιώργο Παράσχο αλλά και την εμπειρία του από τα γήπεδα του εξωτερικού.

Ο Πλατανιάς πηγαίνει… τρένο το τελευταίο διάστημα, όπου παίρνει θετικά αποτελέσματα μέσα έξω με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ και σε απόσταση βολής από τις θέσεις πλεϊ οφ. Παράλληλα συνεχίζει και στο Κύπελλο.

Ο έμπειρος αμυντικός της Χανιώτικης ομάδας, Χρήστος Καρυπίδης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για φετινή ξέφρενη πορεία του Πλατανιά, τα Ευρωπαϊκά όνειρα που κάνει, τον Γιώργο Παράσχο αλλά και την εμπειρία του από τα γήπεδα του εξωτερικού.

Αναλυτικά όσα είπε o Χρήστος Καρυπίδης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την φετινή πορεία του Πλατανιά

“Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε σε καλή περίοδο. Παίζουμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και για μας δεν έχει αλλάξει κάτι από το πώς προσεγγίζουμε τα ματς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό που η ομάδα πλέον παίρνει θετικά αποτελέσματα μέσα έξω. Στο ξεκίνημα είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα εκτός έδρας, κυρίως ματς. Τώρα ομαλοποιήθηκε το πρόγραμμα, ήρθαν και τα αποτελέσματα που μας έλειπαν και γιατί όχι να μην κάνουμε και… όνειρα. Στο μυαλό μας έχουμε διάφορα πράγματα αλλά κυρίως το επόμενο ματς, με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό σκεφτόμαστε μόνο”.

Για την… φόρμα που βρίσκεται η Χανιώτικη ομάδα

“Ο Πλατανιάς για διάφορους λόγους έμεινε πίσω στην βαθμολογία στο ξεκίνημα. Η ομάδα μας όμως είχε αξία και εμείς πάντα πιστεύαμε σε αυτήν. Το τελευταίο δίμηνα όλα μας πηγαίνουν… πρίμα. Κάποια σιγμή θα έρχονταν και τα αποτελέσματα. Δουλεύουμε σωστά και το ματς με το Ατρόμητο, που κερδίσαμε με 3-0 ήταν κομβικής σημασίας, και μετά αό αυτό πήραμε τα… πάνω μας. Μετά δείξαμε οτι είμαστε μία… άλλη ομάδα. Η ομάδα σκοράρει και είναι βασικό αυτό για μία επιθετική ομάδα όπως την δική μας”.

Για τον Γιώργο Παράσχο και τα 500 ματς που συμπλήρωσε στους πάγκους της πρώτης Εθνικής

“Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την αξία του και ως προπονητή αλλά και ως ανθρώπου. Η προσφορά του είναι τεράστια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά στον Πλατανιά. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και μακάρι να υπήραν μόνο τέτοιοι προονητές στα γήπεδα”.

Για το που το…. πάει φέτος ο Πλατανιάς και την 7η θέση που βρίσκεται στην βαθμολογία

“Εμείς θα κάνουμε… ταμείο στο τέλος. Η φετινή σεζόν είχε για μας δύο περιόδους. Η 1η στο ξεκίνημα δεν ήταν και τόσο καλή. Μετά πάμε καλά. Γενική πιστεύω οτι έχουμε πάρει οτι αξίζαμε. Πιο σημαντικο είναι να έχουμε διάρκεια και να μην κοιτάζουμε το συν πλην στα ματς που έγιναν. Το τωρα μας νοιάζει”.

Για  το Σαββατιάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στα Περβόλια (15.00)

“Εμείς έχουμε πλέον την βαθμολογική άνεσε ενώ ο αντίπαλος όχι. Είναι ένα σημαντικό ματς. Αν κερδίσουμε θα συνεχίσουμε να… ονειρευόμαστε. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Αστέρας άλλαξε και προπονητή αλλά δεν νομίζω οτι το κίνητρο της επιβίωσής του είναι πιο ισχυρό από το δικό μας για διάκριση. Έχουμε και το κίνητρο και την θέληση. Θέλουμε επιτυχίες. Οι ομάδες… μεγαλώνουν μέσα από τις νίκες, τα θετικά αποτελέσματα και τις επιτυχίες”.

Για το γεγονός οτι αν παίξει Ευρώπη του χρόνου ο Πλατανιάς θα είναι η δεύτερη Κρητική ομάδα που θα το έχει κάνει

“Θα είναι σημαντικό και για την ομάδα μας και για το Κρητικό ποδοσφαιρο. Ο ΟΦΗ για πολλά χρόνια έπαιζε στη Ευρώπη και γιατί όχι να μην είμαστε εμείς οι άξιοι διαδοχοί του. Είναι ένα… όνειρο. Δεν είναι εύκολο. Το κεφάλι… κάτω και συνεχίζουμε. Είμαστε προσγειωμένοι και στο τέλος πιστεύω να έχουμε πετύχει κάτι καλό”.

Για τον ίδιο

“Είμαι ευχαριστημένος στον Πλατανιά. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Όλα πηγαίνουν καλά. Έχουμε ένα καλό κλίμα. Το καλοκαίρι θα δούμε αν θα μείνω. Δεν το σκέφτομαι τώρα. Με απασχολεί μόνο η πορεία της ομάδας. Προσαρμόστηκα γρήγορα στην Κρήτη. Είναι ένας φιλόξενος τόπος και οτι πρέπει για μία οικογένεια”.

Για την παρουσία του στο εξωτερικό

“Στην Χαρτς όλα ήταν διαφορετικά. Άλλη κουλτούρα και άλλη αντιμετώπιση στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει τόσο πίεση και εκεί κάθε ματς είναι γιορτή. Ήταν μία δύσκολη απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα από την Κύπρο όπου έμεινα χρόνια. Γύρισα στην χώρα μου αφού “εκλεισε” ένας κύκλος”.

Για την ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ

“Η ΑΕΚ είναι μία ισχυρή ομάδα, που στα τελευταία ματς έχει ανέβει. Είναι ένα δύσκολο ματς και το 0-0 του πρώτου ματς στα Περβόλια αφήνει τα πάντα “ανοικτά”. Θέλουμε να προσωρήσουμε και στο Κύπελλο. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς από αυτό στα Χανιά. Με λίγη τύχη όλα μπορούνα γίνουν”.

Για τον ΟΦΗ

“Τον ξέρω πολύ καλά από τα καλά του χρόνια όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα να μην βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ όπου ανήκει. Έχει έδρα και κόσμο που τον αγαπάει. Θέλω να πιστεύω οτι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Διοκητικά πηγαίνει καλά ενώ αν και έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία, υπάρχει ακόμα ένας γεμάτος γύρος. Έχει βρει την ηρεμία του και πρέπει να φύγει το συντομότερο από την Φούτμπολ Λιγκ. Έχει βρει τον δρόμο του”.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook