Γιακουμάκης: «Ευχαριστώ τον πατέρα μου που βρίσκομαι εδώ»

Δεν έχει πατήσει ακόμα τα 18 ( γεν. 9/12/1994) και έκανε ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ. Ο Γιώργος Γιακουμάκης, το επόμενο next big thing του Κρητικού ποδοσφαίρου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό εκπληκτικό Πλατανιά.

Ο επιθετικός του Πλατανιά πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Σούπερ Λιγκ μπαίνοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ξάνθη συμβάλλοντας στο τελικό αποτέλεσμα που έφερε και τη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Αθλητικό Μεσημέρι» με τον Μανώλη Θέμελη, ο Γιακουμάκης «έσταζε μέλι» για το κλίμα που υπάρχει στον Πλατανιά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο: Στον πατέρα του, Μανώλη Γιακουμάκη που αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ της προηγούμενης δεκαετίας. Και όπως είπε χαρακτηριστικά «ο πατέρας μου, με έχει στηρίξει πάρα πολύ και με πιστεύει αρκετά. Με βοηθάει καθημερινά και έχει συμβάλει πολύ στην δική μου εικόνα. Θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια που μου έχει προσφέρει και βρίσκομαι τώρα εδώ».

Όσον αφορά τη νίκη με τα δύο γκολ του… αμυντικού Ντόε, ο 18χρονος επιθετικός σχολίασε γελώντας «ας τα βάζει ο Ντόε να κερδίζουμε και δεν πειράζει».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Γιακουμάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την ανατροπή στο ματς με την Ξάνθη: «Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δίχως να κάνει κάτι φοβερό ο αντίπαλος. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας με αποτέλεσμα να ισοφαριστούμε όμως τέλος καλό, όλα καλά. Μέτρησε το πάθος που είχαμε για τη νίκη και η εμπιστοσύνη στα πόδια μας».

Για την χθεσινή νίκη: «Από την αρχή της εβδομάδας το πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Δουλεύαμε σκληρά όλη την εβδομάδα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και ευτυχώς δικαιωθήκαμε στο τέλος. Η Ξάνθη προερχόταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ίσως να ήταν βαριά η ήττα από τον ΠΑΟΚ και ήρθαν στα Χανιά για να πάρουν κάτι καλό. Από εκεί και πέρα, εμείς ήμασταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη».

Για τους φιλάθλους του Πλατανιά: «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που μας υποστηρίζουν πάντα. Ακόμα και στο89’ που ισοφαριστήκαμε, δεν σταμάτησαν να μας χειροκροτούν και να μας στηρίζουν για να πετύχουμε ένα τρίτο γκολ».

Για την μέχρι τώρα πορεία του Πλατανιά: «Έχουμε κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ήμασταν αήττητοι για 3 αγωνιστικές, γνωρίσαμε την ήττα στην Τρίπολη από μια πολύ καλή ομάδα όμως το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε θετικά αποτελέσματα απέναντι σε πολύ καλές ομάδες όπως ο Ατρόμητος. Μπορεί να μην έχουμε εμπειρία αλλά διαθέτουμε πάθος και μεγάλη θέληση».

Για τον στόχο του Πλατανιά: «Εξαρχής, στόχος είναι η παραμονή όμως γίνεται πολύ καλή δουλειά και μπορούμε να κοιτάξουμε και λίγο παραπάνω. Αν συνεχίσουμε έτσι, με την δουλειά που κάνουν οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου τότε θα είμαστε σε θέση να πάμε πάρα πολύ καλά στο πρωτάθλημα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Ίσως φέτος το πρωτάθλημα να μην είναι τόσο καλό και οι μεγάλες ομάδες έχουν μειώσει το μπάτζετ τους όμως βλέπουμε ότι είναι ένας μαραθώνιος που κάθε παιχνίδι θέλει προσοχή».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Στον Πλατανιά το βλέπουμε σαν γιορτή. Σίγουρα, θέλουμε τη νίκη όμως πάνω από όλα το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Ο ΟΦΗ έχει μειώσει το μπάτζετ του όμως δεν παύει να είναι ομάδα με πάρα πολύ κόσμο και ιστορία. Πιστεύω ότι διαθέτει καλή ομάδα και εφόσον έχει τον κόσμο να τον στηρίζει, θα πάει καλά και δεν θα κινδυνεύσει».

Για τον εαυτό του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Όλα πάνε καλά στον Πλατανιά και οι συμπαίκτες μου, μου συμπεριφέρονται πολύ ωραία. Όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια και η πορεία της ομάδας δεν είναι τυχαία. Το κλίμα είναι πολύ καλό στον Πλατανιά. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην Σούπερ Λιγκ με την φανέλα του Πλατανιά. Όμως, σιγά – σιγά θα έρθουν όλα και εγώ έχω υπομονή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook