Παράσχος, ο….500άρης

Και μόνο να τα μετρήσεις είναι πολλά. Πόσο άλλωστε να τα παίξεις. 500 παιχνίδια σε επίπεδο Α’ Εθνικής ή Σούπερ Λιγκ θα κλείσει στο Αγρίνιο στο ματς του Πλατανιά με τον Παναιτωλικό ο Γιώργος Παράσχος!

Ούτε 100, ούτε 200, ούτε 300, αλλά τα… 500 παιχνίδια σε επίπεδο Α’ Εθνικής ή Σούπερ Λιγκ θα κλείσει στο αμέσως επόμενο κόντρα στον Παναιτωλικό ο Γιώργος Παράσχος!

Μια επίδοση πραγματικά μοναδική για τον τεχνικό του Πλατανιά, για τον οποίο περικλείει τιμή ότι αυτό το τρομερό ρεκόρ θα το σημειώσει ως προπονητής του.

Αυτή τη στιγμή ο Παράσχος απαριθμεί… 499 παιχνίδια στη Α’ Εθνική, μετρώντας 227 νίκες και 151 ισοπαλίες ενώ 199 είναι τα παιχνίδια που έχει χάσει. Στον δε Πλατανιά και σε σύνολο 55 αγώνων -πάντοτε σε επίπεδο πρωταθλήματος- μετρά 20 νίκες, 18 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή είναι στους top 4 των προπονητών με τις περισσότερες νίκες  όλων των εποχών στην Ελλάδα, έχοντας μπροστά του “θρύλους” των πάγκων, με μεγάλη προσφορά στις ομάδες που διετέλεσαν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατ’ επέκταση, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (647 ματς – 399 νίκες), ο Εγκε Γκέραρντ (523 – 247)!

Ο Παράσχος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο το 1994 αναλαμβάνοντας την Αναγέννηση Καρδίτσας και από τότε έχει αναλάβει άλλες 15 ομάδες σε Α’, Β’ Εθνική, με τελευταία βέβαια τον Πλατανιά.

Ειδικότερα, ο… κατάλογος των ομάδων στις οποίες έχει θητεύσει είναι ο εξής: Αναγέννηση Καρδίτσας, Καβάλα, Αρης, Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανηλειακός, Ολυμπιακός Βόλου, Ακράτητος, Χαλκηδόνα, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ξάνθη, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Πλατανιάς…

Πηγή: athlitiko.gr

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook